Making the Market: Vinkkejä taiteilijoilta ja muotoilijoilta

Making the Market banner image

Maailma on avoin ja täynnä mahdollisuuksia suomalaiselle muotoilulle ja taidekäsityölle. Kova kilpailu ja globaalit mullistukset luovat uusia tarpeita erottautua, markkinoida ja rakentaa verkostoja. Ornamon ja Suomen Benelux-instituutin, Saksan-instituutin ja Ranskan instituutin yhteinen Making the Market -hanke raivaa suomalaiselle taidekäsityölle ja uniikille muotoilulle pysyvää sijaa Keski-Euroopassa.

Teemu Salonen aloittti yhteistyön newyorkilaisen Todd Merill Studion kanssa vuonna 2019. Salonen tapasi gallerian edustajan Collectible-messuilla Brysselissä. Kuva: Komugi Ando

Making the Market: Vinkkejä taiteilijoilta ja muotoilijoilta  -oppaassa kahdeksan hankkeen tapahtumiin osallistunutta muotoilijaa ja taiteilijaa jakaa vinkkinsä kansainväliseen uraan. Mukana ovat Milla Vaahtera, Eero Aarnio, Man Yau, Kristina Riska, Teemu Salonen, Antrei Hartikainen, Laura Laine ja Tero Kuitunen. Oppaan luvut rakentavat muistilistan, joka auttaa luovan työn tekijää navigoimaan kohti onnistunutta kansainvälistä uraa: viesti työstäsi, osallistu kilpailuihin ja lähesty suoraan, hae harjoitteluihin ja residensseihin, vaali pitkäaikaista yhteistyötä, etsi kiinnostavat toimijat, hakeudu ryhmänäyttelyihin, tartu mahdollisuuksiin ja rakenna vaikuttavat sisällöt.

SUOMEKSI

Lue opas Issuu-palvelussa

Lataa PDF: Vinkkejä taitelijoilta ja muotoilijoilta

IN ENGLISH

Read the Guidebook on Issuu

Download PDF: Insights from Artists and Designers