Eija Nevala aloittaa Ornamon aluetoiminnassa Pohjois-Suomen yhteyshenkilönä

Eija Nevala

Tekstiilisuunnittelija TaM Eija Nevala aloittaa vuoden 2020 alusta Ornamon aluetoiminnan Pohjois-Suomen yhteyshenkilönä. Toivotamme Eijan lämpimästi tervetulleeksi mukaan aluetoimintaan! Ornamo on vuodesta 2016 lähtien tarjonnut aluetoimintaa neljällä alueella: Länsi-, Keski-, Itä- ja Pohjois-Suomessa. Aluetoiminnan kautta Ornamo haluaa palvella ja tukea jäseniämme kaikkialla Suomessa sekä saada tietoa ja kuulumisia siitä, mitä muotoilussa tapahtuu eri alueilla.

Vuoden 2020 alkajaisiksi Pohjois-Suomessa ja muilla kolmella toiminta-alueella ajankohtaista on hankerahoituksen hakeminen Ornamosta. Ornamo myöntää aluetoimintaan avustuksia, jotka hyödyttävät ja tukevat Ornamon jäsenten toimintaa alueella. Lisäksi Eija Nevala kutsuu pohjoisen Suomen ornamolaisia Ornamon aamiainen-tapaamisiin. Nyt on hyvä aika välittää terveisiä ja toiveita aluetoiminnan kehittämiseksi. Tässä Eijan terveiset Oulusta:

”Olen Eija Nevala, ja aloitan nyt vuoden vaihteessa Ornamon Pohjois-Suomen yhteyshenkilönä. Koulutukseltani olen taiteen maisteri ja tekstiilisuunnittelija; valmistuin Lapin yliopistosta vuonna 2000. Olen tehnyt töitä sekä opettajana että muotoilijana, viimeisen neljä vuotta päätoimisesti omassa yrityksessäni julkitilojen sisustusten ja tekstiilisuunnittelun parissa. Suunnittelijana omat intressini ovat tuote-, tila- ja tekstiilimuotoilussa.

Painopisteeni Pohjois-Suomen aluetoiminnan kehittämisessä ovat:

Ornamon jäsen olen ollut vasta joitakin vuosia, mutta ennättänyt käyttää hyväkseni mm. lakimiespalveluja sekä erilaisia koulutus- ja valmennusmahdollisuuksia (Muotoilijan uudet työnkuvat, Taide käyttöön -valmennus). Yksi syy intooni toimia aluetoiminnan yhteyshenkilönä on se, että haluaisin olla myötävaikuttamassa mm. vastaavan toiminnan viriämiseen myös täällä pohjoisessa.

Hankerahoitusta vuodelle 2020 ja tulevia tapaamisia

Ornamon tietojen mukaan ornamolaisia on Lapin läänin alueella 52 henkilöä, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa yhteensä 53 henkilöä. Meitä on siis satakunta, ja mukava olisi tutustua paremmin.

Ornamo myöntää aluetoimintaan avustuksia, jotka tulee hakea 13.2. mennessä. Se on aika pian, ja jos teillä on hyviä ideoita tai hankeajatuksia, laittakaa toki viestiä!

Itse ehdotan 2-3:n Ornamon aamiainen -tapaamisen järjestämistä: yksi Rovaniemellä, yksi Oulussa ja yksi Kajaanissa.
Kullekin tapaamiselle sovitaan teema ja sille asiantuntija-alustus, esimerkiksi

Näissä tapaamisissa ja yhteisissä keskusteluissa – näin uskon – syntyy sitten suunnitelma siitä, mitä ensi vuonna aluetoiminnan projektina toteutetaan.

Ollaanpa yhteyksissä!

Sähköpostia voi lähettää ornamon osoitteeseen pohjoissuomi@ornamo.fi

puhelinnumeroni on 050 – 3681814, ja

LinkedIn-profiiliini saa tosi mielellään lähettää verkostoitumispyynnön!”