Ornamon Design Joulun osallistujat on julkaistu – mukana suomalaisen ja virolaisen designin ja taidekäsityön huiput

Betonisia sisustustuotteita, minimalistisia keittiötarvikkeita, funktionaalisia design-valaisimia ja alpakan villasta valmistettuja neuleita. Ornamon Design Joulu tulee taas! Itsenäisyyspäivän jälkeisenä viikonloppuna Kaapelitehtaalla nähdään suomalaisen muotoilun lisäksi myös virolaisten suunnittelijoiden tuotteita.

Myyntitapahtumaan osallistuu lähes 230 suomalaista ja 28 virolaista muotoilun ammattilaista. Mukana on ekologista piensarjatuotantoa, taidekäsityötä ja grafiikkaa kodin sisustukseen, sekä vaatteita, asusteita ja koruja niin tunnetuilta muotoilijoilta kuin uusilta lupauksiltakin.

Design Joulusta voi bongata muun muassa helsinkiläisen korumuotoilija Sanna Nuutisen studiopajassaan valmistamat Sanna ja Paul -korut, graafikko Leena Kisosen leikkisät, kuvitetut paperitavarat, muotoilija Timo Niskasen sisustushitiksi nousseet design-valaisimet ja Nomen Nescion minimalistiset unisex-vaatteet. Mukana on myös muotoilun opiskelija Jukka Jokisen suupuhallettuja, uniikkeja lasivalaisimia ja mikkeliläisen keraamikko Paula Ruuttusen käsin dreijattua käyttökeramiikkaa.

Tutustu kaikkiin Design Joulun suunnittelijoihin täällä:
ornamo.fi/design-joulu-18-osallistujat

Ornamon Design Joulu on Suomen suurin designiin keskittyvä jouluinen myyntitapahtuma. Viime vuonna tapahtumassa vieraili arviolta 20 000 kävijää. Vuosittain tapahtuma kiinnostaa laajalti paikallisia kuluttajia, turisteja ja mediaa. Tapahtumassa vierailijoilla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus tavata suunnittelijoita ja saada heiltä tietoa tuotteiden alkuperästä, materiaaleista ja valmistustekniikoista. Ornamon Design Joulu on saavuttanut klassikkoaseman suuren yleisön keskuudessa. Tänä vuonna tapahtumassa nähdään myös virolaisia suunnittelijoita, jotka Ornamo on kutsunut mukaan Viron satavuotisjuhlan kunniaksi.

Ornamon Design Joulu 7.–9.12.2018
Kaapelitehdas: Merikaapelihalli, Puristamo ja Valssaamo, Tallberginkatu 1, Helsinki.
Avoinna pe klo 15–19, la klo 10–19 ja su klo 10–18.

ornamo.fi/designjoulu
#ornamondesignjoulu #ornamodesignxmas

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:

Projektipäällikkö Petra Ilonen, Ornamo, + 358 44 743 3577, petra.ilonen@ornamo.fi
Tuottaja Mika Åhman, Lumi Accessories, +358 44 751 2362, mika@lumiaccessories.com

Ornamo on vuonna 1911 perustettu muotoilualan asiantuntijajärjestö, johon kuuluu noin 2600 jäsentä. Ornamo kehittää muotoilijan ammattia ja vaikuttaa muotoilun asemaan yhteiskunnassa.