Työ & Yhteisö: tutkimus käynnissä

Työ & Yhteisö -kysely 2024 on auki. Work & Community questionnaire '24 is now open.

Miltä työsi näyttää ja tuntuu, mikä on palkkakehityksesi ja mihin olet urallasi matkalla? Entä miten kestävyyden käytännöt näkyvät työssäsi? Osallistu muotoilualan Työ & Yhteisö -tutkimukseemme, ja ole mukana vaikuttamassa nykymuotoilun kokonaiskuvaan!

Uudistettu työmarkkinakyselymme pureutuu jälleen muotoilijoiden työhön ja työntekoon laajasti. Tänä vuonna seuraamme myös kestävyyttä koskevan EU:n direktiivin sekä muiden käytäntöjen noudattamista eri alojen työpaikoilla. Olemme kiinnotuneita tietämään myös, mikä on muotoilijoiden rooli kestävyystyöskentelyssä.

Jos olet palkansaaja, opiskelija, työtön, yrittäjä tai eläkeläinen, voit valita, vastaatko kyselyn molempiin osiin vai jompaan kumpaan.

Arvomme kaikkien vastanneiden kesken kaksi 200 euron lahjakorttia Finnish Design Shopiin. Kysely on auki 18.2.2024 asti. Käymme kyselyn tuloksista keskustelua Instalivessä toukokuussa!

Miten tutkimus hyödyttää muotoilijoita?

  • Tuomme esiin muotoilijoiden äänen ja erityiskysymykset osana yhteiskunnallisia kysymyksiä
  • Palkkatilastot kertovat esimerkiksi eri suunnittelualojen, sekä kokemuksen tai vaikkapa asuinalueen vaikutuksesta palkkatasoon. Oman palkkatason tunteminen auttaa palkkaneuvotteluissa tai työntekijöiden palkkaamisessa.
  • Voimme kertoa alan erityispiirteistä myös muille.
  • Tutkitun tiedon avulla rakennamme vahvaa muotoilijoiden yhteisöä ja tukiverkkoa 
  • Tutkitun tiedon avulla autamme muotoilijoita ja muotoiluyrityksiä kestävyysmurroksessa ja vastuullisuustyöskentelyssä.

Työ-kysely on avoin kaikille palkansaajille

Kyselyn ensimmäiseen osioon voivat vastata kaikki muotoilun palkansaajat, opiskelijat ja työttömät. Kysely vie vartin, ja voit halutessasi jatkaa lyhyeen, muotoiluyhteisöämme koskevaan kyselyyn. Kysymykset koskevat työsuhdettasi, uraasi, osaamisen kehittämistoiveita, työhyvinvointia ja työssä jaksamista, tulevaisuudennäkymiä ja palkkausta sekä kestävyyden kysymyksiä.

Yhteisökysely on Ornamon jäsenkysely

Kyselyn toiseen osioon toivomme Ornamon jäseniltä – myös yrittäjiltä, ja eläkeläisiltä! Kerro meille, mikä kuvaa sinua muotoilijana parhaiten ja mitä palvelumme ja muotoiluyhteisömme merkitsevät sinulle? Kysely kestää noin viisi minuuttia.

 Pääset molempiin kyselyihin allaolevan painikkeen kautta.

Kysy lisää

Ongelmatilanteissa, ole yhteydessä: emmi.putkonen@ornamo.fi