Luovan alan ammattilaisille räätälöity liiketoiminnan koulutus alkaa taas syksyllä! 

Muotoilijoille ja muille luovan alan ammattilaisille räätälöity liiketoiminnan koulutus alkaa taas syksyllä! Hae nyt mukaan ja lähde kehittämään omaa yritystoimintaasi tai bisnesosaamistasi työntekijänä. Koulutus johtaa liiketoiminnan ammattitutkintoon.

Koulutuksen järjestää Rastor-instituutti yhdessä Faros&Comin ja Ornamon kanssa. Koulutus sisältää oppimista omalla työpaikalla, koulutuspäiviä sekä opiskelua verkossa. Lähiopetuspäivät järjestetään Rastor-instituutissa Espoon Tapiolassa.

Liiketoimintakoulutus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella ja kehittää liiketoimintaa yhtä aikaa. Koulutus soveltuu luovan alan yrittäjälle, yrittäjäksi aikovalle tai yrityksessä työskentelevälle osaajalle, joka on kiinnostunut kehittämään liiketoimintaosaamista. Koulutus on maksutonta, mikäli oppisopimuksen ehdot täyttyvät. Oppisopimus on mahdollista tehdä omalle yritykselle. Jos oppisopimusehdot eivät täyty, on koulutuksen hinta 860 euroa.

Liiketoimintakoulutuksen aikana syvennyt siihen, miten voit kehittää liiketoimintaasi suunnitelmallisesti. Koulutus sisältää:

Koulutus kestää noin vuoden ja jokaiselle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma. Koulutus sisältää noin 9 koulutuspäivää, joita pidetään noin kerran kuukaudessa. Luvassa myös mielenkiintoisia ammattilaisvierailuja – aiempina vuosina liiketalouden näkökulmia muotoiluyrittäjyyteen ovat tuoneet mm. Fyran toimitusjohtaja Hanna Neuvo, Nikarin ja Woodnotesin toimitusjohtaja Johanna Vuorio sekä Woolmanin toimitusjohtaja Miika Malinen. Vuonna 2020 liiketoimintakoulutuksesta merkonomiksi valmistunut muotoilija Kirsi Niemelä kertoo kokemuksestaan haastattelussa – voit lukea artikkelin täältä.

Sekä kouluttajat että opiskelijat ovat todenneet, että luovan alan ammattilaisia askarruttavat usein samat kysymykset ja ongelmat liiketoiminnassa.

”Olen huomannut, että luovien alojen yrittäjillä on haasteita asettaa tavoitteita ja toimia systemaattisesti. Ilman tavoitteellista ja systemaattista toimintaa ei liiketoiminta kasva”, toteaa talousvalmentaja Jukka Hämäläinen Faros & Com Oy:lta. ”Erityisesti palvelun hinnoittelu koetaan vaikeaksi. Yrittäjän on ymmärrettävä, että hintaan tulee laskea mukaan kaikki kustannukset – oma ajankäyttö mukaan lukien. Pitkällä tähtäimellä kustannusperusteinen hinnoittelu määrittelee palvelun hinnalle alarajan, jota alemmaksi hintaa ei voi asettaa, koska muutoin liiketoiminta olisi taloudellisesti kannattamatonta”, hän jatkaa.

Liiketoiminnan ammattitutkinto on oman työn ohessa suoritettava koulutus. Koulutusjaksoihin liittyy oppimistehtäviä, joiden alulla sovellat opiskeltua omaan työhösi. Tutkinto edellyttää oman osaamisen näyttämisen suunnittelua ja arviointia työpaikalla.

Koulutus on maksutonta, mikäli oppisopimuksen ehdot täyttyvät. Lue lisää oppisopimuksesta.

Hakeutuminen koulutukseen on mahdollista 11.9.2022 mennessä. 

Uusi ryhmä käynnistyy 13.10.2022.

Hakeutumistiedot ja linkin koulutusinfoon löydät tästä.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Ornamon, Faros&Comin sekä Rastor-instituutin kanssa.