hybrid
Alkaa: 09.06.2022 klo 16.00
Päättyy: 09.06.2022 klo 18.00
Sijainti :

Ornamon toimisto

Annakatu 16 B, Helsinki

Ornamon Osaajat: Muotoilu <3 Bisnes

Muotoilu sydän bisnes

Aika: 9.6.2022 klo 16–18 
Paikka: Hybriditapahtuma Ornamon toimistossa, Annakatu 16 B Helsinki ja etänä Zoomissa.

Tapahtuma on suunnattu Ornamon jäsenille.

Tule mukaan jakamaan ajatuksia kollegojen kanssa muotoilualan liiketoiminnasta! Tapahtuman alustaa Ornamon yritysjäsen Marja Kuutti-Sopanen, jolla on 12 vuoden kokemus yritysten liiketoiminnan kehittämisestä sekä omasta startup-yrittäjyydestä.

Tarjoatko suunnittelupalveluja?
Oletko brändinomistaja?
Loppuuko oma osaaminen, kun pitäisi miettiä oman yrityksen taloutta ja kasvua?
Onko sinulla uusi liikeidea, jota haluaisit koeponnistaa?
Miten omasta liiketoiminnasta saisi taloudellisesti kestävää?
Minkälaisia työkaluja muotoiluyrityksen kasvuun tarvitaan?
Mistä saan apua kasvuun?

Marja Kuutti-Sopasella on pitkä kansainvälinen kokemus teollisen mittakaavan designyrityksistä ja kuluttajaliiketoiminnasta. Hänet tunnetaan intohimoisena lifestylealan kehittäjänä ja uudistajana. Marja on työskennellyt startup-yritysten, pk-yritysten sekä suuryritysten että julkisten organisaatioiden kanssa. Asiakkaat sanovat Marjaa rohkeaksi ja luovaksi ongelmanratkaisijaksi.

Kokemukset ja ajatukset kootaan yhteen pienryhmissä, joita Marjan kanssa vetävät Ornamon asiantuntijat Iiris Adenius, Emmi Putkonen ja Hilla Uotila.

Muotoilu <3 Bisnes -tapahtumassa pohditaan yhdessä, missä ovat muotoilualan yrittäjyyden vahvuudet ja kompastuskivet. Jaetaan kokemuksia ja osaamista sekä verkostoidutaan pienryhmissä. Tervetuloa mukaan kaikki yrittäjinä toimivat tai yrittäjiksi aikovat Ornamon jäsenet!

Tapahtumassa saat myös lisätietoa Ornamon yritysjäsenyyden eduista verrattuna henkilöjäsenyyteen.

Lue alta lisää tapahtuman alustajasta!

Marja Kuutti-Sopanen

Marja Kuutti-Sopanen

”Suunnittelen ja fasilitoin asiakkaan ja omistajan tahtotilasta lähteviä kasvustrategioita sekä konseptoin yrityksen liiketoimintaa ja/tai sen eri funktioita ymmärrettäväksi niin omalle henkilöstölle kuin eri sidosryhmille. Perustin oman yritykseni vuonna 2010 missiona auttaa lifestyle-alan ja teollisesti toimivia startup- ja PK-yrityksiä kasvuun oman osaamiseni, kokemukseni ja verkoston avulla. Tällä tiellä olen edelleen. Pyrin tekemään asiat asiakkailleni käytännönläheisesti. Tähän työhön suhtaudun samalla konkretialla, intohimolla, nöyryydellä ja hauskuudella kuin fyysiseen tuotekehitykseen ja tuotantoon, joka löytyy osaamistaustastani.

Toimeksiantoni liittyvät liiketoiminnan kehittämiseen, kasvuun. Usein kansainvälisyys on sisäänrakennettu konseptiin, toisinaan sitä on tarpeellista tarkastella omana kokonaisuutenaan. Digitaalisuus ja vastuullisuus ovat tärkeitä uudistamisen osa-alueita kaiken kokoisilla yrityksillä.

Työt voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

  • Kokonaan uusien liiketoimintamahdollisuuksien kartoittaminen ja suunnan hakeminen
  • Uusi suunta on löydetty, tarvitaan liiketoimintakonsepti
  • Nykyisen liiketoiminnan uudelleen ajattelu ja uudistaminen esim. sukupolvenvaihdoksen tai markkinamurroksen johdosta
  • Nykyisen liiketoiminnan suunnan kirkastaminen ja resurssien valjastaminen kasvun vauhdittajiksi

Teen myös tiivistä yhteistyötä eri rahoittajien kanssa ja autan asiakkaitani eri rahoituslähteiden äärelle. Toimin myös kansainvälisen skaalautumisen vaiheessa olevan SaaS-yrityksen (softapalveluita tarjoava yritys) hallituksen jäsenenä sekä Kasvu Openissa mentorina kasvuyrityksille.

Vahvin toimialakokemus minulla on lifestylealalta. Ennen yrittäjyyttäni työskentelin mm. Marimekossa ja Nansossa sekä Sonerassa yhteensä reilut 15 vuoden ajan.”

Katso referenssit verkkosivultani.

Digitaalisuus ja vastuullisuus ovat tärkeitä uudistamisen osa-alueita kaiken kokoisilla yrityksillä.