Paikan päällä
Alkaa: 01.09.2022 klo 00.00
Päättyy: 11.09.2022 klo 00.00
Sijainti :

Aleksanterinkatu 13, 1. kerros

HDW: Lasten Ikkunat

HDW Lasten ikkunat

Lasten designviikon päätapahtumassa muotoillaan tulevaisuuden kaupunkia, kun lapset ja nuoret pääsevät ääneen: millainen on aidosti lapsille ja nuorille avoin ydinkeskusta?

HDW: Lasten Ikkunat 1.–11.9.
Aleksanterinkatu 13, 1. kerros
Vapaa pääsy 

Vuonna 2021 aloitettu ikkunainstallaatioiden sarja jatkuu, kun lapset ja nuoret valtaavat Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmarakennuksen pohjakerroksen ikkunat. Suunnittelu ja rakennus tapahtuu nuorten työpajassa lauantaina 3.9. sekä kaikille avoimessa ja maksuttomassa työpajassa sunnuntaina 4.9. Tämän jälkeen lopputulos on kaikkien kaupunkilaisten ihailtavissa Helsinki Design Weekin loppuun 11.9. asti.

Installaatiota rakennetaan yhdessä muotoilun keinoin. Mukana ovat muotoilualan kiinnostavimmat tekijät sekä Designmuseon ja Ornamon muotoilukasvatusohjelma Designakatemia.

Jokainen on tervetullut lasten TULEVAISUUDEN AVOIN KAUPUNKI -työpajaan!

Ohjelma

Lauantaina 3.9.2022 klo 10–16

Lauantaina installaatiota rakentuu nuorten kanssa. Rakentamista voi seurata ikkunan takaa klo 10–16. Työskentelyssä ovat mukana muotoilija Hanna Kaarina Heikkilä ja graafinen suunnittelija ja kuvittaja Sanni Wessman. Työpaja järjestetään ennakkoilmoittautuneille, ilmoittaudu mukaan tästä!

Sunnuntaina 4.9.2022 klo 10–16

Sunnuntaina klo 10–16 tilassa on kaikille kaupungin lapsille avoin työpaja. Työpaja toimii non stop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain! Työpajaan mahtuu kerralla mukaan 40 osallistujaa, ja lapsi osallistuu työpajaan aikuisen kanssa. Työpajaan osallistuminen vie arviolta 20 min. Työpajaohjaajat ohjaavat ryhmää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Osallistuminen ei edellytä ennakkotaitoja ja on osallistujille maksutonta.  

1.–11.9.2022 työpajatuloksia ikkunassa

1.–11.9.2022 Lasten ja nuorten kanssa rakentunut installaatio tutustuttavissa näyteikkunassa.

Mistä on kysymys?

Lasten designviikon päätapahtumassa muotoillaan tulevaisuuden kaupunkia, kun lapset ja nuoret pääsevät ääneen: millainen on aidosti lapsille ja nuorille avoin ydinkeskusta? Vuonna 2021 aloitettu ikkunainstallaatioiden sarja jatkuu, kun lapset ja nuoret valtaavat Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmarakennuksen pohjakerroksen ikkunat. Miltä sinun unelmiesi kaupunki näyttää? Millainen on aidosti avoin tulevaisuuden kaupunki? Tule kertomaan mielipiteesi ja jättämään oma kädenjälkesi keskelle kaupunkia! Ikkunainstallaatiossa järjestetään kaksi työpajaa.

Tervetuloa mukaan kaikki isommat ja pienemmät suunnittelijat! Installaatio jää nähtäväksi koko HDW Lasten designviikon ajaksi 11.9. asti.

Ilmoittaudu työpajaan tästä linkistä. 

Mukana ovat muotoilualan kiinnostavimmat tekijät sekä Designmuseon ja Ornamon muotoilukasvatusohjelma Designakatemia.

Design Akatemia -logo

Helsingin kouluissa toimiva Designakatemia 10 vuotta!

Ornamon ja Designmuseon toteuttama Designakatemia on hanke, jossa muotoilun ammattilaiset jalkautuvat helsinkiläiskouluihin. Tuote- ja palvelumuotoilijat, sisustusarkkitehdit, tekstiili- ja vaatesuunnittelijat sekä korumuotoilijat ovat vetäneet muotoilukursseja…
Oppilaat tekevät käsitöitä Kaisaniemen peruskoulussa muotoilija Laura Aalto-Setälän johdolla

Skidiakatemia on nyt Designakatemia

Ornamo ja Designmuseo ovat toteuttaneet muotoilukasvatusta jo yhdeksän vuoden ajan. Skidiakatemiana tunnettu hanke on siirtynyt iltapäiväkerhotoiminnasta peruskoulun puolelle ja laajentunut ala-asteikäisistä yläkouluun sekä lukioon….