Elina Aallon tärpit muotoilusyksyyn

Ihmisiä Protoshopissa.
Protoshop

Syksy tuo jälleen mukanaan valtavan määrän erilaisia muotoilutapahtumia. Muotoilija, sisustusarkkitehti Elina Aalto kertoo omat suosikkinsa.

Protoshop 10 vuotta

Nuorten suunnittelijoiden prototyyppejä esittelevä Protoshop kootaan jo kymmenettä kertaa Habitare-messuille. 11 uuden työn lisäksi esillä on erikoisnäyttely, joka esittelee yhteensä 20 työtä aiempien vuosien varrelta.

Habitare-messut Helsingin messukeskuksessa 12.–16.9.2018, Messuaukio 1, Helsinki.

Vuoden nuori muotoilija 2018: Antrei Hartikainen

Antrei Hartikainen on todella taidokas muotoilijapuuseppä, jolla on oma erottuva muotokielensä ja nuoresta iästään huolimatta varma ote sekä useita kansainvälisiäkin näyttöjä.

Antrei Hartikaisen näyttely Lokal+ -galleriassa 23.8.–16.9.2018, Annankatu 11, Helsinki.

Kuva: Poiat

Kuva: Poiat

Amos Rex

JKMM Arkkitehtien suunnittelema Amos Rex avautuu elokuussa ja sulautuu kiinnostavalla tavalla olemassa olevaan kaupunkirakenteeseen. Visualisointien perusteella luvassa onn aivan uudenlainen tila taiteelle.

Kuva: JKMM

Kuva: JKMM

Oodi

Ala-arkkitehtien suunnittelema Oodi-kirjasto avautuu joulukuussa. Kunnianhimoinen, yleisölle avoin, uusi arkkitehtuuri aivan Helsingin keskustan sydämessä muuttaa kaupunkia väistämättä mielenkiintoisella tavalla

Kuva: Ala Arkkitehdit

Kuva: Ala Arkkitehdit

Design Diplomacy 2018 – Iceland

Islantilainen nuori muotoilija Björn Steinar ja suomalainen graafinen suunnittelija Ulla Donner kohtaavat Helsinki Design Weekin Design Diplomacy -keskustelutilaisuudessa. Tapasin Björn Steinarin keväällä Reykjavikin Design Marchissa ja olin todella vaikuttunut hänen kriittisestä, mutta positiivisesta ajattelustaan ja siitä, miten hän on kanavoinut ajattelunsa konkreettisiksi projekteiksi.

Islannin suurlähetystö 11.9.2018 klo 17–19, Kruununhaka, Helsinki. Ilmoittautuminen: helsinkidesignweek.com

Kuva: Hrefna Björg

Josef Frank Designmuseossa

Josef Frankin maailma on vastustamattoman ihana. Odotan, että pääsen näyttelyn kautta tutustumaan häneen syvemmin tekijänä.

Designmuseo 12.10.2018–17.3.2019, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki.

Kuva: Designmuseo

Kuva: Designmuseo