Muotoilualaa kokoavan hankkeen projektipäälliköksi Kirsi Korhonen

Kirsi Korhonen

Kirsi Korhonen (FM) on aloittanut projektipäällikkönä muotoilualan hankkeessa, jonka tavoitteena on vahvistaa suomalaisen muotoilun näkyvyyttä kotimaassa ja kansainvälisesti sekä tiivistää alan toimijoiden yhteistyötä.

Suomi on vahva muotoilumaa, ja kentällä toimivat muotoilijat, yritykset, kulttuurilaitokset, oppilaitokset ja järjestöt tekevät tahoillaan erinomaista työtä. Tämä osaaminen on tarpeen koota yhteen ja tehdä näkyväksi.

Hankkeessa luodaan suomalaisen muotoilun edistämiselle digitaalinen alusta ja viestintäsekä markkinointikanavat. Sisällöt kertovat tarinaa dynaamisesta ja monipuolisesta muotoiluosaamisesta, joka palvelee niin liiketoimintaa, julkista sektoria kuin yhteiskuntaa ja kansantaloutta laajemminkin. Tavoitteena on perustaa palvelupiste, joka helpottaa suomalaisesta muotoilusta kiinnostuneita löytämään tarvitsemansa tieto ja kontaktit helposti.

Mukana hankkeessa ovat Aalto-yliopisto, Design Forum Finland, Designmuseo, Grafia ry, Helsinki Design Week (Luovi Productions Oy) ja Ornamo ry. Hankkeen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

20.4.2020 tehtävässään aloittaneella Kirsi Korhosella on yli kahdenkymmenen vuoden työkokemus niin yksityiseltä, julkiselta kuin kolmannelta sektorilta Suomessa ja kansainvälisissä tehtävissä. Hän on toiminut viimeksi Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtajana.

Sinulle tärkeää juuri nyt?

”Valo. Ihmisen kyky selviytyä ja sopeutua innovoimalla. Uusi, kiinnostava tehtävä ja työ paremman huomisen puolesta.”

Mitä luet parhaillaan?

”Emily Campbellin (Creative Education Trust, UK) A Few Minutes of Design -julkaisua. Herkkupala, joka valottaa sitä mitä kaikkea muotoilu pitää sisällään.”

Minkä muotoiluteon haluaisit toteuttaa?

”Uudistaa muistisairaan äitini hoivakodin. Haluaisin näyttää, miten muotoilulla voidaan parantaa ikäihmisten arkea ja elämänlaatua: reittejä, tiloja, päivärytmiä, kommunikaatiota.”

Lisätietoja: Kirsi Korhonen, projektipäällikkö kirsi.korhonen@ornamo.fi, 050 5432 545