Muotoilualalla tapahtuu!

Gofore Design Ops Ornamon jäsentapahtuma. Kuva: Aura Putkonen

Pysy kartalla mitä muotoilualalla tapahtuu meillä ja muualla. Osallistu tapahtumiin – koe, innostu ja verkostoidu!

Tulevat tapahtumat ja koulutukset

25.-28.6. SuomiAreena 2024: Muodistako miljardibisnes Suomeen?

Tänä vuonna keskustellaan, millä keinoin suomalaisesta muotialasta voidaan rakentaa miljardibisnes. Paneelikeskustelussa lavalle nousevat  Marimekon markkinointijohtaja Sanna-Kaisa Niikko, Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Aalto-Setälä, Etlan tutkimusneuvonantaja Petri Rouvinen sekä Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski. Keskustelua juontaa LUT-yliopiston työelämäprofessori ja juontaja Sami Sykkö.

15.-18.8. Forssa Textile Week

Forssa Textile Week -tapahtuman vuoden 2024 teemana ovat kuosit, muotoilu ja kestävä tekstiili. Tapahtuma tuo esiin laadukasta muotoilua ja tekstiilitaidetta mm. järjestämällä pop-up-myyntipisteitä, näyttelyitä sekä tekstiiliaiheisia keskustelutilaisuuksia. Tapahtuman yhteistyökumppanina toimivat mm. Tekstiilitaiteilijat TEXO ry, Suomen Tekstiili ja Muoti sekä Aalto-yliopisto.

26.-27.8. Taike Seminaari: Muutos alkaa meistä – Taide ja kulttuuri osana kestävyysmurrosta

Millainen rooli taiteella on ekologisen kestävyyden ja tulevaisuusvallan näkökulmista? Muutos alkaa meistä -seminaari kokoaa taiteen ja kulttuurin tekijöitä, päättäjiä, tutkijoita ja muita kulttuurin parissa työskenteleviä kestävän kehityksen aiheiden äärelle Hämeenlinnan taidemuseolle.

3.9. Design Forum Finland: No Bullsh*t!

PK-yritysten johdolle ja päättäjille suunnattu vastuullisuustapahtuma No Bullsh*t! tulee taas. 3.9.2024 Kulttuurikasarmissa Helsingissä järjestettävä tapahtuma on uudistunut ja entistäkin kiinnostavampi.

Päivän ohjelma koostuu inspiroivista keynote-puheenvuoroista, case-esimerkeistä, pyöreän pöydän keskusteluista ja paneelikeskustelusta. Keynote-puhujina ovat Helen Mets, President ja CEO, Ahlstrom, ja Göran Carstedt, joka on toiminut vuosia mm. Volvon ja IKEAn ylimmissä johtotehtävissä.

6.-15.9. Helsinki Design Week

Pohjoismaiden suurin muotoilu- ja arkkitehtuurifestivaali Helsinki Design Week järjestetään jälleen 6.–15.9.2024. Pinnan alla -vuositeeman mukaisesti syksyllä sukelletaan syvälle luoviin prosesseihin ja nostetaan pinnalle luovien alojen kiinnostavimpia ilmiöitä kolmessa eri päätapahtumapaikassa ja yli sadassa muussa tapahtumassa.

6.9.-3.10. Aalto-yliopisto: Designs for a Cooler Planet festival

The sixth annual Designs for a Cooler Planet festival showcases the potential for a sustainable future when research, arts and design join forces.

11.9. SIO: Vastuullisuuspolku -valmennus

Tervetuloa Sisustusarkkitehdit SIOn ilmaiseen ryhmävalmennukseen, jossa käsitellään suunnittelijoiden vastuullisuutta. Mielenkiintoinen ja ajankohtainen vastuullisuuspolku-valmennus järjestetään vain mikäli ilmoittautujia tulee riittävästi.

Ilmoittaudu jo nyt sisustusarkkitehti SIO Julianna Nevarille, tai viimeistään 15.8. julianna.nevari@kompus.fi

11.–15.9. Habitare messut

Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Vuoden 2024 teema Kerroksia / Layers antaa arvon kotien, tilojen ja esineiden kerroksellisuudelle ja eletylle elämälle. Se muistuttaa muotoilun syklisyydestä, tyylien kertautumisesta ja siitä, miten vanha ja uusi kulkevat rinnakkain joka hetki.

Habitaren ammattilaisalusta Habitare Pro tarjoaa ainutlaatuisia verkostoitumis- ja kohtaamiskokemuksia, upean näyttelyn ja kuratoidun ohjelmakokonaisuuden sekä tuo kansainvälisen muotoiluyhteisön yhteen 11.–15.9.2024.

Rekisteröidy ennakkoon: https://habitare.messukeskus.com/habitare-pro/

17.9. TUKES webinaari: Tekstiilit – Millaisia vaatimuksia pitää ottaa huomioon?

Tervetuloa Tukesin järjestämään tekstiiliwebinaariin, jossa kerrotaan tekstiilejä koskevista vaatimuksista. Tässä yhteydessä tekstiileillä tarkoitetaan vaatteiden lisäksi myös mm. vuodevaatteita, sisustustekstiilejä sekä kankaita. Webinaari koskee myös jalkineita.

2.-4.10. Service Design Global Conference 2024 (SDGC24)

The conference focuses on outcomes over output. Let’s get in depth about how we make, measure and communicate the tangible impact of service design on technology, society, and the future. Join us as we co-create the metrics of service design at SDGC24.

4.10. Suomen Maisema-arkkitehtiliitto: Elämää Maisemassa -konferenssi

Tervetuloa Maisema-arkkitehtuuripäivään: Elämää maisemassa! Tapahtumassa sukelletaan käytännön projekteihin. Tutkimme, miten voimme suunnitella yhteiskuntaa varten, jossa muuttuva ympäristö, urbanisaatio ja tasa-arvo tuovat uusia haasteita ja mahdollisuuksia. 

ILMOITA ALAN TAPAHTUMASTA

Mielenkiintoinen tapahtuma tulossa? Ilmoita tapahtumastasi miia.poytalaakso(a)ornamo.fi