Muotoilun tiedotuskeskus on nyt Finnish Design Info

Finnish Design Info vahvistaa alan ääntä ja tekee työtä kaikkien toimijoiden hyväksi.

Suomalaisen muotoilun kansainvälistä näkyvyyttä edistävä hanke sai uudet vetäjät

Muotoilun tiedotuskeskus on hanke, jonka tavoitteena on luoda uusi organisaatio kertomaan suomalaisesta muotoilusta, muotoilun monipuolisuudesta ja siitä, mitä muotoilulla saadaan aikaan. Vuonna 2020 alkanut valmisteluvaihe on saatu päätökseen, ja hankkeella on nyt rekisteröity nimi – Finnish Design Info – ja sen seuraavalle vaiheelle vetäjät.

Finnish Design Infon projektipäällikkönä aloitti helmikuun lopussa yrittäjä Katja Lindroos (MA). Lindroosin erityisosaamista ovat näkemyksellinen projektijohtaminen, yhteiskunnallinen vaikuttaminen, kaupunkikehittäminen, poikkisektoraaliset yhteistyöhankkeet sekä media- ja tapahtumatuotanto. Lindroos on toiminut muotoilun ja luovien alojen parissa niin päätoimittajana, brändikonsulttina, hankkeiden vaikuttavuusarvioijana, kuraattorina kuin kouluttajana. Projektipäällikön roolissa Lindroos mm. vastaa Finnish Design Infon lanseerauksesta sekä kehittää sen toimintamallia ja selvittää sen jatkorahoitusta.

”Oli kyse sitten vähähiilisyydestä tai yhdenvertaisuudesta, aikamme suurimmat haasteet ovat kuin syöttö suomalaisen muotoilun lapaan. Suomalaiselta muotoilukentältä löytyy luovuutta, monipuolisuutta ja rohkeaa ongelmanratkaisukykyä. Onkin etuoikeus päästä rakentamaan täysin uutta organisaatiota kertomaan muotoilun mahdollisuuksista ja vahvistamaan yhtä maamme hienointa bränditarinaa eli Finnish Designia. Toivottavasti mahdollisimman moni inspiroituu lähtemään mukaan yhteistyöhön”, Katja Lindroos sanoo.

Hankkeen viestintäasiantuntijana aloitti maaliskuussa Reetta Haarajoki (FM). Haarajoella on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista viestinnän ja tuotannon työtehtävistä visuaalisen kulttuurin parissa. Finnish Design Info -hankkeessa Haarajoki tekee verkko- ja somesisältöjen kautta näkyväksi suomalaisen muotoilun ilmiöitä. Lindroos ja Haarajoki toimivat hankkeessa osa-aikaisina projektityöntekijöinä 31.1.2022 asti.

Taustaa

Finnish Design Info -hankkeessa on mukana kuusi keskeistä muotoilualan organisaatiota – Aalto-yliopisto, Design Forum Finland, Designmuseo, Grafia, Helsinki Design Week (Luovi Productions Oy) ja Ornamo. Vuonna 2020 hankkeen valmistelua vetivät projektipäällikkö Kirsi Korhonen ja viestintäasiantuntija Ida Kukkapuro yhteistyössä perustajaorganisaatoiden kanssa. Heidän johdollaan hankkeelle valittiin nimi sekä suunniteltiin ja toteutettiin graafinen ilme ja verkkosivusto, joka avautuu kuluvan kevään aikana. Ilmeen on suunnitellut AD Antero Jokinen.

Finnish Design Infon kehittämiseen on osallistunut laaja joukko muotoilukentän edustajia, jotka ovat tuoneet näkemyksensä esiin kyselyiden ja työpajojen muodossa. Vuonna 2021 yhteistyöhön kutsutaan lisää toimijoita, myös muotoilualan ulkopuolelta.

Finnish Design Info -hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama. Se toimii toistaiseksi hallinnollisesti Designmuseon alaisuudessa, museon toiminnasta erillisellä projektirahoituksella. Hankkeen kokonaisbudjetti vuodelle 2021 on n. 100 000 euroa. Tavoitteena on, että vuoden 2022 alussa Finnish Design Info on valmis käynnistämään toimintansa itsenäisenä organisaationa.

Lisätietoja:

Finnish Design Info -hanke vuonna 2021

Projektipäällikkö Katja Lindroos, katja@finnishdesigninfo.fi +358 50 354 1411
Viestintäasiantuntija Reetta Haarajoki, reetta@finnishdesigninfo.fi