Aineetonta ansaintaa maailmalta – IPR-opas kansainvälistymistä suunnitteleville muotoiljoille

Aineetonta ansaintaa -kuvitusta
Muotoilu on kasvuala ja sillä on paljon vientipotentiaalia. Voisiko tulevaisuuden muotoilumarkkina olla yhä enemmän myös skaalautuvaa IP-bisnestä? Kuvitus: Enni Koistinen

Muotoilun suojaaminen immateriaalioikeuksilla on tehokas, jopa ainoa tapa puolustautua jäljittelyltä maailmalla. Samalla IPR:n hallinta luo merkittävän ansaintamahdollisuuden muotoilijalle. Jussi Ilvosen toimittamassa Aineetonta ansaintaa maailmalta -oppaassa tarkastellaan, mikä yhteys aineettoman omaisuuden suojalla on onnistuneessa kansainvälistymisessä muotoiluyritysten näkökulmasta.

Muotoiluyrittäjä saa Aineetonta ansaintaa maailmalta -oppaasta eväitä oman yritystoimintansa kansainvälistymisen suunnitteluun ja hahmottaa IPR:n yhteyden skaalattavamman ja kannattavamman muotoiluyrittäjyyden sekä brändin rakentamisessa. Parhaimmillaan riittävä IPR-ymmärrys kääntyy myös valtiksi omissa sopimusneuvotteluissa.

Oppaassa käydään läpi:

Mukana on useita syventäviä kirjoituksia muotoiluyrittäjiltä sekä IPR:n ja kansainvälistymisen asiantuntijoilta. Saamme näkemyksiä muun muassa seuraaviin:

Lue opas Issuu-palvelussa.

Lataa PDF Aineetonta ansaintaa maailmalta – IPR-opas kansainvälistymistä suunnitteleville muotoiljoille tästä.

Ornamon Aineetonta Ansaintaa Maailmalta -hanke on toteutettu Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

”Moni pieni ja nuori yritys on päässyt lisensoinnin avulla laajenemaan todella nopeasti erityisesti Aasiassa, jossa suomalaiselle designille ja suomalaisten design-yritysten arvoille on kysyntää. ”

Heikki Laaninen, Head of Licensing, Ferly Oy