Tiedote: Ornamon Design Joulu kokoaa kestävää kehitystä edistävää muotoilua Helsinkiin ja Porvooseen

THINK TODAY -tuotteet valmistetaan ylijäämämateriaaleista Elovainion teollisuusalueella Tampereella. THINK TODAY on mukana Design Joulu Porvoossa ja Helsingissä. Kuva: THINK TODAY
THINK TODAY -tuotteet valmistetaan ylijäämämateriaaleista Elovainion teollisuusalueella Tampereella. Yritys on mukana Design Joulu Porvoossa ja Helsingissä. Kuva: THINK TODAY

Kuluttajat suosivat yhä enemmän kotimaista, laadukasta ja kestävää suunnittelua. Ornamon Design Joulu kokoaa jälleen jouluna kotimaisen muotoilun ja taidekäsityön huiput myymään tuotteitaan. Helsingissä tapahtuma palaa välivuoden jälkeen Kaapelitehtaalle 4.–6.12, ja Porvoossa Design Joulu järjestetään ensimmäistä kertaa 27.–28.11. Taidetehtaalla.

Design Joulu puhuttelee erityisesti tiedostavia kuluttajia, jotka haluavat sijoittaa kotimaiseen korkeatasoiseen muotoiluun ja taidekäsityöhön. Tuotteet valmistetaan pieninä sarjoina teollisuudessa tai käsin omissa työpajoissa. Design Joulun näytteilleasettajat ovat korkeakoulutettuja muotoilun ammattilaisia, jotka haluavat luoda kestokulttuuria vastapainoksi kertakäyttökulttuurille.

Tapahtumat tuovat yhteen laajan kattauksen eri materiaaleista valmistettuja designtuotteita. Helsingin Kaapelitehtaalla ja Porvoon Taidetehtaalla on eri kokoonpano myyjiä. Molempien paikkojen valikoimissa on keramiikkaa, lasia, tekstiilejä, vaatteita, asusteita, koruja ja muita arki- ja lahjatavaroita joka makuun. Yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus tavata suunnittelijoita ja saada heiltä suoraan tietoa tuotteiden alkuperästä, materiaaleista ja valmistustekniikoista. Luonnon raaka-aineiden kunnioittaminen ja pyrkimys teollisuuden nollahukkaan ovat tapahtuman muotoilijoille tärkeitä arvoja.

Design Joulussa nähdään korkealaatuista hidasta muotia edustavia brändejä kuten FrennMarita HuurinainenKatri Niskanen, ja Lumi Accessories. Reilua kauppaa ja sosiaalista vastuuta tuovat mukaan Mifuko ja Inkuto, joiden yritysfilosofiaan kuuluu erityisesti heikommassa asemassa olevien naisten työllistymisen tukeminen Keniassa ja Ghanassa.

“Design Joulussa on aina upea tunnelma, mikä heijastuu niin myyntiin kuin asiakkaisiin. Parasta tapahtumassa on asiakkaiden kohtaaminen ja mahdollisuus luoda pitkäaikaisia kontakteja”, kertoo jo parikymmentä vuotta tapahtumaan osallistunut Evolumin suunnittelija Jukka Isotalo.

Evolumin taidokkaasti kuviohiotut lasit ja vaasit on valmistettu normaaliin lasinkeräykseen kelpaamattomista kierrätyspulloista. Kiertotalousajattelua edustaa myös pirkanmaalainen Think Today, joka tuotteistaa mm. rakennusalalta ylijääneet materiaalit uudelleen käyttöön.

Pandemiakriisi on herättänyt muotoilijoita myös aivan uudenlaisiin avauksiin. Palvelumuotoiluun ja johtamiseen erikoistunut start-up The Next Generation Leaders lanseeraa tapahtumassa Tngl-pelikortit, jotka herättävät pelaajissa keskustelua elämän arvoista, saavutuksista ja tavoitteista.

”Tngl-pelikortit sopivat hyvin joulunaikaan, jolloin perheet kokoontuvat ja on myös aikaa ystäville. Toisaalta ne auttavat myös yksinäistä ihmistä reflektoimaan omia ajatuksiaan ja kannustamaan keskusteluun muiden kanssa. Haluamme tuoda iloa ja keskustelua jouluun!”, muotoilija Mustafa Alshihani kertoo. 

The Next Generation Leaders lanseeraa Design Joulussa Tngl-pelikortit, jotka herättävät pelaajissa keskustelua elämän arvoista, saavutuksista ja tavoitteista. Kuva: The Next Generation Leaders

Myyntitapahtumien paluuta odotetaan innokkaasti

Ornamon Design Joulu on mainio paikka virittäytyä joulun tunnelmaan kahtena viikonloppuna peräkkäin. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa joulukaupunkina tunnetussa Porvoossa ja sen jälkeen jo perinteeksi muodostuneella Helsingin Kaapelitehtaalla. Koronapandemian vuoksi Design Joulu järjestettiin viime vuonna verkkotapahtumana. Niin osallistujat kuin järjestät odottavat innokkaasti paluuta perinteisiin myyntitapahtumiin.


Klassikkoaseman suuren yleisön keskuudessa saavuttanut Ornamon Design Joulu on Suomen suurin designiin keskittyvä elämyksellinen joulun myyntitapahtuma. Tapahtuman kumppanina on tänä vuonna outsider-taiteen valintatalo Pertin valinta. Tapahtumissa noudatetaan viranomaisten ajankohtaisia Korona-ohjeistuksia.

Koronapassi tarkastetaan sisäänpääsyn yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä.
(päivitys 3.12.2021)

Ornamon Design Joulu 27.–28.11.2021 Porvoo
Taidetehdas: Läntinen Aleksanterinkatu 1, Porvoo
Avoinna lauantaina klo 11–17 ja sunnuntaina klo 10–17

Ornamon Design Joulu 4.–6.12.2021 Helsinki
Kaapelitehdas: Merikaapelihalli, Tallberginkatu 1, Helsinki
Avoinna lauantaina klo 10–17, sunnuntaina klo 10–17 ja maanantaina klo 10–15
Huom. Tanssintalon rakennustöiden vuoksi sisäänkäynti Merikaapelihalliin on muuttunut.
Esteetön sisäänkäynti löytyy Lauttasaaren puoleiselta Tammasaarenlaiturilta. Käynti myös sisäpihalta M4 ovesta, jossa on portaat, ei luiskaa.

Tapahtumien jälkeenkin muotoilun ammattilaisten verkkokauppoja löytyy osoitteesta:
https://finnishdesigners.fi/verkkokaupat

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tuottaja Srba Lukic, TID media&events p. 040 070 7097, srba.lukic@tuulet.fi
Asiantuntija Petra Ilonen, Ornamo, p. 046 878 2572, petra.ilonen@ornamo.fi


Design Joulu banneri

Ornamon Design Joulu Porvoo

Ornamon Design Joulu kokoaa jälleen tänä jouluna kotimaisen muotoilun ja taidekäsityön huiput myymään tuotteitaan. Helsingissä tapahtuma palaa välivuoden jälkeen Kaapelitehtaalle 4.–6.12, ja Porvoossa Design…