TEK -logo

Ornamo-TEK -kaksoisjäsenyys

Ornamo ja Tekniikan Akateemiset TEK ovat sopineet kaksoisjäsenyydestä. Kaksoisjäsenenä saat käyttöösi molempien järjestöjen jäsenpalvelut ja -edut, kuten ura- ja lakineuvonnan.

Voinko liittyä Tekin jäseneksi?

Esimerkiksi teollisuudessa, suunnittelutoimistoissa tai ohjelmisto- ja digialan yrityksissä palkansaaja-asemassa työskentelevät Ornamon jäsenet voivat liittyä Ornamo-TEK-kaksoisjäseniksi.

Lisäksi opiskelevat Ornamon jäsenet Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta sekä ammattikorkeakouluista voivat liittyä TEKin opiskelijajäseniksi.

Jäsenpalvelut ja -edut

Ornamo-TEK-jäsen saavat Ornamon jäsenpalveluiden ja -etujen ohella samat edut ja palvelut kuin TEKin täysjäsen, lukuun ottamatta Alma Talentin lehtipakettia ja työttömyyskassan jäsenyyttä. Jäsenenä voit liittyä Ornamon kautta KOKO Korkeakouluttettujen työttömyyskassaan.

TEK hoitaa palkansaaja-asemassa olevien muotoilijoiden työmarkkinaedunvalvonnan yhteistyössä YTN:n ja Akavan kanssa. Käytännössä järjestöt neuvottelevat jäsenilleen parempia työehtoja alakohtaisiin työehtosopimuksiin. Työehdoilla on keskeinen rooli siinä, onko työntekijöillä muun muassa aikaa työn ulkopuoliselle elämälle ja palautumiseen.

Edut ja palvelut

 • Lakineuvonta- ja palvelu: mm. työsuhdeneuvonta, yrittäjien lakineuvonta, lakitietopankki, oppaat ja asiakirjamallit, ja virtuaalilakimies
 • Vastuu- ja oikeusturvavakuutus: Vakuutus kattaa oikeudenkäyntikuluja työsuhderiidoissa, henkilö- ja esinevahinkoja sekä varallisuusvahinkoja. Vakuutus on voimassa työssä käyvillä tai yksinyrittäjänä toimivilla täysjäsenillä ja opiskelijajäsenillä. Poikkeuksena yrittäjät, joilla on työntekijöitä.
 • Työnhaku ja urapalvelut: mm. mentorointi, verkkovalmennus
 • Jäsenedut: mm. pankki- ja vakuutuspalveluista, laki -ja yrityspalveluista, tuetut hyvinvointilomat.
 • Työehtosopimukset ja neuvottelut
 • Hyvinvoinnin palvelut
 • Tapahtumat ja valmennukset
 • Palkkataso ja tilastot

Tutustu kaikkiin etuihin täällä

Ornamo-TEK-kaksoisjäsenet saavat kaikki ammattilehdet (Kauppalehti Optio, Tekniikka & Talous, Talouselämä, Tietoviikko, Mikrobitti, Kauppalehti Fakta, Arvopaperi) 50 prosentin alennuksella.

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus

Vakuutus kattaa oikeudenkäyntikuluja työsuhderiidoissa, henkilö- ja esinevahinkoja sekä varallisuusvahinkoja. Vakuutus on voimassa työssä käyvillä tai yksinyrittäjänä toimivilla täysjäsenillä ja opiskelijajäsenillä. Poikkeuksena yrittäjät, joilla on työntekijöitä.

Jäsenmaksu

TEKin jäsenmaksu Ornamon jäsenille on 159 euroa. Mikäli jäsen työskentelee Pohjoismaiden ulkopuolella, on TEKin vuotuinen jäsenmaksu 54 euroa. Opiskelijoille TEKin jäsenyys on maksuton.

Ornamo-TEK-jäsen voi saada jäsenmaksusta alennuksen, jolloin jäseneltä peritään vain vuotuinen 30 euron perusmaksu. Alennuksen voi saada seuraavista syistä:

  Ornamo-TEK kaksoisjäseneksi voit liittyä ottamalla yhteyttä Outi Liusvaaraan office@ornamo.fi puh. +358 46 878 2569

  Muistathan ilmoittaa valmistumisesta tai opintojen alkamisesta osoitteeseen office@ornamo.fi.