Muotoilu- tai taidealan yrittäjä, hae kustannustukea 31.5. mennessä!

Kustannustuki

Yritysten kustannustukea voivat hakea myös graafisen suunnittelun, teollisen muotoilun ja sisustusarkkitehtuurin saralla toimivat yritykset. Myös taiteellista työtä tekevät ammattilaiset voivat hakea kustannustukea yritykselleen.

Mikä kustannustuki?

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi yli 25 prosenttia vertailukaudesta ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista. Hallituksen linjauksen mukaan tuen tarve ja määrä arvioidaan koronaepidemian aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen perusteella. Tuella pyritään tukemaan yritysten selviämistä koronapandemian yli.

Kenelle tuki on tarkoitettu?

Kustannustuen kuudes kierros on tarkoitettu erityisesti matkailu- ja ravintola-alan sekä tapahtuma-alan yrityksille, jotka ovat kärsineet sulkutoimia lievemmistä koronavirukseen liittyvistä rajoitustoimista.

Kustannustukea voi kuitenkin hakea myös sellainen muiden toimialojen yritys, jonka toimintaan tai merkittävään osaan asiakaskunnasta on kohdistunut rajoituksia. Muotoilun osalta tukea voivat harkinnanvaraisesti saada seuraavien toimialaluokitusten yritykset: esimerkiksi teollinen muotoilu, graafinen muotoilu, taiteellinen luominen ja sisustussuunnittelu. Tuki voi koskettaa myös tiettyjen alojen muotoilijoita, joiden yritystoiminnan ydin on suunnittelun lisäksi valmistaa tuotteita itse. Näin on esimerkiksi sisustustekstiilien valmistuksen laita.

Jos yrityksen toimiala ei kuulu tuen piiriin mutta muut tuen ehdot täyttyvät, tukea voidaan myöntää harkinnanvaraisesti, jos yritykseen tai sen asiakaskuntaan on kohdistunut julkisoikeudellinen koronapandemian torjuntaan liittyvä rajoitus.

Katso tuen piiriin kuuluvat toimialat

Mitkä ovat tuen ehdot?

Kustannustuen kuudennen kierroksen hakuaika alkaa Valtiokonttorissa 26.4. klo 9.00. ja päättyy 31.5. klo 16.15.

Lue lisää ja hae kustannustukea Valtiokonttorista.