Ohjeet uudelle Finnish Designers -alustalle

Finnish Designers-logo

Tervetuloa päivittämään profiiliasi Finnishdesigners.fi -sivulle. Luodaan muotoilun ammattilaisten alusta yhdessä! Tähän artikkeliin olemme keränneet oleellisia ohjeita uuden sivuston käyttöön. Kaikki toiminnot eivät vielä alussa ole käytössä, päivitämme ohjeita sitä mukaan kun ne ovat käytettävissä.

Kirjautuminen

 • Kun kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, tulee sinun ensin mennä vaihtamaan salasanasi ornamo.fi -sivuilla. Anna sähköpostiosoitteesi ja seuraa sähköpostiisi saamiasi ohjeita
 • Tämän jälkeen kirjaudu sisään Finnish Designersiin sähköpostiosoitteellasi ja juuri luomallasi salasanalla.
 • Jos haluat vaihtaa salasanasi, tapahtuu se ornamo.fi jäsensivulla, jolloin myös ko. sivun salasana vaihtuu.

Jatkossa finnishdesigners.fi käyttää samoja tunnuksia ornamo.fi -jäsensivujen kanssa, eli pääset kirjautumaan kummallekin sivustolle samoilla tunnuksia. Jos haluat vaihtaa salasanasi, tapahtuu se ornamo.fi jäsensivulla. Jos salasanasi on unohtunut, aseta uusi salasana täällä.

Kirjautumisen jälkeen sivusto ohjaa suoraan hallintapaneeliin, jonka vasemman reunan pikalinkeistä löytyy kaikki tärkeimmät sisällöt:

 • Oma profiilini FI: muokkaa ja julkaise oma profiilisi suomeksi.
 • Oma profiili EN: muokkaa ja julkaise oma profiilisi englanniksi.
 • Työnäytteet: lisää, muokkaa ja julkaise referenssejä. Kaikki julkaistut työnäytteet näkyvät automaattisesti profiilisivullasi.
 • Tapahtumat: lisää, muokkaa ja julkaise tapahtumia. Tapahtumat näkyvät tapahtumaluettelosivulla.

Profiilin muokkaaminen

Profiilia pääsee muokkaamaan sisäänkirjautumisen jälkeen ohjausnäkymästä (dashboard), josta löytyy Oma Profiili FI ja Oma Profiili EN. Jos olet omassa profiilissa, voit muokata sivua klikkaamalla joko vasemmasta yläkulmasta ”Muokkaa omaa profiilia”, tai menemällä vasemman yläkulman ”Finnish Designers” -sanaa painamalla takaisin ohjausnäkymään.

Saat suoran kopion tekemästäsi sivusta painamalla päälle ”Content duplication”-valinnan. Tällöin lisäämäsi linkit ja tiedot siirtyvät automaattisesti englanninkieliseen versioon. Muistathan ottaa valinnan pois päältä, kun lisäät käännöstekstejä, sillä muuten ne päivittyvät myös suomenkieliseen versioon!

Activate content duplication-nappi
Pääsy omaan profiiliin

Profiilikuva ja mediakirjasto

Lataa profiilikuva, jonka koko on 849 x 849 pikseliä. Kuva rajautuu automaattisesti pyöreäksi. Kuvassa olevan kohteen ympärillä on hyvä olla tilaa, sillä kuvat rajautuvat hakulistauksessa. Kuvan voi viedä joko raahaamalla kuva tiedostoista tai klikkaamalla ”siirrä”.

Median lataaminen

Jatkossa löydät jo alustalle tuodut kuvat avaamalla mediakirjastosta.

Mediakirjastosta lataaminen

Kuvan skaalaaminen mediakirjastossa

Kun kuva on valittuna mediakirjastosta, löydät oikeasta reunasta kohdan ”Muokkaa kuvaa”. Siitä klikkaamalla pääset skaalaamaan kuvan haluttuun kokoon.

Kuvan skaalaaminen

Omat tiedot

Ammattinimikkeet, sijainti ja taitotaso valitaan muokkausnäkymän oikeassa reunassa olevasta palkista. Ensisijainen ammattinimike näkyy hakulistauksessa.

Lataa itsestäsi lyhyt esittelyteksti, jossa kuvaat ensisijaisen osaamisesi. Tekstiä voi viedä alustalle copy + paste -toiminnolla tai kirjoittaa sinne suoraan.

Kun olet valmiina julkaisemaan profiilisi, valitse oikeasta yläkulmasta ”julkaise”. Voit tallentaa luonnoksen valitsemalla ”tallenna luonnos”. Huomaathan, että asettelu ei ole muokkausnäkymässä täysin sama kuin julkaistulla sivulla. Voit esikatsella sivua ennen julkaisua.

Profiilin lohkoihin ei tarvitse, kuin täyttää tekstiä. Ethän lähde muokkaamaan/poistamaan lohkoja profiilista.

