Muotoilijoille suunnattu liiketoiminnan ammattitutkinto alkaa syksyllä

Muotoilijoille ja muille luovan alan ammattilaisille räätälöity ilmainen liiketoiminnan koulutus alkaa taas syksyllä! Hae nyt mukaan ja lähde kehittämään omaa yritystoimintaasi tai bisnesosaamistasi. Koulutus johtaa liiketoiminnan ammattitutkintoon.

Liiketoimintakoulutus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella ja kehittää liiketoimintaa yhtä aikaa. Koulutus soveltuu luovan alan yrittäjälle, yrittäjäksi aikovalle tai yrityksessä työskentelevälle osaajalle, joka on kiinnostunut kehittämään liiketoimintaosaamista.

Koulutuksen järjestää Rastor-instituutti yhdessä Faros&Comin ja Ornamon kanssa. Liiketoiminnan ammattitutkinto on oman työn ohessa suoritettava koulutus, ja se edellyttää oman osaamisen näyttämisen suunnittelua ja arviointia työpaikalla. Koulutus sisältää oppimista omalla työpaikalla, noin yhdeksän koulutuspäivää sekä opiskelua verkossa. Lähiopetuspäivät järjestetään Rastor-instituutissa Espoon Tapiolassa. Koulutus kestää noin vuoden ja jokaiselle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma.

Koulutuksen aikana syvennyt siihen, miten voit kehittää liiketoimintaasi suunnitelmallisesti. Koulutus sisältää:

Luvassa on myös mielenkiintoisia ammattilaisvierailuja. Aiempina vuosina liiketalouden näkökulmia muotoiluyrittäjyyteen ovat tuoneet mm. Fyran toimitusjohtaja Hanna Neuvo, Nikarin ja Woodnotesin toimitusjohtaja Johanna Vuorio sekä Woolmanin toimitusjohtaja Miika Malinen. Vuonna 2020 liiketoimintakoulutuksesta merkonomiksi valmistunut muotoilija Kirsi Niemelä kertoo kokemuksestaan haastattelussa.

Sekä kouluttajat että opiskelijat ovat todenneet, että luovan alan ammattilaisia askarruttavat usein samat kysymykset ja ongelmat liiketoiminnassa.

”Olen huomannut, että luovien alojen yrittäjillä on haasteita asettaa tavoitteita ja toimia systemaattisesti. Ilman tavoitteellista ja systemaattista toimintaa ei liiketoiminta kasva”, toteaa talousvalmentaja Jukka Hämäläinen Faros & Com Oy:lta. ”Erityisesti palvelun hinnoittelu koetaan vaikeaksi. Yrittäjän on ymmärrettävä, että hintaan tulee laskea mukaan kaikki kustannukset – oma ajankäyttö mukaan lukien. Pitkällä tähtäimellä kustannusperusteinen hinnoittelu määrittelee palvelun hinnalle alarajan, jota alemmaksi hintaa ei voi asettaa, koska muutoin liiketoiminta olisi taloudellisesti kannattamatonta”, hän jatkaa.

Hinta

Koulutus on maksutonta, mikäli oppisopimuksen ehdot täyttyvät. Oppisopimus on mahdollista tehdä omalle yritykselle tai työnantajalle. Jos oppisopimusehdot eivät täyty, on koulutuksen hinta 860 euroa.

Hae koulutukseen 11.9.2022 mennessä! 

Käymme läpi kaikki hakemukset, ja haastattelemme hakijat. Koulutus käynnistyy 13.10.2022.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Ornamon, Faros&Comin sekä Rastor-instituutin kanssa.