Apua Eevistä!

eevi -banneri

Muotoilija, onko yritystoimintasi jumissa? Et ole yksin – Ornamon uusimmassa työmarkkinatutkimuksessa peräti 30 % yrittäjistä ilmoitti, että toiminnan keskeyttäminen tai lopettaminen voi olla tänä vuonna mahdollista. Älä kuitenkaan jää yksin ongelmiesi kanssa!

Metropolia AMK, Raitala Music Oy ja Ornamo ovat käynnistäneet Eevi-valmennusohjelman, jossa Uudellamaalla toimiville luovien alojen ammattilaisille tarjotaan henkilökohtaista ja ryhmäsparrausta, ajankohtaisia webinaareja sekä vertaistukea muilta yrittäjiltä. Mukaan valitaan 75 yrittäjää, ammatinharjoittajaa ja freelanceria.

Toimin ohjelmassa muotoilijoiden mentorina yhdessä Ornamon lakimiehen kanssa. Olen koulutukseltani taiteen maisteri, ja toiminut jo 30 vuotta alalla: ensin freelancer-suunnittelijana ja viimeset 16 vuotta palkkatyössä Ornamossa. Täällä muotoilualan näköalapaikalla olen nähnyt satoja erilaisia toimintatapoja tehdä muotoilutyötä. Ornamon lakimiehellä Iris Adeniuksella on usean vuoden kokemus muotoilijoita koskevista juridisista kysymyksistä, kuten työn tulosten ja brändin suojaamisesta, muotoilun kaupallistamisesta esimerkiksi lisensoinnin avulla, sopimus- ja neuvottelukysymyksistä sekä työsuhdeasioista.

”Yritystoiminnan tuottavuus, kansainvälisyys ja kasvu, tekoälyyn ja dataan perustuvat mahdollisuudet sekä kestävän kehityksen osaamisen tuotteistaminen liiketoiminnaksi.”

Olen kotoisin helsinkiläisestä kahden polven arkkitehti–yrittäjäperheestä, joten sekin on avartanut ymmärrystäni luovan alan yrittäjänä toimimisesta, erityisesti rakennetun ympäristön suunnittelun ja rakennustaiteen parissa. Yritystoiminnan tuottavuus, kansainvälisyys ja kasvu, tekoälyyn ja dataan perustuvat mahdollisuudet sekä kestävän kehityksen osaamisen tuotteistaminen liiketoiminnaksi ovat mielestäni keskeisiä aiheita muotoilualan yritysten kehittämisessä.

Ornamon jäsenten tarpeista lähtevien verkostointi- ja koulutustapahtumien suunnittelu sekä henkilökohtainen neuvontapalvelu kuuluvat työkenttääni Ornamossa. Viime vuosien aikana tarve neuvonnalle ja sparraukselle on kasvanut, etenkin nyt koronan aiheuttamien ongelmien vuoksi. Tästä syystä lähdimme ilolla mukaan Uudenmaan liiton tukemaan Eeviin, jossa voimme tarjota muotoilijoille entistä enemmän apua.

Hae siis rohkeasti mukaan sparraukseen ja verkostoitumaan muiden muotoilijoiden, muusikoiden ja esittävän taiteen ammattilaisten kanssa. Ristiin kannattaa pölyttää!

Lisätietoa Eevistä: https://www.luovatverkostot.fi/