Uusi Finnish Designers -alusta helpottaa muotoilun ammattilaisten löytämistä

Uudistettu Finnishdesigners.fi -alusta tarjoaa ainutlaatuisen paikan löytää suomalaisen muotoilun ja taiteen ammattilaiset. Finnish Designers -palvelun missiona on tehdä muotoilun hankkimisesta helppoa, sekä vauhdittaa suomalaisen suunnittelun pääsyä kansainvälisille vesille.  

Muotoilun ammattilaiset ovat saaneet uuden alustan tuoda suunnittelutaitojaan ja työnäytteitään esille. 

Finnish Designers -palvelu tarjoaa muotoilun ammattilaisille paikan esitellä töitään ja osaamistaan. Muotoilua hyödyntävät työnantajat sekä tilaajat voivat löytää sieltä osaavia työntekijöitä, uudistusta luotsannut asiantuntija Anna Rikkinen sanoo.  

Nykymuotoilun kenttä on luonteeltaan monialainen, kansainvälinen ja luova. Alustan suunnittelussa on otettu muotoilun ammattilaisten erilaiset urapolut ja tarpeet huomioon. 

Muotoilualalla on tällä hetkellä työntekijöiden markkinat, sillä muotoiluajattelua kaivataan nyt monilla uusillakin aloilla. Erityisesti ohjelmisto- digi- ja pelialalla tarve ammattimaiselle suunnitteluosaamiselle on valtava. Finnish Designers -palvelu auttaa muotoilua hyödyntäviä yrityksiä ja työnantajia tutustumaan helposti erilaisten ammattilaisten osaamiseen. Halutessaan alustalle voi myös itse laatia rekryilmoituksen, joka tavoittaa muotoilun osaajat.    

Designduunit -työnvälityspalvelu auttaa työnantajia löytämään muotoilun ammattilaiset helposti. Designduunit kokoaa yhteen myös alan kilpailut, sekä projekti- ja työharjoitteluhaut, joten se palvelee monenlaisia tarpeita.  

Tavoitteenamme on auttaa muotoilijoita saamaan oman alan töitä nopeasti ja yrityksiä sujuvasti löytämään sopivin osaaja kyseiseen projektiin, työharjoitteluun, tai pidempiaikaiseksi työntekijäksi”, Rikkinen summaa. 

Muotoilun ammattilaisten osaaminen arvossaan  

Muotoilun palkansaajina työskentelevistä ammattilaisista valtaosa työskentelee yksityisissä yrityksissä eri aloilla. Muotoilua hyödynnetään laajasti aina pankki- ja finanssisektorilta peli- ja rakennusalalle. Vuoden 2023 työmarkkinakyselyn mukaan palkansaajista lähes 80 prosenttia työskentelee yksityisissä yrityksissä tai yleishyödyllisissä yhteisöissä eri toimialoilla.  

Suurimpia muotoilijoiden työllistäjiä ovat ohjelmistoalan ja digitaalisen muotoilun toimistot, jonka lisäksi sisustusarkkitehtitoimistot sekä insinööri- ja arkkitehtitoimistot työllistävän alan osaajia. Niiden jälkeen tulevat erikoistuneet muotoilutoimistot, kiinteistö- ja rakennusala, teknologiateollisuus sekä ohjelmistoala.  

Esimerkiksi sivutoiminen yrittäjyys on monille ammattilaisille tyypillistä. Alustan avulla muotoilijat voivat esitellä tätäkin osaamistaan palkkatyönsä ohella. Juuri avautuneella alustalla on noin 200 profiilia ja niitä tulee koko ajan lisää. Kannattaa käydä tutustumassa alustaan useaan kertaan, vaikka ei heti ensimmäisellä kerralla löydä etsimäänsä tekijää. Alusta kasvaa ja profiilien sekä työnäytteiden määrä lisääntyy jatkuvasti, Rikkinen lupaa. 

Alustalla jaetaan myös tietoa muotoiluhankinnan suunnitteluun. Haluamme sen avulla auttaa muotoilun tilaajia ja vauhdittaa muotoiluhankintoja. 

Finnish Designers -alusta on luotu sillä ajatuksella, että myös ulkomaiset yritykset voisivat kiinnostua suomalaisesta muotoilun osaamisesta ja löytää tekijöitä myös kansainvälisiin projekteihin. Finnish Designers -alusta on avoinna tekijöille ja lanseerataan syksyllä 2023. 

Ajaton, kestävä muotoilu -keskustelu Habitaren Arena-lavalla 15.9. klo 11.30 

Tule kuulemaan keskustelua tilasuunnittelun vaikutuksesta ihmisten hyvinvointiin. Äänessä ovat sisustusarkkitehti, restoratiivisen ympäristön asiantuntija Marjut Nousiainen ja Ornamon taiteen asiantuntija Anna Rikkinen. Tilaisuuden juontaa toimittaja Sami Sykkö. Tilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita! Tilaisuus järjestetään suomeksi.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:  
Anna Rikkinen, Asiantuntija, Ornamo  
+358 44 743 3577 
anna.rikkinen(at)ornamo.fi