Juristi Rosa Joensuu aloittaa juridisessa neuvonnassa

Jäsenneuvonnassamme on aloittanut uusi juristi Rosa Joensuu. Tuore oikeustieteen maisteri on opinnoissaan perehtynyt immateriaalioikeuksiin sekä yritysten sopimuksiin, ja hän on ollut työharjoittelussa Euroopan unionin teollisoikeuksien virastossa (EUIPO). 

Kerro taustastasi

Valmistuin oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta kesällä 2022. Opiskeluaikana kävin useita immateriaalioikeuteen ja yritysten sopimuksiin liittyviä kursseja. Valmistumisen jälkeen lähdin työharjoitteluun Euroopan unionin teollisoikeuksien virastoon (EUIPO). Olen myös jatkanut immateriaalioikeuden opintojani Hankenilla. Tähänastisen urani aikana olen oppinut immateriaalioikeuksien suojaamisen tärkeyden ja sen, kuinka monilla tavoilla niitä voi hyödyntää liiketoiminnassa.

Mikä muotoilussa ja muotoilualassa vetää sinua puoleesi?

Muotoilussa ja muotoilualassa minua viehättää visuaalisuus ja monipuolisuus. Minua kiinnostaa paljon luovan työn tulosten suojaaminen ja kuinka voin tarjota oman alani osaamista muotoilijoiden tueksi.

Minkälaisissa asioissa annat jäsenillemme henkilökohtaista neuvontaa.

Minuun voi ottaa yhteyttä esimerkiksi erilaisissa sopimuksiin, työsuhdeasioihin ja immateriaalioikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Immateriaalioikeudet tarjoavat useita mahdollisuuksia niin liiketoiminnan suojaamiseen kuin kasvattamiseenkin. Keskustelen mielelläni immateriaalioikeuksien hyödyntämisestä muotoilun alalla ja neuvon, kuinka niitä voi suojata.

Mitä tuot mukanasi muotoiluyhteisöömme?

Tuon mukanani iloisuutta ja positiivista asennetta sekä intoa ja kiinnostusta immateriaalioikeuksia kohtaan.

Kysy Rosalta

  • Kotimaiset sopimukset
  • Kansainväliset sopimukset (rajoitetusti)
  • Immateriaalioikeudet
  • Palkka-asiat
  • Alkuvaiheen neuvottelusparraus
  • Yritystoiminnan kannattavuuteen ja ansaintalogiikkaan liittyvä tuki
  • Työoikeudellinen neuvonta (rajoitetusti)
  • Kaupallistaminen ja yhtiöoikeus
  • Muu juridinen neuvonta (rajoitetusti)

Lakineuvonnan avoin puhelinpalvelu on auki maanantaisin klo 15-16 ja torstaisin klo 9–10 ja muuten ajanvarauksella maanantaisin ja torstaisin. Voit varata neuvonta-ajan ajanvarauskalenterista.

Ornamon henkilöjäsenyyteen sisältyy kullekin asiantuntijalle kaksi lyhyttä tai yksi pitkä neuvontatapaaminen vuodessa. Yritysjäsenyyteen sisältyy 2-5 neuvontakertaa yrityksen koosta riippuen.

lakipalvelut(at)ornamo.fi
puh. +358 44 762 0509