Tiedote: Ornamon Design Joulu X Designkaverit -designtapahtuma kokoaa kotimaisen muotoilun ja taidekäsityön huiput Pikku-Finlandiaan 9.–10.12.2023  

Kuva: Mika Pollari I Pikku-Finlandia

Ornamon Design Joulu X Designkaverit kokoaa tänä vuonna yhteen kotimaisen muotoilun tekijät ja brändit Pikku-Finlandiaan 9–10.12.2023 Helsingin sydämeen. Tapahtuman tuottaa uusi yhteistyökumppanimme Designkaverit, joka haluaa luoda elämykselliset puitteet kotimaisten jouluostosten tekoon. Luvassa on unohtumattomia kohtaamisia, luovia työpajoja, second-hand -myyntipiste ja jouluherkkuja.  

Joulun ihanin ja yhteisöllisin designtapahtuma Ornamon Design Joulu X Designkaverit saapuu Pikku Finlandiaan 9– 10.12.2023

Ornamon Design Joulu X Designkaverit kokoaa tänä vuonna yhteen kotimaisen muotoilun tekijät ja brändit tapahtumakeskus Pikku-Finlandiaan 9–10.12.2023. Ennakkoluulotonta arkkitehtuuria toteuttava väistötila tarjoaa designtapahtumalle ainutlaatuiset puitteet Helsingin sydämessä Töölönlahden rannalla. Tapahtuman Osallistujajoukko on täydentynyt, ja mukana on jo lähes sata kotimaisen muotoilun ja taidekäsityön tekijää ja brändiä!

Kotimaisten muotoilijoiden torialueen lisäksi vuoden designtapahtumassa on mukana kävijöitä osallistavia koru- ja keramiikkatyöpajoja ja second-handia.

Luvassa on kiireetöntä tunnelmaa, jouluostoksia ja unohtumattomia kohtaamisia!

Osallistujien joukossa on sisustus- ja korubrändejä, astioita ja käyttökeramiikkaa, muotia, asusteita ja taidegrafiikkaa. Tapahtumassa on myös lapsille suunnattuja designbrändejä. Tapahtuman kantavana teemana on yhteisöllisyys, kohtaamiset ja vastuullinen & fiksu kuluttaminen.

Osallistujien joukossa on esimerkiksi muotoilijaduo Mari Isopahkalan ja Mika Paasosen koruista tunnettu Arkimuoto, LiLa Design, ekologisia lastenastioista tunnettu Skandino, sekä kellokoskelaisen Laura Gröndahlin värikkäät, mutta pelkistetyn kauniit printit ja vaneriteokset.

Kävijät pääsevät nauttimaan jouluherkuista ja hengähtämään ostosten lomassa tunnelmallisessa Finlandia Cafe&Winessa, joka on auki koko tapahtuman ajan. Tunnelmaa tapahtumassa tahdittaa DJ.

Luvassa koru- ja keramiikkatyöpajoja ja joulutunnelmaa

Tapahtuman tuottaa kotimaisen designin kentällä toimiva Designkaverit, jonka pop-up kaupat ja someyhteisö kokoavat yhteen kotimaisesta muotoilusta ja kestävästä elämäntyylistä kiinnostuneen yleisön. Designkavereiden perustajat Ella Hurskainen, Essi Järviö ja Stiina Lampinen haluavat tuoda yhteisönsä yhteishenkeä ja iloista tunnelmaa myös Ornamon Design Joulu X Designkaverit -tapahtumaan. Kävijät voivat päästä käsillä tekemisen makuun tapahtuman työpajoissa.

Maanantaimallin korupajassa kävijät pääsevät toteuttamaan omia korvisunelmiaan ja suunnittelemaan itselleen unelmiensa korvikset. Leila Ceramics tuo tapahtumaan keramiikkapan, jossa pääsee taiteilemaan keramiikkaesineeseen oman näköiset koristeet alilasiteväreillä. Herttala Second handin rekeistä voi löytää toinen toistaan upeampia second hand -aarteita, Hurskainen lupaa.

