Iskun Habitare 50 kalustemuotoilukilpailu

Iskun HABITARE 50 kalustemuotoilukilpailu

Isku haluaa juhlia 50 vuotta täyttävää Habitarea järjestämällä muotoilukilpailun, jonka avulla juhlistetaan suomalaista muotoiluosaamista ja etsitään uusia innovatiivisia ratkaisuja arkeen.

Habitare, Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma, inspiroi, tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Isku on osallistunut Habitareen ensimmäisen kerran vuonna 1973.

Kilpailu on toteutettu yhteistyössä Ornamon kanssa.

Kilpailutehtävä

Kilpailun tavoitteena on löytää teolliseen valmistukseen ja myyntiin sopivia tuoteperheitä. Isku on tunnettu kotien ja vapaa-ajanasuntojen kalustaja ja sisustaja. Etsimme tuotteita seuraaviin kategorioihin:

Kategoria 1: Modernia oleskelua: Kaluste on oleskeluun suunniteltu moderni tuote, joka sopii suomalaiseen olohuoneeseen ja arkeen.

Kategoria 2: Kaluste mukautuu tarpeeseen: Kaluste on suunniteltu mukautumaan yksiöstä kartanoon ja toisin päin. Kaluste on monikäyttöinen ja muokattava esimerkiksi moduleiden tai muiden lisäominaisuuksien avulla.

Habitare 50 -muotoilukilpailu on tuotesuunnittelukilpailu, jonka tavoitteena on löytää Iskun teolliseen valmistukseen ja myyntiin sopivia kalustetuoteperheitä. Kilpailu on yksivaiheinen tuotesuunnittelukilpailu, johon kuuluu sähköisen esittelymateriaalin tuottamisen lisäksi pienoismalli. Pienoismallin on tarkoitus toimia ainoastaan tuotteen hahmomallina. Pienoismalli tehdään mittakaavaan 1:10 ulkomuotoa, muita keskeisiä visuaalisia elementtejä ja käytettävyyttä havainnollistavana kilpailutyön osana, eikä esimerkiksi pienoismalliin
käytettyjen materiaalien laatu ole arvosteluun vaikuttava tekijä. Kilpailija voi täsmentää esimerkiksi materiaalivalintoja sähköisessä materiaalissa visuaalisesti tai sanallisesti.

Palkittavien kilpailutöiden on osoitettava korkeatasoista tuotemuotoiluosaamista. Arvostelussa painotetaan tuotteiden käytettävyyttä, huomioiden eri käyttäjäryhmät. Palkintolautakunta kiinnittää huomiota tuotteiden valmistettavuuteen ja sarjatuotantoon soveltuvuuteen, tarkoituksenmukaisiin materiaalivalintoihin, muotokieleen, tuotemuotoilun innovatiivisuuteen, valmistusmenetelmiin, tuotteen kestävyyteen ja selkeyteen. Ehdotuksissa tulee ottaa huomioon myös tuotteiden kilpailukykyisen hinnoittelun mahdollisuus.

Kilpailuaika on 21.11.2019–31.1.2020. Lue kilpailuohjelma kokonaisuudessaan Iskun sivuilta.