Ornamon Design Joulu tukee #loveoriginal -kampanjaa aitojen tuotteiden puolesta

Ekologista piensarjatuotantoa, taidekäsityötä ja grafiikkaa kodin sisustukseen sekä vaatteita, asusteita ja koruja niin tunnetuilta muotoilijoilta kuin uusilta lupauksiltakin. Ornamon Design Joulu tuo jälleen itsenäisyyspäivän viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalle alkuperäiset design-tuotteet ja taidekäsityön. Tänä vuonna Ornamon Design Joulu on mukana myös #loveoriginal-kampanjassa aitojen tuotteiden puolesta.

Muotoiluyritysten käynnistämän kampanjan takana on design-yritysten havainto siitä, että alkuperäisten tuotteiden kopiointi on kasvava ongelma kansainvälisillä markkinoilla. Tuotteiden taustalla on pitkä tuotekehitysprosessi, ja erityisesti pienet firmat joutuvat ahtaalle taistelussaan kopiointia vastaan. Myös monet Ornamon Design Jouluun osallistuvat muotoilijat ja taidekäsityöläiset ovat mukana kampanjassa. Yksi heistä on Himmee-valaisinbrändin muotoilija ja toimitusjohtaja Timo Niskanen.

”Kampanjalla haluamme tuoda esille tuotteiden alkuperää ja niiden takana olevaa näkymätöntä työtä. Tuotteen on aina suunnittelut joku, oli se sitten yksittäinen muotoilija tai kokonainen tuotekehitystiimi. Yksittäisen tuotteen saattamiseen markkinoille tehdään valtavasti työtä. Tapahtumassa mukana olevat yritykset ja muotoilijat tuottavat vastuullisia tuotteita, joiden materiaalit, valmistuspaikka ja sen työolosuhteet sekä tuotteiden käyttöturvallisuus ovat meidän ammattilaisten tiedossa ja valvonnassa,” Niskanen kertoo.

Ornamon Design Joulu antaa takuun tuotteiden alkuperästä

Tänä vuonna jo klassikoksi muodostunut tapahtuma saa myös uutta maustetta, kun virolaiset suunnittelijat osallistuvat kutsuvieraina tapahtumaan maan satavuotisjuhlan kunniaksi. Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin, Puristamoon ja Valssaamoon levittäytyvässä tapahtumassa on mukana noin 209 suomalaista ja 30 virolaista muotoilun ja taidekäsityön ammattilaista.

Tutustu kaikkiin Design Joulun suunnittelijoihin täällä:
ornamo.fi/design-joulu-18-osallistujat

Ornamon Design Joulussa yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus tavata suunnittelijoita ja saada heiltä suoraan tietoa tuotteiden alkuperästä, materiaaleista ja valmistustekniikoista.

”Suunnittelija tai yrityksen edustaja tietää tuotteista varmasti enemmän kuin kukaan muu. Lisäksi Ornamon Design Joulu on myös meille muotoilijoille hieno mahdollisuus tavata asiakkaita ja saada ensikäden palautetta”, Himmeen Niskanen sanoo.

”Design Joulun asiakkaat ovat tiedostavia kuluttajia, jotka haluavat sijoittaa mieluummin laatuun kuin määrään. Muovipurkkien tilalle voi tulla hakemaan lasitavaraa tai keramiikkaa ja halpatekstiilien sijaan voi ostaa esimerkiksi luomuhampusta valmistettuja tekstiilejä. Shoppailuun kannattaa varata runsaasti aikaa, sillä valikoima on huikea”, vinkkaa Ornamon projektipäällikkö Petra Ilonen.

Ornamon Design Joulu 7.–9.12.2018
Kaapelitehdas: Merikaapelihalli, Puristamo ja Valssaamo, Tallberginkatu 1, Helsinki.
Avoinna pe klo 15–19, la klo 10–19 ja su klo 10–18.

ornamo.fi/designjoulu
#ornamondesignjoulu #ornamodesignxmas #loveoriginal

Kuvia media käyttöön: www.ornamo.fi/kuvapankki

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:

Projektipäällikkö Petra Ilonen, Ornamo, + 358 44 743 3577, petra.ilonen@ornamo.fi
Tuottaja Mika Åhman, Lumi Accessories, +358 44 751 2362, mika@lumiaccessories.com

Ornamo on vuonna 1911 perustettu muotoilualan asiantuntijajärjestö, johon kuuluu läes 2 700 jäsentä. Ornamo kehittää muotoilijan ammattia ja vaikuttaa muotoilun asemaan yhteiskunnassa.