Tule vaikuttamaan – asetu ehdolle Ornamon syksyn hallitusvaaleissa

Ornamo musta logo

Ornamon hallituksessa pääset vaikuttamaan muotoilualan kehittymiseen ja saat erinomaisen näköalapaikan muotoilun kentälle.

Uudet hallituksen jäsenet valitaan erovuoroisten tilalle Ornamon syyskokouksessa 5.11. Kokous järjestetään koronatilanteen vuoksi verkossa. Erovuorossa ovat sisustusarkkitehti Merja Inki-Ihamäki, tekstiilitaiteilija, taidepedagogi Laura Isoniemi, teollinen muotoilija Kristian Keinänen, kalustemuotoilija, sisustusarkkitehti Heikki Ruoho ja muotoilija Niko Räty.

Hallitustyöskentely sopii Ornamon jäsenille, jotka haluavat kehittää ja uudistaa muotoilijoiden ammattikenttää ja sen toimintatapoja ja olla tekemässä muotoilua näkyväksi yhteiskunnan ongelmien ratkaisijana. Hallituksen jäsenenä pääset ottamaan kantaa ja nostamaan esiin tärkeinä pitämiäsi asioita. Hallituspaikka tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen.

Ornamon hallitus koostuu puheenjohtajasta ja 6, 8 tai 10 varsinaisesta jäsenestä, joista valitaan 1–3 varapuheenjohtajaa. Tutustu nykyiseen hallitukseen. Syyskokouksessa äänioikeutettuja ovat Ornamon varsinaiset jäsenet, joilla ei ole jäsenmaksurästejä. Hallituksen jäsenen kausi on kaksivuotinen.

Näin asetut ehdolle

Asetu ehdolle lähettämällä ytimekäs esittely (n. 750 merkkiä) ja kuva itsestäsi 22.9. mennessä otsikolla ”Ehdolle Ornamon hallitukseen” osoitteeseen info@ornamo.fi. Kerrothan myös, millaista Ornamoa haluaisit olla hallitustyöskentelyn kautta kehittämässä. Editoimme lähetetyt tekstit yhtenäisen pituisiksi, jotta kaikki ehdokkaat tulisivat tasapuolisesti esiin. Kaikki esittelyn määräaikaan mennessä lähettäneet ehdokkaat esitellään Ornamon kotisivuilla.

Virtuaalinen vaalitentti

Kaikille 22.9. mennessä ehdokkuutensa ilmoitaneille ehdokkaille järjestetään vapaaehtoinen virtuaalinen vaalitentti tiistaina 20.10. klo 17:00, jossa ehdokkaiden on mahdollisuus kertoa itsestään ja näkemyksistään Ornamon toiminnan kehittämiseksi. Osallistuminen vaalitenttiin tapahtuu etäyhteyden välityksellä.

Sähköinen äänestys

Ornamo ottaa syyskokouksessa 5.11.2020 käyttöön eVaali.fi-äänestysjärjestelmän. Äänioikeutetut jäsenet ympäri Suomea ja maailmaa voivat nyt entistä paremmin osallistua Ornamon hallituksen jäsenten valintaan. Äänioikeutettuja ovat varsinaiset jäsenet, jotka on hyväksytty jäseniksi viimeistään kahdeksan (8) viikkoa ennen syyskokousta, ja joilla ei ole erääntyneitä jäsenmaksurästejä. Erääntyneeksi jäsenmaksuksi ei katsota avoinna olevaa jäsenmaksua, jos sen maksuaikataulusta on sovittu erikseen.

Sähköinen äänestysjärjestelmä avautuu 20.10.2020 klo 18.00 ja sulkeutuu 2.11.2020 klo 18.00. Käytämme eVaalia, joka on kotimainen sähköisten vaalien palveluntarjoaja. Järjestelmässä käytetään SSL-suojattuja yhteyksiä, jolloin kaikki tietoliikenne on salattua. Jokainen äänioikeutettu Ornamon jäsen saa sähköpostiinsa linkin, jonka avulla tunnistautuminen tapahtuu Ornamon ajantasaisista jäsenrekisteritiedoista. Et tarvitse verkkopankki- tai muita tunnuksia. Tunnistautumisen jälkeen pääset verkkosivulle, jossa äänestys tapahtuu.