Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät – ilmoita oma tapahtumasi mukaan!

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivä

Ornamo on mukana esityksessä Alvar Aallon syntymäpäivän 3. helmikuuta muodostamisesta valtakunnalliseksi arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäiväksi. Marraskuun 15. päivään mennessä mukaan ilmoitetut tapahtumat ehtivät ensimmäiseen ohjelmajulkistukseen.

Hyvin suunniteltu kestää sukupolvelta toiselle. Sanotaan EI kertakäyttökulttuurille ja näytetään yhdessä, miten arkkitehtuurin ja muotoilun alat luovat ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja esteettisesti kestäviä arjen ja juhlan ympäristöjä.

Helmikuussa 2022 vietettävien Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien 3.–6.2. teemana on ’kestokulttuuri’.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät 2022: Kestokulttuuri

Talvella 2022 entisestään laajentuvaa tapahtumaa vietetään 3.–6. helmikuuta teemalla Kestokulttuuri. Ohjelmassa painotetaan erilaisia kestävyyden teemoja ja pyritään löytämään positiivisia vaihtoehtoja kertakäyttökulttuurille.

Helmikuun 3.–6. järjestettävät tapahtumapäivät kokoavat yhteen erilaisia yleisötilaisuuksia, työpajoja, verkkotapahtumia ja somekampanjoita juhlistamaan hyvää suunnittelua. Entistä näkyvämpään ja laajempaan tapahtumaan on nyt ensimmäistä kertaa avattu tapahtumahaku. Tervetuloa mukaan ideoimaan Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien sisältöä ja järjestämään oman organisaatiosi näköinen tapahtuma.

Marraskuun 15. päivään mennessä mukaan ilmoitetut tapahtumat ehtivät ensimmäiseen ohjelmajulkistukseen. Lisätietoa ja oman tapahtuman ilmoittaminen: https://archinfo.fi/2021/10/arkkitehtuurin-tai-muotoilun-toimija-tule-mukaan-yhteisten-tapahtumapaivien-ohjelmaan/

Toivotamme sinut tai organisaatiosi tervetulleeksi mukaan luomaan monipuolista sisältöä Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviin eri puolilla Suomea. Tapahtumasi tai tarjoamasi sisällön kohderyhmänä voivat olla esimerkiksi lapset tai nuoret, maahanmuuttajat, kulttuurin suurkuluttajat, satunnaiset ohikulkijat tai mikä hyvänsä rajattu tai laaja yleisö.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien tuotantoa koordinoi Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, ja toteutuksessa ovat mukana kaikki muutkin liputuspäiväesityksen allekirjoittajat: Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Ornamo ry, Rakennustietosäätiö RTS, Sisustusarkkitehdit SIO, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ohjelma kootaan omalle sivulleen Archinfon verkkosivuilla, ja kaikki järjestävät organisaatiot tiedottavat tapahtumista omissa kanavissaan. Tapahtumajärjestäjänä saatte käyttöönne visuaalista ja viestintäaineistoa oman tiedotuksenne tueksi, ja nimenne tai logonne liitetään osaksi tapahtuman järjestäjälistausta.

Ilmoittakaa tapahtumanne mukaan 15.11. mennessä osoitteeseen arkmuoto@archinfo.fi. Voitte myös pyytää lisätietoja – autamme mielellämme tapahtuman suunnittelussa!

Taustaa

Viime helmikuussa joukko arkkitehtuurin ja muotoilun alojen keskeisiä organisaatioita teki esityksen Alvar Aallon syntymäpäivän 3. helmikuuta muodostamisesta valtakunnalliseksi arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäiväksi. Liputuspäivällä halutaan juhlistaa arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä hyvinvointivaltiomme rakentajina.

Lue sisäministeriössä käsiteltävänä olevasta esityksestä täältä.

Samassa yhteydessä vuodesta 2012 vietettyä Arkkitehtuurin päivää laajennettiin arkkitehtuurin ja muotoilun yhteiseksi, useamman päivän kestoiseksi tapahtumasarjaksi. Tapahtumapäivien tavoitteena on avata yleisön silmiä näkemään arkkitehtuuri ja muotoilu tärkeänä osana jokapäiväistä elämämme ja vahvistaa omistajuuden ja osallisuuden tunnetta rakennetusta ja muotoillusta ympäristöstämme.

Lue viime helmikuun tapahtumista ja some-kampanjoista täältä.