Kilpailulla esiin pohjoismaista muotoilua YK:n ilmastokokoukseen

Sustainable Chairs Nordic Design Competition
Pohjoismaiden ministerineuvoston kansainvälinen brändäyshanke The Nordics on yhdistänyt voimansa kansallisten muotoiluorganisaatioiden kanssa. Ne järjestävät yhdessä suunnittelukilpailun, jossa etsitään kestävän kehityksen mukaisia tuoleja. Voittajatyöt pääsevät kunniapaikalle Puolassa järjestettävän YK:n ilmastokokouksen (COP24) pohjoismaisessa paviljongissa.

The Nordics -hanke esittelee suunnittelukilpailun voittajaa ja muita finalisteja päättäjille, poliitikoille ja aktivisteille Puolan Katowicessa joulukuussa pidettävässä COP24-kokouksessa. Hyvin suunnitellut ja vastuullisesti toteutetut kilpailutyöt ovat puhujien ja panelistien käytössä pohjoismaisessa paviljongissa, joka tarjoaa kahden viikon ajan houkuttelevat puitteet pohjoismaiselle ilmastopoliittiselle keskustelulle.

Kilpailun avulla esitellään pohjoismaista muotoilua maailman johtajille ja korostetaan muotoilun tärkeää roolia YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa.

”Demokratian periaatteiden mukaisesti pyrimme tavoittamaan kaikki pohjoismaiset muotoilijat sen sijaan, että kääntyisimme vain vakiintuneiden yritysten ja valmistajien puoleen. Haluamme esitellä pohjoismaista muotoilua maailman johtajille ja korostaa muotoilun tärkeää roolia YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa”, sanoo The Nordics -hankkeen brändijohtaja Tobias Grut.

Pohjoismaisia arvoja

Kilpailun tavoitteena on lisätä tietämystä muotoilualan vastuullisuuskeskustelusta sekä rohkaista eri toimijoita ajattelemaan muotoilua ilmastokeskustelussa.

”On hienoa, että olemme saaneet kansalliset organisaatiot mukaan kilpailun toteuttamiseen. Muotoilu ja muotoiluajattelu ovat Pohjoismaiden ydinosaamista, josta meidät tunnetaan maailmalla. Lisäksi ne ovat tärkeitä ilmentymiä arvoistamme, pohjoismaisesta ajattelutavasta ja kyvystämme ratkaista vaikeita ongelmia”, Grut lisäsi.

Toivomme kilpailun antavan kimmokkeen siihen, että tuolien tuotannossa pohdittaisiin perusteellisesti vastuullisuuden käsitettä ja aloitettaisiin vuoropuhelu vastuullisuuteen liittyvien haasteiden ratkaisutavoista.

Christina Melander, Danish Design Centren ohjelmajohtaja

Muotoilun ja ilmaston liitto

Kilpailun markkinointiin, osallistujien houkutteluun ja kilpailutöiden arviointiin osallistuvat myös Design and Architecture Norway (DOGA), Danish Design Centre, Iceland Design Centre sekä Ornamo Suomesta ja Svensk Form Ruotsista.

”Toivomme kilpailun antavan kimmokkeen siihen, että tuolien tuotannossa pohdittaisiin perusteellisesti vastuullisuuden käsitettä ja aloitettaisiin vuoropuhelu vastuullisuuteen liittyvien haasteiden ratkaisutavoista”, korostaa Danish Design Centren ohjelmajohtaja Christina Melander.

Hae mukaan pohjoismaiseen muotoilukilpailuun viimeistään 3. lokakuuta klo 14.00.

Lue lisää: https://danskdesigncenter.dk/en/call-designs-nordic-design-competition-sustainable-chairs