Apua luovan alan liiketoimintaan – hae mukaan! 

Kuva: Aura Putkonen
Kuva: Aura Putkonen

Pyöritätkö kiireistä suunnittelutoimistoa tai valmistat design-tuotteita myyntiin? Tai oletko töissä luovassa yrityksessä? Meneekö aikasi arkirutiinien rönsyilevään pyörittämiseen sen sijaan, että ehtisit täysillä keskittyä taiteelliseen työhön, suunnitteluun ja tuotekehitykseen? Tuntuuko siltä, että teet paljon, mutta et ansaitse tarpeeksi? 

Nyt voit hakea mukaan vuoden 2024 liiketoiminnan ammattitutkintokoulutukseen, jossa ratkotaan käytännönläheisesti luovan alan osaajille kiperiä kysymyksiä. Ammattilaisille räätälöity liiketoimintakoulutus tarjoaa työkaluja oman tai työnantajayrityksen liiketoiminnan kannattavuuden parantamiseen. Tule mukaan ja innostu taloudesta ja myynnistä! 

Rastor-instituutti, Faros&Com Oy ja Ornamo ovat järjestäneet koulutusta jo vuodesta 2019 lähtien. Mukana on ollut sisustusarkkitehteja, vaate- ja tekstiilisuunnittelijoita, tuote- ja korumuotoilijoita, graafikoita, palvelumuotoilijoita, valokuvaajia ja muita luovan alan huipputekijöitä. Vertaisoppiminen tapahtuu tässä koulutuksessa luonnostaan. Kouluttajina toimivat kokeneet yrittäjät ja liiketoiminnan osaajat. Mukana on myös case-esimerkkejä muotoilualalta. Kysyimme tämän vuoden koulutuksen osallistujilta mikä opinnoissa oli heille tärkeintä: 

“Tärkeimpiä teemoja ovat olleet suunnitelmallisuus, kannattavuus ja sen mittarit, talous ja sen seuranta sekä työajan tuottavuuden seuranta ja parantaminen.” 

“Budjetointi ollut alusta asti tärkeää, ja sitä lähdin koulutuksesta hakemaankin – tavoitteenani on ottaa opitut asiat aktiivisesti käyttöön työskentelyssäni.” 

“Myyntityön rutiinit sekä prosessin kehittäminen, jotta talouden pito onnistuu. Liiketoiminnan seuranta ja ennustaminen sekä ohjelmisto-osaaminen tähän liittyen.” 

“Kilpailukyky ja kilpailuetu, markkinoinnin kanavat ja työkalut sekä markkinointiviestintä.” 

“Kasvun lähteiden tunnistaminen nousi myös koulutuksen aikana teemaksi, jota lähteä työstämään.” 

Koulutus tapahtuu sekä verkossa että lähipäivinä Espoossa noin vuoden ajan työn ohessa. Koulutuspäiviä on noin yhdeksän henkilökohtaiseksi laaditun opintopolun mukaisesti, jonka lisäksi on itsenäistä työskentelyä, jonka voi soveltaa suoraan omaan työhön.  Haku on auki 31.12.2023 asti ja koulutuksen starttipäivä on 15.2.2024.  

Lisätietoa oppisopimuksesta, tutkinnon suorittamisesta ja hakulomake.