Ohjeet uudelle Finnish Designers -alustalle

Finnish Designers-logo

Tervetuloa päivittämään profiiliasi Finnishdesigners.fi -sivulle. Tähän artikkeliin olemme keränneet oleellisia ohjeita uuden sivuston käyttöön. Kaikki toiminnot eivät vielä alussa ole käytössä, päivitämme ohjeita sitä mukaan kun ne ovat käytettävissä.

Kirjaudu sisään

 • Kun kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, tulee sinun ensin mennä vaihtamaan salasanasi ornamo.fi -sivuilla. Anna sähköpostiosoitteesi ja seuraa sähköpostiisi saamiasi ohjeita
 • Tämän jälkeen kirjaudu sisään Finnish Designersiin sähköpostiosoitteellasi ja juuri luomallasi salasanalla.
 • Jos haluat vaihtaa salasanasi, tapahtuu se ornamo.fi jäsensivulla, jolloin myös ko. sivun salasana vaihtuu.

Jatkossa finnishdesigners.fi käyttää samoja tunnuksia ornamo.fi -jäsensivujen kanssa, eli pääset kirjautumaan kummallekin sivustolle samoilla tunnuksia. Jos haluat vaihtaa salasanasi, tapahtuu se ornamo.fi jäsensivulla. Jos salasanasi on unohtunut, aseta uusi salasana täällä.

Kirjautumisen jälkeen sivusto ohjaa suoraan hallintapaneeliin, jonka vasemman reunan pikalinkeistä löytyy kaikki tärkeimmät sisällöt:

 • Oma profiilini FI: muokkaa ja julkaise oma profiilisi suomeksi.
 • Oma profiili EN: muokkaa ja julkaise oma profiilisi englanniksi.
 • Työnäytteet: lisää, muokkaa ja julkaise referenssejä. Kaikki julkaistut työnäytteet näkyvät automaattisesti profiilisivullasi.
 • Tapahtumat: lisää, muokkaa ja julkaise tapahtumia. Tapahtumat näkyvät tapahtumaluettelosivulla.

Profiilin luominen

Profiilia pääsee muokkaamaan sisäänkirjautumisen jälkeen ohjausnäkymästä (dashboard), josta löytyy Oma Profiili FI ja Oma Profiili EN. Jos olet omassa profiilissa, voit muokata sivua klikkaamalla joko vasemmasta yläkulmasta ”Muokkaa omaa profiilia”, tai menemällä vasemman yläkulman ”Finnish Designers” -sanaa painamalla takaisin ohjausnäkymään.

Ohjausnäkymän valikko

Profiilikuva

Lataa profiilikuva, jonka koko on 849 x 849 pikseliä. Kuva rajautuu automaattisesti pyöreäksi. Kuvassa olevan kohteen ympärillä on hyvä olla tilaa, sillä kuvat rajautuvat hakulistauksessa. Kuvan voi viedä joko raahaamalla kuva tiedostoista tai klikkaamalla ”siirrä”.

Jatkossa löydät jo alustalle tuodut kuvat avaamalla mediapankista.

Tiedot

Ammattinimikkeet, sijainti ja taitotaso valitaan muokkausnäkymän oikeassa reunassa olevasta palkista. Ensisijainen ammattinimike näkyy hakulistauksessa.

Lataa itsestäsi lyhyt esittelyteksti, jossa kuvaat ensisijaisen osaamisesi. Tekstiä voi viedä alustalle copy + paste -toiminnolla tai kirjoittaa sinne suoraan.

Kun olet valmiina julkaisemaan profiilisi, valitse oikeasta yläkulmasta ”julkaise”. Voit tallentaa luonnoksen valitsemalla ”tallenna luonnos”. Huomaathan, että asettelu ei ole muokkausnäkymässä täysin sama kuin julkaistulla sivulla. Voit esikatsella sivua ennen julkaisua.

Käännökset

Alusta on kaksikielinen ja siellä on tarjolla mahdollisuus julkaista kaikki halutut sisällöt myös englanniksi. Käännökset tulee tehdä kaikelle sisällölle itse, sivusto ei siis automaattisesti tee käännöksiä.

Englanninkielisen profiilin luomiseen on kaksi tapaa:

 1. Suuntaa oikeaan yläkulmaan ja luoda profiilista englanninkielisen vastineen (ks. kuva). HUOM! Sivu on oletuksena tyhjä, eli käännökset pitää käydä viemässä englanninkieliselle pohjalle itse, sivusto ei käännä tekstejä valmiiksi. Työtä helpottaaksesi voit klikata nuoli-ikonista lipun kuvan vieressä, jolloin sivusto synkronoi tiedot sivujen välillä.
 2. Toinen tapa luoda englanninkielinen profiili on mennä ohjausnäkymään klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta ”Finnish Designers”. Sieltä löydät Oma profiili FI ja Oma profiili EN. Pääset molemmista muokkaamaan profiiliasi, toinen näkyy suomenkieleisillä sivuilla, ja toinen englanninkielisillä.
Käännössivun luominen

Työnäytteet

Työnäytteitä pääset lisäämään ja muokkaamaan ohjausnäkymän vasemmasta valikosta, kohdasta ”Työnäytteet”.

Työnäyteosiossa voit kuvata osaamistasi referenssiesi kautta. Kuhunkin työnäytteeseen voi ladata yhden kuvan. Vaakakuva, mitat 652 x 435 pikseliä. Tekstiä voi olla 500 merkkiä / työnäyte.

Työnäytteen lisäys

Luodessasi uutta työnäytettä tai tapahtumaa nämä tulevat automaattisesti suomenkieliselle sivustolle. Mikäli haluat luoda englanninkieliset versiot kyseisistä työnäytteistä tai tapahtumista voit kääntää sisällön listausnäkymässä napsauttamalla ”+”-kuvaketta kyseisen työnäytteen tai tapahtuman rivillä. Rivin lopussa näkyy omassa sarakkeessaan kieliversion lippu sen mukaan minkä kieliversion sisältö on luotu.

Käännössivujen luominen

Tapahtumien lisääminen

Voit luoda uuden tapahtuman valitsemalla ohjauspaneelin vasemmasta reunasta Tapahtumat.

Tapahtumasivulla on valmiit alueet, joihin sisältöä voi viedä:

 • Ylin linkki-nappi on tarkoitettu linkille, joka johtaa ilmoittautumiseen. Lisää se vain mikäli tapahtumassasi on ilmoittautuminen. Nappi ei näy tapahtuman sivulla, jos kohtaa ei täytä.
 • Järjestäjä, sijainti ja ajankohta näkyvät tapahtumalistauksessa
 • Lisää tapahtumalle kuva, joka näkyy sekä tapahtumasivulla, että tapahtumalistauksessa. Käytä tapahtumakuvana vaakakuvaa. Suositeltu kuvasuhde 3:2. Mikäli käytät muuta kuvasuhdetta, kohteen ympärillä on hyvä olla tilaa, sillä kuvat rajautuvat hakulistauksessa.
 • Kirjoita tapahtumalle vapaamuotoinen kuvaus
 • Sijainti ja tapahtumatyyppi auttavat käyttäjää löytämään tapahtumasi hakusivulla, joten määrittele ne oikeasta reunasta.

Kirjoita kuvan alle tiivis kuvaus tapahtumastasi.

Tapahtuman lisääminen

Tarvitsetko apua?

Ongelmatilanteissa älä epäröi ottaa yhteyttä: finnishdesigners(at)ornamo.fi

Voit myös varata henkilökohtaisen neuvonta-ajan (15 min) ajanvarauskalenteristamme.