Lopeta googlailu – Ornamon jäsenenä pääset tiedon äärelle

Ornamon opiskelijajäsenet Janne Kalliolla ja Heini Korpinen
Ornamon opiskelijajäsenet Janne Kalliolla ja Heini Korpinen arvostavat erityisesti sitä, että Ornamon jäsenenä pysyy ajan tasalla muotoilualan uutisista. Kuvat: Ninni Vidgren ja Saara Argillander.

Ornamon opiskelijajäsenet Heini Korpinen ja Janne Kalliola haluavat pysyä ajan tasalla muotoilualan tapahtumista, työpaikoista ja uutisista. Myös maksuton lakipalvelu, henkilökohtainen neuvonta ja näkyminen alan amattilaisten joukossa on heille tärkeää Ornamon jäsenyydessä.

Lue Heinin ja Jannen tarinat ja tutustu jäsenpalveluihimme. Jäseneksi liittymisestä löydät tietoa osoitteesta ornamo.fi/jäsenyys.

Janne Kalliola on kolmannen vuoden teollisen muotoilun opiskelija Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista. Opiskelun ohessa Jannen pitää kiireisenä aktiivinen opiskelijatoiminta. Janne on toiminut viimeisen vuoden ajan Muotoiluinstituutin opiskelijayhdistyksen puheenjohtajana sekä koulunsa Ornamon yhteyshenkilönä.

Jannen kolme syytä kuulua Ornamoon

1. Opiskelijayhteistyö kiinnostaa!

Ornamon viestinnän ja opiskelijatoiminnan koordinaattori houkutteli minut kouluni Ornamon opiskelijayhteyshenkilöksi. Opiskelijayhteistyö Ornamon kanssa luonnollisesti kiinnosti minua oman opiskelijatoiminnan myötä.

2. Jäsenille ilmainen lakineuvonta

Olen tähän mennessä monesti kuullut vanhempien opiskelijoiden tuskailevan sopimuspohjien ja tekijänoikeuksien kanssa. Ornamoon liityttyäni tajusin, ettei minun tarvitse kamppailla näiden asioiden kanssa, vaan voin pyytää apua ottamalla yhteyttä Ornamon lakimieheen.

3. Viikkotiedotteesta kootusti alan tärkeät tiedot ja tapahtumat

Muotoilun ammattilaiselle on tärkeää pysyä ajan tasalla alan tapahtumista ja muutoksista. Kaikkea tätä tietoa minun ei tarvitse googlata itse, kun voin vain lukaista sähköpostista läpi Ornamon viikkotiedotteen, jossa on kattavasti tietoa esimerkiksi näyttelyistä, avoimista työpaikoista ja apurahoista.

Heini Korpinen aloitti tänä syksynä Aalto-yliopiston Spatial and Product Design -maisteriohjelmassa. Vuoden lopussa hän saa käteensä taiteen kandidaatin paperit sisustusarkkitehtuurin koulutusohjelmasta. Opintojen ohessa Heini työskentelee freelancer-myymäläsuunnittelijana SOK:lla.

Heinin kolme syytä kuulua Ornamoon

1. Ornamo on ainutlaatuinen muotoilualan yhteisö

Ornamon tapahtumissa tapaan muita alan ihmisiä. Opiskelijana se on todella tärkeää. Ornamon jäsenenä minulla on myös sellainen fiilis, että olen perillä alan ammatillisista asioista ja tiedän, mitä alalla tapahtuu.

2. Henkilökohtaista neuvontaa tarvittaessa

Kun hain ensimmäistä oman alani työpaikkaa, en tiennyt yhtään, millaista palkkaa voisin pyytää. Soitin Ornamoon ja sain palkka-asioissa henkilökohtaista neuvontaa. On hyvä tietää, että tarvittaessa voin pyytää neuvoa myös esimerkiksi sopimusasioissa

3. Näkyminen alan ammattilaisten joukossa!

Ornamolaisena näyn alan ammattilaisten joukossa. Minun on ollut jo pitkään tarkoitus tehdä oma portfolio Finnishdesigners.fi-palveluun, ja aionkin tehdä sen heti, kun opiskelukiireiltäni ehdin.

Ornamo tarjoaa lukuisia jäsenetuja ja palveluita

Tutustu jäsenetuihimme täällä.

Liittyminen on helppoa!

Ornamon opiskelijajäsenmaksu on 50 euroa vuodessa. Liittyminen on helppoa
– täytä jäsenhakukaavake ja liity joukkoomme!