Ornamo juhlistaa 100-vuotiasta Suomea

Ornamo Suomi 100

Ornamo on mukana viettämässä Suomen itsenäisyyden juhlavuotta, jonka teemana on Yhdessä. Vuoden 2017 ohjelmamme juhlistaa Suomea, joka on avoin ja kansainvälinen, ammentaa perinteistä, arvostaa historiaa ja katsoo tulevaan.

Enter and Encounter – Kutsu huomiseen

24.3.–22.10.
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Ornamon Suomi 100 -vuoden päätapahtuma on yhdessä Designmuseon kanssa järjestettävä juhlanäyttely, katsaus suomalaisen muotoilun statukseen nyt. Enter and Encounter -muotoilunäyttely esittelee muotoilua designpääkaupunkivuoden 2012 jälkeiseltä ajalta. Optimistinen näyttely katsoo tulevaisuuteen. Miten muotoilu haastaa nykyhetken ja muokkaa tulevaisuutta?

Osana näyttelyä ja juhlavuoden ohjelmaa Ornamo järjestää keskusteluja muotoilualan tulevaisuudesta rakennemuutoksessa. Näyttelyn yhteydessä jaetaan myös vuotuinen, 5 000 euron arvoinen Ornamo-palkinto, joka nostaa esiin kolme ajankohtaista alan tekijää.

Enter and Encounter -muotoilunäyttely on osa valtakunnallista Suomi 100 -ohjelmaa.

#enterandencounter #kutsuhuomiseen

Photographer

Ornamon teosmyynnissä on esillä laaja kattaus uniikkia designia, pienoisveistoksia, keramiikka-, metalli-, lasi- ja tekstiilitaidetta. Kuva: Niklas Kullström.

Ornamon Teosmyynti 2017

11.–19.3.
Kaapelitehtaan Puristamo, Tallberginkatu 1 C, Helsinki

Ornamon Teosmyynti on vuosittainen taideteollisen taiteen myyntitapahtuma, joka kerää ostajia ja alan toimijoita Helsingin Kaapelitehtaalle hankkimaan taidetta koteihin ja julkisiin tiloihin. Tapahtumassa on esillä laaja kattaus uniikkia designia, pienoisveistoksia, keramiikka-, metalli-, lasi- ja tekstiilitaidettaOrnamon Teosmyyntinäyttelyn 2017 teemana on juhlavuoden kunniaksi satavuotias Suomi.

Ornamon Teosmyynti on osa valtakunnallista Suomi 100 -ohjelmaa.

#teosmyynti17

Rakennetun omaisuuden tila – ROTI 2017

14.3. ROTI 2017 -raportin julkistus Säätytalolla Helsingissä

Rakennetun omaisuuden tilan ja kehityksen arviointia varten kehitetty järjestelmä ROTI toteutetaan vuonna 2017 kuudetta kertaa. 100 asiantuntijan joukko arvioi kuudessa eri paneelissa rakennetun ympäristön nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä. Hanketta koordinoi Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL.

Ornamo on ollut yhdessä alan muiden alan toimijoiden kanssa vaikuttamassa vuoden 2017 ROTIn sisältöön, johon nousee ensimmäistä kertaa omaksi paneelikseen arkkitehtuuri, suunnittelu ja taide rakennetussa ympäristössä.

#ROTI2017

vuores_kukkonen_taidemuuri-4287

ROTI on erinomainen keino tuoda taide osaksi rakennettua ympäristöä koskevaa keskustelua. Kuvassa Pertti Kukkosen Kirjailijanpuiston taidemuuri Tampereen Vuoreksessa. Kuva: Aino Huovio.

Muotoilu ♥ Bisnes Date 2017

14.9.

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna Ornamon vuotuinen verkostoitumistapahtuma avautuu uusille yleisöille. Ornamo järjestää yhdessä Tradenomiliiton kanssa nuorille muotoilijoille ja muotoilun start-up bisneksestä kiinnostuneille suunnatun Muotoilu ♥ Bisnes Date -tapahtuman 14.9. Helsinki Design Weekillä. Tapahtuma kutsuu tulevaisuuden tekijät verkostoitumaan ja kohtaamaan toisensa bileiden merkeissä.

Helsinki Design Week ja Habitare

7.–17.9.

Ornamo on mukana syyskuun värikkäissä muotoilu- ja sisustustapahtumissa Helsinki Design Weekillä ja Habitaressa herättämässä keskustelua ja tuomassa näkökulmia alan kehittämiseen.

Teolliset muotoilijat TKO 50 vuotta

Teolliset muotoilijat TKO, yksi Ornamon intressiryhmistä, juhlistaa 50-vuotista taivaltaan järjestämällä tapahtumakokonaisuuden TKO50 teemalla muotoilun vuosikymmenet.  Juhlavuoden ohjelmassa on 3.11. järjestettävä seminaari ja juhlagaala sekä videoiden sarja.

TKO50 on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa.

Ornamon Design Joulu

2.12.–3.12.
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, Helsinki

Jo perinteeksi muodostunut Ornamon Design Joulu täyttää Kaapelitehtaan joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna kotimaisella designilla. Esillä on suomalaista huippumuotoilua, taidekäsitöitä, muotia, sisustusta ja grafiikkaa alojensa ammattilaisilta ja uusilta lupauksilta. VIP-ennakkotilaisuus kutsuvieraille ja lehdistölle perjantaina 1.12.

#ornamondesignjoulu

Ornamon vuoteen kuuluu lisäksi koulutuksia, keskusteluja ja kohtaamisia. Ohjelma päivittyy vuoden aikana.