30.10. Palvelukonseptin suojaaminen

Palvelukonseptin suojaaminen

Aika: maanantai 30.10.2017 klo 16–19
Paikka: Klaus K Hotel, Rake-Sali, Erottaja 4C 3 krs., Helsinki

Kuinka suojata palvelukonsepti?

Ornamo pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen muotoilijoiden ja juristien yhteisessä koulutusillassa.

Koulutusillan avaa OTT Kari-Pekka Syrjän asiantuntijaluento. Syrjälä on vuonna 2016 väitellyt aiheesta Palvelukonseptin suoja ja immateriaalioikeus – Palvelutuotteen sopimaton jäljittely.

Luennon jälkeen käydään läpi palvelukonsepteja ja niiden suojaamista muotoilijoiden ja juristien yhteisenä workshoptyöskentelynä. Workshopin vetävät Kari-Pekka Syrjä, Ornamon lakimies Iiris Adenius sekä asianajotoimisto Dottirin lakimies Tio Tikka.

Tarve palvelukonseptin suojaamiselle kasvaa, kun muotoilun painopiste siirtyy puhtaasta tuotemuotoilusta brändäykseen, konseptointiin sekä palveluliiketoiminnan kehittämiseen. Mikään suojamuoto ei kuitenkaan tällä hetkellä sovellu sellaisenaan palvelukonseptin suojaamiseen, vaan suoja rakentuu usean eri suojamuodon yhdistelmästä sekä aktiivisesta hallinnoimisesta.

Illan aikana käydään läpi eri suojamuodot sekä kootaan käytännön ohjeita siitä, millaisilla suojaustoimenpiteillä ja sopimusmalleilla toimija voi parantaa palvelukonseptin suojaa.

Ohjelma

16.00–16.15 Tilaisuuden avaus

16.15–17.00 Palvelukonseptin suojaaminen, OTT Kari-Pekka Syrjä

17.00–18.15 Workshop

18.15–19.00 Kysymyksiä ja avointa keskustelua

 

Koulutus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille muotoilijoille ja juristeille. Tervetuloa mukaan oppimaan palvelukonseptin suojaamisesta ja vaikuttamaan alan pelisääntöjen kehittämiseen!

Ilmoittautuminen on päättynyt

 

Tapahtuma on osa Legal Design Summitia. Sopimustekstien ja juridiikan muotoiluun keskittyvä tapahtuma järjestetään Helsingissä 1.11.2017. Ornamolaiset saavat tapahtuman lipuista 10 prosentin alennuksen, osana Ornamon ja Summitin yhteistyötä. Lisätietoa viikkokirjeestä tai Ornamon toimistolta.

 

Kari-Pekka Syrjä
Kari-Pekka Syrjä

Kari-Pekka Syrjällä on yli 20 vuoden kokemus aineettoman pääoman suojaamisesta ja hyödyntämisestä erityyppisessä teollisuudessa Suomessa ja ulkomailla.

Syrjä on toiminut Tamrockissa (nyk. Sandvik Mining), Cultorissa, Xyrofinilla ja Vaasan-konsernissa. Lisäksi hän on tehnyt käytännön tarpeita palvelevan väitöskirjan palvelukonseptin suojaamisesta vuonna 2016.

Tällä hetkellä Syrjä toimii perustamassaan ICapital Oy:ssä, joka keskittyy aineettoman pääoman suojaamiseen ja hyödyntämiseen.

 

Aiheeseen liittyvä sisältö

Palvelu

Lakipalvelut

Ornamon lakimies Jussi Ilvonen palvelee jäseniä muun muassa aineettomiin oikeuksiin ja sopimuskysymyksiin liittyen. Lakimiehen kanssa voit myös vaihtaa ajatuksia palkka- ja…

Lue lisää
Palvelu

Sopimusmallit

Sopimuksiin liittyvät perusperiaatteet on tärkeä ymmärtää. Hyvällä sopimuksella turvaat oikeutesi ja mahdollistat hyvän yhteistyön. Sopimustilanteessa valittavana on yleensä eri vaihtoehtoja,…

Lue lisää
Teema

Aineetonta arvoa muotoilusta

Aineeton arvonluonti on taloudelle ja liiketoiminnalle yhä merkittävämpää suhteessa hiipuvaan aineelliseen arvonluontiin. Aineettomia oikeuksia tuottavana toimialana muotoilu on aineettoman arvonluonnin…

Lue lisää