FYRA on Vuoden sisustusarkkitehtitoimisto 2020

FYRAn henkilökunta ryhmäkuvassa. Neljän hengen toimistona aloittaneella FYRAlla on tällä hetkellä jo 18 työntekijää.
FYRAn henkilökunta ryhmäkuvassa. Neljän hengen toimistona aloittaneella FYRAlla on tällä hetkellä jo 18 työntekijää.

Vuoden sisustusarkkitehdin sijaan SIO on ensimmäistä kertaa tänä vuonna valinnut Vuoden sisustusarkkitehtitoimiston, joka on suunnittelutoimisto FYRA.

Vuonna 2010 perustettu FYRA on noussut nopeasti yhdeksi maan johtavista sisustusarkkitehtitoimistoista. Toimisto on lunastanut paikkansa alamme vastuullisena ja kantaaottavana toimijana. Työyhteisön avoin ja positiivinen henki välittyy myös toteutuneisiin suunnitelmiin. Toimiston suunnittelufilosofia perustuu vahvaan yhteistyöhön niin suunnittelutiimin sisällä kuin asiakkaidenkin kanssa.

Vuosi 2020 on FYRAlle myös 10-vuotisjuhlavuosi. Alun perin neljän hengen voimin perustetusta toimistosta on kasvanut yksi alan johtavista toimistoista julkitilasuunnittelun saralla. Tällä hetkellä FYRAssa tehdään töitä jo 18 ihmisen voimin. Ydinosaaminen löytyy työympäristöjen, hotelli- ja ravintolatilojen sekä erilaisten konseptien ja monialaisten hankkeiden suunnittelusta. Jury nostaa suunnittelukohteista erityisesti Scandic Helsinki Aviacongress -hotellin, joka on mielenkiintoinen toteutus uudenlaisesta hotellikonseptista. Muita Fyran suunnittelemia kohteita ovat mm. Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva BoxbyPosti, Pasilaan valmistunut Original Sokos Hotel Tripla, teknologiayhtiö Solitan valtakunnallinen toimitilakonsepti sekä Wärtsilä-campus Helsingin Salmisaaressa.

Valinnan ehdotusten ja hakemusten perusteella tekivät tänä vuonna Vuoden 2019 sisustusarkkitehti SIO Paula Salonen, sisustusarkkitehti SIO Aino Brandt, sisustusarkkitehti SIO Lars Räihä, arkkitehti SAFA Miia Perkkiö ja Designmuseon johtaja Jukka Savolainen. Tuomariston sihteerinä toimi SIOn pääsihteeri Minna Borg.

FYRAn alkuperäinen nelikko ovat osakkaat Niina Sihto (vasemmalla), Tiina Närkki, Eva-Marie Eriksson ja Hanna Neuvo.

FYRA on suunnitellut teknologiayhtiö Solitan valtakunnallisen toimitilakonseptin.

FYRAn suunnittelema BoxbyPosti on uudenlainen Postin asioinnin konsepti Helsingin ydinkeskustassa.

FYRAn suunnittelema Scandic Helsinki Aviacongress-hotelli saa palkintoraadilta kehuja uudenlaisesta hotellikonseptoinnista.