Jäsenyydet

Ornamon jäseninä on muotoilijoita ja taiteilijoita monipuolisesti eri toimialoilta. Jäseneksi voivat liittyä henkilöt, yritykset ja yhteisöt. Lisäksi henkilöjäsen voi liittyä Ornamo-TEK-kaksoisjäseneksi sekä KOKO-työttömyyskassaan.

Varsinainen jäsenyys

Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka on:

a) suorittanut muotoilun alan korkeakoulututkinnon, tai
b) suorittanut korkeakoulututkinnon sekä toiminut muotoilualan ammattitehtävissä vähintään kaksi vuotta valmistumisensa jälkeen ja osoittanut ammattipätevyytensä, tai
c) toiminut muotoilualan ammattitehtävissä vähintään kuuden vuoden ajan ja osoittanut ammattipätevyytensä. 

Ammattipätevyys osoitetaan portfoliolla, joka lähetetään jäsenhakemuksen liitteenä tai lähettää osoitteeseen muotoilu(at)ornamo.fi. Portfolion tulee keskittyä toteutuneisiin suunnittelukohteisiin ja -tehtäviin tai muuhun muotoilualan toimintaan. Mukaan ei lasketa opinnäytetöitä. 

Katso alta kaikki jäsenyyteen oikeuttavat muotoilualan tutkinnot ja lisätietoja!

Opiskelijajäsenyys

Opiskelijajäsenenä pääset osaksi Suomen suurinta muotoilun ammattilaisten yhteisöä jo opiskeluaikana!

Voit hakea Ornamon opiskelijajäsenyyttä, jos opiskelet muotoilualan tutkintoa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa (kts. suoraan jäsenyyteen oikeuttavat koulutusohjelmat alta). Ornamon opiskelijajäsenyys voi kestää enintään 6 vuotta.

Yritysjäsenyys

Tarjoamme yritysjäsenille ammatillisen verkoston lisäksi rahanarvoisia etuja ja palveluita: mm. juridiset neuvontapalvelut, vakuutusetuja sekä tuntuvan alennuksen Akavalaisten yrittäjien ja Suomen Yrittäjien yrityspalveluista.

Ornamon yritysjäsenyyttä voi hakea

  • Yritys tai elinkeinonharjoittaja toimii muotoilun tai taideteollisuuden alalla

tai

  • Yritys edistää merkittävällä tavalla muotoilua / yrityksellä on merkittävää toimintaa muotoilun alalla

ja

  • Jäseneksi hakevan yrityksen palveluksessa tai elinkeinonharjoittajana on vähintään yksi henkilö, joka on Ornamon henkilöjäsen. 

Yritysjäsenenä sitoudut noudattamaan Ornamon yritysjäsenten eettisiä ohjeita.

KOKO -logo

Ornamon jäsenet voivat liittyä KOKO Korkeasti koulutettujen kassaan Ornamon kautta. Ornamon jäsenyys ei automaattisesti liitä kassan jäseneksi, vaan kassaan tulee liittyä erikseen.

TEK -logo

Ornamo ja Tekniikan Akateemiset TEK kaksoisjäsenenä saat käyttöösi molempien järjestöjen jäsenpalvelut ja -edut, kuten ura- ja lakineuvonnan.

Jäseneksi hakeminen

Voit hakea Ornamon jäseneksi täyttämällä jäsenhakulomakkeen. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti, lukuun ottamatta lomakausia heinäkuussa ja vuodenvaihteessa. 

Hakija, jolla ei ole muotoilualan koulutusta, tulee liittää mukaan kattava muotoilualan kokemusta esittelevä portfolio sekä CV.

Ornamon jäsenenä voit hakea jäsenjärjestöihimme: Sisustusarkkitehdit SIOTaiteilijat O ja Tekstiilitaiteilijat TEXO.

Usein kysyttyä jäsenyydestä

Emmi Putkonen

Kysy jäsenyydestä

Emmi Putkonen, muotoilun asiantuntija
emmi.putkonen(at)ornamo.fi
p. +358 46 878 2572