Tiedote: Ornamon Design Joulu X Designkaverit -designtapahtuma kokoaa kotimaisen muotoilun ja taidekäsityön huiput Pikku-Finlandiaan 9.–10.12.2023  

Julkaisuvapaa 5.9. klo 8  

Ornamon Design Joulu X Designkaverit kokoaa tänä vuonna yhteen kotimaisen muotoilun tekijät ja brändit Pikku-Finlandiaan 9–10.12.2023 Helsingin sydämeen. Tapahtuman tuottaa uusi yhteistyökumppanimme Designkaverit, joka haluaa luoda elämykselliset puitteet kotimaisten jouluostosten tekoon. Luvassa on unohtumattomia kohtaamisia, luovia työpajoja, second-hand -myyntipiste ja jouluherkkuja.  

Ornamon Design Joulu X Designkaverit -tapahtumassa tullaan näkemään mm. sisustustuotteita, kodin tekstiilejä, aikuisten ja lasten vaatteita ja asusteita, käyttökeramiikkaa ja taidegrafiikkaa. Samasta tapahtumasta voi löytää niin tunnettuja designbrändejä kuin käsin valmistettuja uniikkeja teoksia. Lähes sadan näytteilleasettajien joukossa on tänä vuonna mukana mm. Teemu Järvi Illustrations, Ságat, Räkä Clothing, Klaus Haapaniemi, Soile Paasonen, Katriina Nuutinen ja Özgü Gündeslioglu.  

-Olemme iloisia yhteistyöstä Designkavereiden kanssa, jotka ovat luoneet yhteisössään myönteistä ja rakentavaa keskustelua kestävästä elämäntyylistä. Vastuullisuus ja fiksu kuluttaminen sopivat hyvin Ornamon Design Joulun henkeen.  Tapahtumassa on ainutlaatuinen tilaisuus tavata tuotteiden suunnittelijoita ja taidekäsityöläisiä, jotka mielellään kertovat valmistustavoista ja tarinoista esineiden takaa, vinkkaa Ornamon asiantuntija Petra Ilonen.   

Kohtaamisia, kiireetöntä menoa & tunnelmaa  

Kotimaisten muotoilijoiden torialueen lisäksi vuoden 2023 Design Joulussa on mukana kävijöitä osallistavia työpajoja ja second-handia. Kävijät pääsevät nauttimaan jouluherkuista ja hengähtämään ostosten lomassa tunnelmallisessa Finlandia Cafe&Winessa, joka on auki koko tapahtuman ajan. Tunnelmaa tapahtumassa tahdittaa DJ.   

– Tämän vuoden Design Joulussa korkeatasoisen ja monipuolisen muotoilijakattauksen lisäksi haluamme panostaa erityisesti elämyksellisyyteen, yhteisöllisyyteen ja kiireettömään yhdessäoloon, mitä tämä haastava maailman tilanne kaipaa entistäkin enemmän. Odotamme erityisesti merkityksellisiä kohtaamisia kävijöiden ja muotoilijoiden välillä. Tapahtumassa kävijät voivat myös osallistua itsekin luovan tekemisen pariin erilaisissa työpajoissa, mm. korujen ja keramiikan äärellä, sanoo tapahtuman tuottaja Ella Hurskainen

Tapahtuman uudet tuottajat Ella Hurskainen, Essi Järviö ja Stiina Lampinen ovat luotsanneet pop-up kauppojen verkostoa Designkavereita vuodesta 2018. Heidän someyhteisönsä kokoaa yhteen 12 000 designista kiinnostuneen yleisön.   

-Meidän oman Designkavereiden yhteisön tavoitteena on koota yhteen samanhenkiset ihmiset iloitsemaan suomalaisesta muotoilusta ja inspiroitumaan kestävästä elämäntyylistä, ja samaa henkeä ja iloista tunnelmaa halutamme tuoda myös Design Jouluun, Hurskainen sanoo. 

Päivitetty osallistujalista löytyy tältä tapahtumasivulta.

Ornamon Design Joulu –satelliittitapahtumat 

Ornamon Design Joulu levittäytyy myös satelliittitapahtumina eri puolille Helsinkiä ja muualle Suomeen.  Luvassa on tekijöiden omia joulumyyjäisiä heidän omilla työhuoneillaan. Julkaisemme tapahtumat myöhemmin syksyllä. 

Seuraa somessa!  

Instagram & Facebook 
ornamondesignjoulu  

#ornamondesignjoulu  
#ornamoxdesignkaverit 

Ornamon Design Joulu 
Vuodesta 1986 asti järjestetty Ornamon Design Joulu on löytänyt paikkansa suomalaisen muotoilun näyteikkunana ja joulunajan rakastetuimpana designtapahtumana. 
 
Designkaverit 
Designkaverit on pop-up kauppojen brändi ja someyhteisö, joka on perustettu vuonna 2018, Yhteisöä luotsaa Ella Hurskainen, Essi Järviö ja Stiina Lampinen. 

Ornamon Design Joulu X Designkaverit    
9.–10.12.2023  
Pikku-Finlandia  
Karamzininranta 4, 00100 Helsinki  

Avoinna yleisölle:  
la 12–18  
su 11–17  

Käyttövapaita tuote- ja tapahtumakuvia löytyy täältä.