Tiedekulma

Yhteisö

Inspiraatiota, tukea ja kohtaamisia! Suomen suurin muotoiluyhteisö kutsuu sinut jakamaan, oppimaan ja luomaan uusia merkityksellisiä kontakteja.

Ornamo on muotoilijoiden yhteisö ja toiminnan alusta, joka tarjoaa loistavat puitteet rakentaa yhteyksiä laajaan kollegaverkostoon ja kartuttaa muotoiluosaamista. Yhdessä kouluttaudumme, verkostoidumme, pidämme toistemme puolta ja muotoilun lippua korkealla.

Meillä on laajaa osaamista ja pitkät perinteet. Lähes 3000 jäsenen yhteisöömme kuuluu teollisia muotoilijoita, sisustusarkkitehteja, keraamikkoja, tekstiili-, muoti- ja pakkaussuunnittelijoita, taidekäsityöläisiä ja taiteilijoita. Yhä enemmän myös palvelumuotoilijoita, digitaalisten sisältöjen ja pelien suunnittelijoita.

Meitä on opiskelijoista emerituksiin, yksityisistä ammatinharjoittajista pörssiyhtiöiden hallitusammattilaisiin. Hurjasti myös kansainvälistä osaamista ja henkilöjäsenten lisäksi yritysjäseniä laajalla skaalalla.

Mahtava määrä osaamista ja jaettavaa! Tervetuloa mukaan monialaiseen osaajiemme joukkoon ja hyödyntämään sen suomia etuja!

Ornamon jäsenenä saat henkilökohtaista neuvontaa mm. ura- ja lakiasioissa sekä käyttöösi ammattilaisten sopimuspohjat ja ohjeistukset. Ornamolaisena pääset osallistumaan muiden tapaamistemme lisäksi MasterClass, PortfolioJam- ja Dialogi-tapahtumiimme. Jäsensivuiltamme löydät myös kattavat webinaari- ja koulutustallenteet.

Jäsenpalveluihimme kuuluu myös Designduunit-työnvälityspalvelu, jonka kautta on tänäkin vuonna välitetty satoja työpaikkoja. Jäsenenä voit laittaa portfoliosi esille suositulle Finnish Designers -sivustolle, josta esimerkiksi työnantajien on helppo löytää sinut. Pääset osallistumaan myös Ornamon Teosmyyntiin ja joulutapahtumiin. Kahdesti kuukaudessa saat myös jäsenkirjeen, jonka ansiosta tiedät mitä alalla tapahtuu.

Tervetuloa mukaan!

Jaa ideasi ja osallistu!

Kiinnostaisiko sinua jakaa osaamistasi jäsenten kesken ja pitää alustus Ornamon tapahtumassa? Tai onko mielessäsi joku, jota haluaisit kuulla? Vinkkaa itsesi, kaverisi tai kollegasi yhteisömanagerillemme nanna.pikkarainen@ornamo.fi.

Uusi työ tähtämisessä? Katso Designduunit!

Kohina / Kokenut sisustusarkkitehti

Kohina

March 31, 2023

Bolder Development / Projektipäällikkö

Bolder Development Oy

April 27, 2023

Ornamo Dialogi logo

Tule mukaan! Ornamo Dialogi on kaikille avoin keskustelutilaisuus, joka tuo esiin muotoilijan työn ja muotoilun arvon. 

Kuva Onar Studiosin lookbookista, joka on kuvattu Harlemissa. Keskellä malli brändin asussa.

Rahoitus, messut ja residenssit

Katso residenssi- ja messukalenteri ja tutustu rahoitusmahdollisuuksiin!

Melissa Sammalvaaran kierrätysmateriaaleista valmistettu ryjyteos Riemu (2021) mukana Ornamon teosmyynnissä 2022.

Finnish Designers

Ornamon jäsenet voivat luoda palveluun maksuttoman portfolion.

Ornamon juhlisti 100-vuotisjuhlaansa vuonna 2011. Tuolloin kultaisella ansiomerkillä palkittiin kymmenen ansioitunutta ornamolaista. Kuva: Tani Simberg

Ornamon jäsenjärjestöt ja intressiryhmät

Ornamon jäsenet voivat liittyä myös oman alansa ammatilliseen jäsenjärjestöön tai intressiryhmään.