Suomalaisen muotoilun superviikko on täällä – kokosimme tärpit

Olympiastadionin katsomo
3.–13.9.2020 järjestettävän Helsinki Design Weekin fyysinen päätapahtumapaikka on vasta-avattu Olympiastadion. Tänä vuonna festivaali on panostanut erityisesti virtuaaliseen ympäristöön.

Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma Helsinki Design Week järjestetään poikkeusvuonna hybriditapahtumana, jossa iso osa sisällöstä on saavutettavissa verkon välityksellä mistä päin Suomea tahansa. Ensi viikolla jaetaan myös kaksi merkittävää muotoilualan tunnustusta: Ornamo-palkinto 2020 ja Suomalainen huonekalu -suunnittelukilpailun palkinnot. Kokosimme tärpit juhlaviikkoon!

Wild at Heart -näyttely ja Ornamo-palkinto 2020 Kämp Gardenissa

Wild at Heart -näyttely 29.8.-9.9.2020, Kämp Garden

Wild at Heart – A Collection of Modern Finnish Design and Art on Tero Kuitusen kuratoima värikäs näyttelykokonaisuus, joka luo katseen kotimaisen nykymuotoilun maailmaan ja näyttää, mitä jännittävää suomalaisen muotoilun kentällä tällä hetkellä tapahtuu. Näyttelyssä mukana ovat Antrei Hartikainen, Sofia Okkonen, Tero Kuitinen, Klaus Haapaniemi, Milla Vaahtera, Tuuli-Tytti Koivula, Mifuko, Eero Aarnio, Teemu Salonen ja COMPANYn Aamu Song ja Johan Olin.  

Ornamo-palkinto 2020 7.9.2020, 16:00, Kämp Garden

Maanantaina 7.9. klo 16 Kämp Gardenissa tapahtuu, kun muotoilualan tunnustus Ornamo-palkinto 2020 luovutetaan voittajalle Wild at Heart -näyttelytilassa. Ehdolla ovat teollinen muotoilija Joonas Kyöstilä, luova johtaja Laura Sarvilinna sekä sisustusarkkitehtitoimisto Gullstén-Inkinen. Palkinnon saajan valitsee tänä vuonna kirjailija ja kuvataiteilija Rosa Liksom.

Palkinnonjakotilaisuus streamataan, joten voit liittyä tunnelmaan kotisohvaltasi ja lähettää chatin kautta terveisiä, kannustuksia ja kysymyksiä palkintoehdokkaille.

Suoraan lähetykseen pääset mukaan osoitteessa: www.mediaserver.fi/live/ornamo.

Tapahtuma Facebookissa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Designmarket verkossa ja kivijalkamyymälöissä

3.-5.9.2020

Kaapelitehtaalta tuttu Design Market järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa ja kivijalkamyymälöissä torstaista lauantaihin 3.-5. syyskuuta. Festivaalin vuositeema ”Sitoutumisen merkit” näkyy myös Design Marketissa. Helsinki Design Week valitsee mukaan tahoja, jotka ovat sitoutuneet myymään ympäristöystävällisiä ja kestävästi tuotettuja tuotteita. Mukana ovat ornamolaisista mm. Verso Design, FRENN, Teemu Järvi Illustrations, UDUMBARA, Vargas Print Studio ja monet muut. Luvassa on jälleen designlöytöjä, mallikappaleita ja muita aarteita edullisin hinnoin. Tutustu ohjeisohjelmaan täällä.

Suomalainen huonekalu -suunnittelukilpailun palkintojenjako

9.9.2020,12:00-13:00, Verkkotapahtuma

Suomalainen huonekalu –suunnittelukilpailu yhdisti kotimaiset puuhuonekaluvalmistajat ja muotoilijat ainutlaatuisella tavalla. Kesän aikana työstetyt protot ovat valmiit, mutta mikä niistä palkitaan. Se selviää 9.9.2020, kun arvovaltainen jury julkistaa päätöksensä. Tuusulan Gustavelundissa järjestettävä tilaisuus striimataan, ja voit seurata tilaisuutta suortana lähetyksenä. Tilaisuuden juontaa toimittaja Sami Sykkö.

Tervetuloa viettämään yhdessä puukalusteiden ja suomalaisen muotoilun juhlaa! Löydät linkin striimaukseen täältä pian.

Ornamo <3 SuoMun Iltatee

9.9.2020,15:00-18:00, Verkkotapahtuma

Ornamon ja Designmuseon järjestämän Designakatemian ohjaaja, muotoilija Natalia Ritari kertoo Helsingin kouluissa toteuttamistaan muotoiluoppimisen kursseista, joilla suunniteltiin väistötiloja ja käsiteltiin koulukiusaamista. Lisäksi Petra Ilonen kertoo Ornamosta ja Mari Savio esittelee SUoMun toimintaa. Tämän jälkeen on aikaa vapaamuotoiselle keskustelulle ja verkostoitumiselle. Lue lisää.

Rekisteröidy Evenbriten kautta ja saat linkin Teamsiin päivää ennen tapahtumaa. 

Virtuaaliluento: Museot ja suunnittelijat yhteisen pöydän ääressä

9.9.2020, 18:00-20:00, Verkkotapahtuma

Näyttelysuunnittelutoimisto Kombon edustajat kertovat näyttelysisältöjen abstraktienkin ajatusten ja teemojen konkretisoitumisesta tilassa koettavaksi näyttelyelämykseksi. Luento järjestetään osana Arkkitehtuurimuseon Museot ja suunnittelijat -kehittämishanketta, joka toteutetaan yhteistyössä Museoliiton, Ornamo ry:n, Designmuseon ja Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen kanssa. Lue lisää.

 

HDW Lasten Designviikonloppu

12.-13.9.2020, Olympiastadion

Lasten Designviikonloppuun on vapaa pääsy ja luvassa on muotoilijaduo Anna van der Lein ja Kristos Mavrostomoksen suunnittelema reitti ympäri Olympiastadionin kuuluisan nurmikentän. Lasten Designviikonloppu yhdistää urheilua ja taidetta ja saa lapset viihtymään ja oppimaan samalla uutta. Kierroksen päätteeksi jokainen saa valmistaa itselleen palkinnon! Mistä sinä haluaisit palkita itsesi?

Ilmaisen lipun saat rekisteröitymällä tästä.

Pienet Olympisankarit / Little Olympic Heroes

Myös Ornamon ja Designmuseon Designakatemia on menossa mukana!

Designmuseon ja Ornamon Designakatemian toiminnassa lapset ovat muotoilijoita. Olemme tänä vuonna mukana HDW Lasten viikonlopussa työpajamateriaalilla, jota jaetaan lapsille tapahtumassa. Tehtävä tarjotaan tehtäväksi myös etänä, jolloin sen voi tulostaa käyttöön kotona tai vaikkapa kirjastossa. Työpajassa tehdään oma pokaali, jonka jokainen lapsi ansaitsee omien vahvuuksiensa juhlimiseksi. Valmiin työn kanssa voi kiivetä ”palkintokorokkeelle” ja aikuinen voi ikuistaa hetken.

Työpajan on suunnitellut Designakatemian muotoilija Hanna-Kaarina Heikkilä.

#lastendesignviikonloppu #pienetsankarit #hdw2020

www.helsinkidesignweek.com

@helsinkidesignweek