Futudesign on Vuoden sisustusarkkitehtitoimisto

Futudesign. Kuva: lkka Airas

Sisustusarkkitehdit SIO on valinnut Vuoden sisustusarkkitehtitoimiston 2023. Nominaatin saa helsinkiläinen Futudesign. Toimiston suunnittelutiimi koostuu sisustusarkkitehtien lisäksi arkkitehdeistä sekä muotoilijoista. Tiimi on toteuttanut lukuisia kunnianhimoisia projekteja laajalle joukolle yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaita. Tällä hetkellä Futudesign työllistää kolmetoista henkeä.

Nominaatti myönnetään Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtuman päätteeksi 3.2. Helsingin kaupungintalolla klo 16.45. Helmikuun kolmas päivä on myös muotoilun ikonien Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivä.

Futudesign on perustettu kymmenen vuotta sitten. Laajaan portfolioon kuuluu palkittuja ravintoloita, toimistotiloja, baareja, hotelleja, vähittäiskaupan tiloja, sekä museo- ja näyttelytiloja. Yhtenäistä projekteille on kokonaisvaltainen tilakokemus – pienimmistä yksityiskohdista aina suuriin rakennuskomplekseihin saakka. Toimisto ymmärtää hyvin asiakkaan tarpeita ja se näkyy persoonallisina lopputuloksina. Kulttuurisesti ja ekologisesti kestävää on rakennusten kunnostaminen ja säilyttäminen. Futudesign onkin erikoistunut haastavien arkkitehtuurikohteiden korjaus- ja täydennysrakentamiseen. Toimisto on harvinaisuus suomalaisella suunnittelukentällä sikäli, että heillä arkkitehdeilla ja sisustusarkkitehdeilla on tasa-arvoinen asema suunnitteluprosesseissa, hankkeesta riippumatta.

Jury kiittää erityisesti toteutuskohteiden kirjoa, luonnetta ja laatua asiakasta kuuntelevaksi. Toiminta on toimiston nuoresta iästä huolimatta uskottavaa, monialaista, ajankohtaista ja tarvittaessa myös varsin näyttävää, silti ajatonta. Kokonaisvaltainen ote saa kiitosta, kuten se miten kaikista töistä välittyy hienosti tiimityön toimivuus. Valinnan ehdotusten ja hakemusten perusteella tekivät tänä vuonna sisustusarkkitehtitoimiston 2022 osakas, sisustusarkkitehti SIO, juryn pj. Taina Lehtinen, SIOn puheenjohtaja, sisustusarkkitehti SIO Lars Räihä, arkkitehti SAFA Kristiina Kuusiluoma sekä sisustustoimittaja Anna-Kaisa Huusko. Juryn sihteerinä toimi SIOn pääsihteeri Minna Borg.

Palkintojenjakotilaisuus jaetaan 3.2. Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtumassa


Palkinnonjakotilaisuutta edeltää klo 15.00 alkava paneelikeskustelu, jonka teema on ”Elämisen laatu”. Vuoden sisustusarkkitehtitoimistoa 2023 edustaa paneelissa arkkitehti SAFA Aleksi Niemeläinen. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen. Ilmoittautumiset pyydetään os: office@sio.fi

Paneeli ja jakotilaisuus Helsingin kaupungintalolla kuvataan suorana lähetyksenä Helsinki-kanavan välityksellä. Palkintojenjako alkaa klo 16.45. FM Mattsson Mora Group Finland lahjoittaa palkittavalle toimistolle 1 000€ stipendinä.

Tapahtuma on katsottavissa streemattuna os: www.helsinkikanava.fiwww.futudesign.com