Linkit

HUOM! Lisääthän linkeille tarkoitettuun kohtaan aina vain yhden linkin, esim. instagramiin vain yksi instagram-linkki, ei kahta eri profiilia. Muuten lohkoa hajoaa! Lisää linkkejä voit halutessasi lisätä esittelytekstiin.

Linkin lisääminen

Sosiaalisen median linkityksille löytyy profiilista omat kohdat. Kopioi selaimesta halutun sosiaalisen median profiilisi linkki ja liitä se sille tarkoitettuun kohtaan. Sivusto hoitaa loput!

Mediakirjastosta lataaminen

Käännökset

Alusta on kaksikielinen ja siellä on tarjolla mahdollisuus julkaista kaikki halutut sisällöt myös englanniksi. Käännökset tulee tehdä kaikelle sisällölle itse, sivusto ei siis automaattisesti tee käännöksiä.

Englanninkielisen profiilin luomiseen on kaksi tapaa:

 1. Suuntaa oikeaan yläkulmaan ja luoda profiilista englanninkielisen vastineen (ks. kuva). HUOM! Sivu on oletuksena tyhjä, eli käännökset pitää käydä viemässä englanninkieliselle pohjalle itse, sivusto ei käännä tekstejä valmiiksi. Työtä helpottaaksesi voit klikata nuoli-ikonista lipun kuvan vieressä, jolloin sivusto synkronoi tiedot sivujen välillä.
 2. Toinen tapa luoda englanninkielinen profiili on mennä ohjausnäkymään klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta ”Finnish Designers”. Sieltä löydät Oma profiili FI ja Oma profiili EN. Pääset molemmista muokkaamaan profiiliasi, toinen näkyy suomenkieleisillä sivuilla, ja toinen englanninkielisillä.
Käännössivun luominen
Kielivalinta

Työnäytteet

Työnäytteitä pääset lisäämään ja muokkaamaan ohjausnäkymän vasemmasta valikosta, kohdasta ”Työnäytteet”.

Laitathan työnäytteeseen aina otsikon, esimerkiksi työn nimen. Ilman otsikkoa olevat työnäytteet voidaan poistaa.

Työnäyteosiossa voit kuvata osaamistasi referenssiesi kautta. Kuhunkin työnäytteeseen voi ladata yhden kuvan. Vaakakuva, mitat 1305×871 pikseliä. Tekstiä voi olla 500 merkkiä / työnäyte. Linkitykset toimivat samalla lailla, kuin profiiliin linkin lisääminen, alla vielä ohjeet siihen.

Linkitykset
Työnäytteen lisäys

Oletusarvoisesti työnäytteet näkyvät julkaisujärjestyksessä. Järjestystä saa muutettua muuttamalla julkaisupäivää. Voit esimerkiksi laittaa julkaisupäiväksi työnäytteen valmistumispäivän.

Julkaisupäivän muuttaminen

Luodessasi uutta työnäytettä tai tapahtumaa nämä tulevat automaattisesti suomenkieliselle sivustolle. Mikäli haluat luoda englanninkieliset versiot kyseisistä työnäytteistä tai tapahtumista voit kääntää sisällön listausnäkymässä napsauttamalla ”+”-kuvaketta kyseisen työnäytteen tai tapahtuman rivillä. Rivin lopussa näkyy omassa sarakkeessaan kieliversion lippu sen mukaan minkä kieliversion sisältö on luotu.

Tapahtumien lisääminen

Voit luoda uuden tapahtuman valitsemalla ohjauspaneelin vasemmasta reunasta Tapahtumat.

Laitathan tapahtumaan aina otsikon. Ilman otsikkoa olevat tapahtumat voidaan poistaa.

Tapahtumasivulla on valmiit alueet, joihin sisältöä voi viedä:

 • Ylin linkki-nappi on tarkoitettu linkille, joka johtaa ilmoittautumiseen. Lisää se vain mikäli tapahtumassasi on ilmoittautuminen. Nappi ei näy tapahtuman sivulla, jos kohtaa ei täytä.
 • Järjestäjä, sijainti ja ajankohta näkyvät tapahtumalistauksessa
 • Lisää tapahtumalle kuva, joka näkyy sekä tapahtumasivulla, että tapahtumalistauksessa. Käytä tapahtumakuvana vaakakuvaa. Suositeltu kuvasuhde 3:2. Mikäli käytät muuta kuvasuhdetta, kohteen ympärillä on hyvä olla tilaa, sillä kuvat rajautuvat hakulistauksessa.
 • Kirjoita tapahtumalle vapaamuotoinen kuvaus
 • Sijainti ja tapahtumatyyppi auttavat käyttäjää löytämään tapahtumasi hakusivulla, joten määrittele ne oikeasta reunasta.

Kirjoita kuvan alle tiivis kuvaus tapahtumastasi.

Tapahtuman lisääminen

Tarvitsetko apua?

Ongelmatilanteissa älä epäröi ottaa yhteyttä: finnishdesigners(at)ornamo.fi

Voit myös varata henkilökohtaisen neuvonta-ajan (15 min) ajanvarauskalenteristamme.