Service Design Global Conference 2024 Helsingissä kokoaa yhteen huippuosaajat

Palvelumuotoilu Global Conference 2024 (SDGC24), maailmanlaajuinen tapahtuma niin ammattilaisille kuin muotoilun harrastajille, järjestetään Helsingissä ensi syksynä 2024.

Service Design Networkin arvostettu konferenssi kokoaa yhteen maailmanluokan palvelumuotoilutapauksia, kykyjä, innovaattoreita ja muita toimijoita. Sen tavoitteena on tuoda palvelumuotoilulle laajempaa näkyvyyttä vuoden 2024 konferenssin teemalla ”Designing for Impact: Strategic Leadership with Service Design”.

Yli 900 osallistujaa sisältävää maailmanlaajuista konferenssia on järjestetty 16 vuoden ajan vuodesta 2008 lähtien, ja sitä on järjestetty kaupungeissa ympäri maailmaa. Vuoden 2023 viimeisin kokoontuminen pidettiin sekä Berliinissä että verkossa. Vuonna 2024 Helsingin tapahtuman tuottaa Global Service Design Network yhdessä paikallisosastonsa SDN Finlandin kanssa. Tapahtuma järjestetään Suomalaisen muotoilijayhdistyksen Ornamo Art and Design Finlandin ja muiden kumppaneiden akateemisesta elinkeinoelämään tukemana.

Eliisa Sarkkinen, SDN Finlandin johtaja ja johtava palvelusuunnittelija Siili Solutionsilta, on iloinen saadessaan konferenssin vihdoin Suomeen. ”Tapahtumasta tulee luovuuden keskus ja paikka tarkastella innovatiivisten kykyjemme tulevaisuutta. SDGC24:ssä haluamme omaksua muotoilun harrastajat varhaisista ammattilaisista globaaleihin päätöksentekijöihin, jotka yhdistävät teknologian ja muotoilun, strategian ja liiketoiminnan”, Sarkkinen toteaa.

Konferenssin teema luo pohjan jännittäville puheenvuoroille, työpajoille ja verkostoille palvelumuotoilun roolista ja vaikutuksista sekä siitä, kuinka luovuus on palveluliiketoiminnalle avainasemassa. Lava toivottaa tervetulleeksi kaikki maailmanluokan palvelusuunnittelun tapaukset, innovaatiot, yritykset ja kyvyt.

Suomalaiset teknologiavetoiset yritykset ovat vahvoja muotoilun käyttäjiä

Ornamo Art ja Design Finlandin toiminnanjohtaja Salla Heinänen on seurannut positiivisesti Suomen muotoiluelämän kasvua ja muutosta. Suomen muotoilualan liikevaihto vuonna 2021 oli 15,4 miljardia euroa, josta digitaalisen suunnittelun osuus oli vaikuttava 2/3. Ohjelmistoliiketoiminnassa tapahtunut kehitys liittyy vahvasti yhteiskunnan ja liiketoiminnan digitalisoitumiseen.

”Muotoilu perustuu inhimilliseen ymmärrykseen ja osaamisalueena sen potentiaali osana digitaalista taloutta tunnistetaan laajasti suomalaisissa yrityksissä. Vahvan teknologiaintensiivisen kulttuurimme ansiosta Suomi on palvelumuotoilun edelläkävijöitä”, Heinänen toteaa.

Palvelusuunnitteluverkosto pähkinänkuoressa

Vuonna 2004 perustettu Service Design Network (SDN) on johtava voittoa tavoittelematon palvelumuotoiluosaamisen instituutio ja globaalin kasvun, kehityksen ja innovaatiotoiminnan veturi. Jäsenverkostomme yhdistää useita rooleja kansallisten ja kansainvälisten tapahtumien, verkko- ja painettujen julkaisujen sekä korkeakoulujen kanssa tehtävän koordinoinnin kautta.

Ornamo Art ja Design Finland pähkinänkuoressa

Suomen suurin monialainen muotoiluyhteisö Ornamo edistää muotoilijan ammattia ja edistää muotoilun roolia yhteiskunnassa.

Vuonna 1911 perustetussa Ornamossa on 3 000 jäsentä.