Muuntamon ulkoasun muotoilukilpailu opiskelijoille

Keravan energia muotoilukilpailu

Keravan Energia järjestää muotoilun opiskelijoille suunnittelukilpailun 14.2.–30.4.2022. Kilpailussa etsitään uudenlaista toteutusta Keravan Asuntomessualueelle tulevalle puistomuuntamon muotoilulle niin, että se on omiaan tuomaan esille alueen energiaratkaisuja messujen teemoja mukaillen. Verovapaa palkintosumma on 3000 euroa ja kilpailuohjelma on laadittu yhteistyössä Ornamon kanssa.

Kilpailun lopputuloksena syntyvän muotoilun on tarkoitus tuoda jotain uutta perinteisen puistomuuntamon ulkoasuun. Suunniteltava kokonaisuus voi olla osittain tai täysin sisärakenteeksi jäävän muuntamorakennuksen peittävä. Visuaalisen piristyksen lisäksi, muuntamon julkisivun muotoilun tulisi tarjota myös toiminnallisuutta, kuten informaatiota visualisoinnin kautta.

”Tavoitteenamme on löytää visuaalisesti ja toiminnallisesti sellainen ratkaisu, joka ilahduttaa sekä messukävijöitä että alueen tulevia asukkaita. Toivomme näkevämme kilpailutöissä uudenlaista lähestymistapaa muuntamon ulkoasuun”, kertoo Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto.

Asuntomessut järjestetään Keravalla Jokilaakson alueella, Keravan kartanon välittömässä läheisyydessä. Tulevien asuntomessujen kärkiajatuksina ovat kiertotalous, kestävä liikkuminen ja uudet asumisen muodot. Alueella painotetaan puurakentamista ja asemakaava mahdollistaakin monimuotoisen rakentamisen alueelle.

Kilpailu on yksivaiheinen avoin opiskelijasuunnittelukilpailu, jonka kilpailuaika on 1.2.2022–30.4.2022. Kilpailu julkistetaan kilpailun kotisivuilla 1.2.2022.

Palkintosumma on yhteensä 3 000 euroa, joka jaetaan voittajaehdotukselle. Palkintolautakunta voi nimetä kunniamainintoja, sekä poikkeuksellisesti ja yksimielisellä päätöksellä päättää jakaa palkintosumman myös toisin.

Kilpailun aineisto, sekä lisätiedot löytyvät kilpailun kotisivuilta.

Lisätietoja: Keravan Energia Oy Teknologiapäällikkö Toni Nevalainen, +358 40 673 8030, toni.nevalainen@keoy.fi

Keravan Energia on moderni energiayhtiö, jonka historia ulottuu vuoteen 1906. Keravan Energia painottaa valikoimassaan uusiutuvaa ja CO2-vapaata energiaa: omassa tuotannossa yhtiö käyttää pääasiassa kotimaista uusiutuvaa puupolttoainetta. Yhtiö on pudottanut CO2-päästöjään jo 88 prosenttia vuodesta 2010 – kivihiilen käytöstä yhtiö luopui jo vuonna 2001 ja turpeesta 2020. Oma aurinkovoimala Keravalla tuottaa täysin päästötöntä sähköä, lisäksi yhtiö on mukana useissa tuuli- ja ydinvoimahankkeissa