Pikku-Finlandia tarjoaa muotoilun ystäville laadukkaat puitteet Helsingin ytimessä

Arkkitehtikolmikko Jaakko Torvisen, Havu Järvelän ja Elli Wendelinin suunnittelema puurakenteinen Pikku Finlandia sopii hengeltään hyvin Ornamon Design Joulun tapahtumapaikaksi. Väliaikainen rakennus on tuolloin Aalto-yliopiston opiskelijoiden toimesta suunniteltu kiertotalouden periaatteiden mukaisesti, ja se siirtyy uuteen käyttöön vuonna 2025. Moderni tapahtumatila on nyt Ornamon Design Joulun aikaan avoin suurelle yleisölle Töölönlahden rannalla osoitteessa Karamzininranta 4.

Kulkuyhteydet ovat sujuvat niin lentokentältä, linja-auto- kuin rautatieasemaltakin. Raitiovaunu- ja bussipysäkit sijaitsevat talon välittömässä läheisyydessä. Ydinkeskusta on kävelyetäisyydellä, ja talon läheisyydessä on useita paikoitushalleja henkilöautolla saapuvien käyttöön.

Pääsisäänkäynti Töölönlahden puiston puolelta, kolonnaadi terassilta, Pikku-Finlandian keskellä.
Pohjoinen sisäänkäynti Töölönlahden päädystä, Finlandia Cafe&Wine terassilta.

Lisätiedot mm. Mannerheimintien perusparannuksen vaikutuksesta kulkuyhteyksiin löytyy täältä.

Katso koko osallistujien joukko täältä:

www.ornamo.fi/mukaan-toimintaan/ornamon-design-joulu

Ornamon Design Joulu X Designkaverit
9.–10.12.2023
Pikku-Finlandia
Karamzininranta 4, 00100 Helsinki

Avoinna yleisölle:
la 12–18
su 11-17

@ornamondesignjoulu

#ornamondesignjoulu
#ornamoxdesignkaverit

Käyttövapaita tuote- ja tapahtumakuvia median käyttöön:
Google Drive- kansio

Tulossa myös: Ornamon Design Joulu -satelliittitapahtumat 1.-10.12.2023 avaa ovet muotoilijoiden työhuoneisiin

Ornamon Design Joulu levittäytyy joulukuussa satelliittitapahtumina myös eri puolille Helsinkiä ja Kokkolaan. Ainutlaatuisissa tapahtumissa pääset vierailemaan kulissien takana tekijöiden työhuoneille ja pajoille. Tarjolla on uniikkeja käyttöesineitä ja taidetta.

Ornamon Design Joulu X Korkeavuorenkatu 7 
Tapahtuma 2.-3.12.2023 avaa ovet lasitaiteilija Katerina Krotenkon, muotoilijakaksikko Paja & Byron sekä korumuotoilijoiden yhteisön Luo Collectiven jäsenten työskentelyyn työhuonekollektiivin showroomissa ja viereisissä metalli- ja korupajoissa. Tarjolla on erikoistarjouksia ja yllätyksiä. Paikan päällä voi samalla tavata lasiesineiden, huonekalujen, keramiikan, arvokorujen, taideprinttien ja muiden lahjatuotteiden tekijät.  

Ornamon Design Joulu X Studio Savea- tapahtumassa 9.12.2023 keramiikkaan erikoistuneiden muotoilijoiden työtilassa Studio Saveassa lahjaostoksia voi tehdä suoraan tekijöiden työhuoneilta Helsingin Roihupellon Taidekorttelissa. Mukana ovat  Arni Aromaa, Aino Eeronheimo, Saija Halko, Kati Hämäläinen, Jatta Lavi, Ksenia Voy Kheninen, Katja Kotikoski, Piritta Mikola, Sini Ojala, Pirita Särmä, Satu Turunen ja Serafima Voskresenskaia. 

Ornamon Design Joulu X UDUMBARA keramiikkastudio -tapahtuma avaa ovet keraamikko Eva Spoofin studiolle 9.-10.12.2023 Helsingin Kalliossa. Myynnissä on kotimaisesta savesta valmistettuja UDUMBARA tuotteita; kukkaruukkuja, valaisimia ja veistoksia.

Ornamon Design Joulu X Taideleipomo  -tapahtumassa 9.-10.12.2023 Kokkolassa on mukana keraamikot Merja Pohjonen ja Irma Jylhä, tekstiilitaiteilija Päivi Makkonen sekä graafikko Marianne Kaustinen. 

Lue lisää Satelliittitapahtumista