Katja Hagelstam: ”Haluaisin kutsua kaikkea taiteeksi”

Katja Hagelstam. Kuva: Ananya Tanttu

Katja Hagelstam on katsonut taidetta valokuvaajana sekä galleristina. Nyt Hagelstam kuratoi Taiteilijat O:n kuukauden taiteilijat vuodelle 2016. Taiteilijat pääsevät esille myös Lokal-gallerissa vuonna 2017.

Lokal-gallerian perustaja, valokuvaaja Katja Hagelstamilla on avarakatseinen suhde taiteeseen: “Minusta on vaikea sanoa missä eri taidealojen rajat menevät. Haluaisin kutsua kaikkea taiteeksi, niin valokuvaa, designia, kuvataidetta kuin keramiikkaa.”

Hagelstam teki Taiteilijat O:n pyynnöstä valinnat vuoden 2016 kuukauden taiteilijoiksi.

Valintoihin vaikutti paitsi oma maku ja harjaantunut silmä, myös teoksista välittyvä käsillä tekemisen tunne ja viittaukset kotimaisuuteen. “Keskityin tietoisesti löytämään uusia, minulle tuntemattomia tekijöitä ja kokoamaan joukon, joiden töistä syntyy toimiva kokonaisuus.”

Hagelstam löysi kuitenkin yllättäen tekijöistä myös paljon samaa. “Kaisa Logrenin, Nikolai Balabinin ja Saana Murtin töissä näen kaikissa historiallisia kerrostumia, joissa vanha ja uusi maailma kohtaavat. Ulla-Maija Wikman ja Sonja Salomäki taas näyttävät kaksi täysin erilaista kulmaa tekstiilitaiteeseen.” Kaikki kahdeksan taiteilijaa on määrä esitellä Galleria Lokalin näyttelyssä Suomen juhlavuoden 2017 keväällä.

Tutustu vuoden ensimmäisiin taiteilijoihin
Aimo Katajamäkeen
ja
Sonja Salomäkeen.