Muotoilun ja taiteen avulla asiakaslähtöistä rakentamista – keskustelu Finnbuild-tapahtumassa 6.10.

Päivi Raivio ja Katja Soini. Kuvat: Daniel Bumann ja Vesa Tyni

Laadukkaassa elinympäristössä luova suunnittelu, muotoilu ja julkinen taide tukevat kestävää kehitystä. Olemme mukana rakennus- ja talotekniikka-alan Finnbuild-tapahtumassa lokakuussa.

Tule kuulemaan konkreettisia keinoja rakentamisesta, jossa muotoilu ja taide on tärkeässä roolissa. Messukeskuksen GreenPRO -lavalla keskustellaan myös monialaisen tiimityön edellytyksistä ja käyttäjälähtöisyydestä. Keskusteluun osallistuvat pitkän linjan muotoilujohtaja Katja Soini( AFRY Rakennettu ympäristö Suomi) ja osallistavien kaupunkikehitysprojektien parissa työskentelevä muotoilija-taiteilija Päivi Raivio.

Aika: 6.10.2022 10:30 – 11:15
Paikka: GreenPRO-lava
Esiintyjät: Päivi Raivio, Katja Soini

Keskustelun järjestävät yhteistyössä muotoilualan järjestö Ornamo ry ja Taiteen edistämiskeskus.

Puhujat

Katja Soini on AFRY Rakennettu ympäristö Suomen muotoilujohtaja ja Ornamo ry:n puheenjohtaja. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus strategisista muotoilutehtävistä ja käyttäjälähtöisyydestä korjausrakentamisessa ja lähiöuudistuksessa sekä laajasti rakennetun ympäristön liiketoiminnan kehittämisessä. Soini on koulutukseltaan teollinen muotoilija ja taiteen tohtori.

Päivi Raivio on muotoilija ja taiteilija, jolla on monipuolinen kokemus erilaisista julkisen tilan taiteen, paikkasuunnittelun ja kaupunkimuotoilun projekteista. Hän on myös osallistavan suunnittelun ja yhteiskehittämisen asiantuntija ja fasilitaattori. Raivio työskentelee esimerkiksi kaupunkikehittäjien ja arkkitehtien sekä erilaisten yhteisöjen ja kaupunkilaisten kanssa. Raivio työskentelee RaivioBumann-suunnittelutoimistossa sekä toimii aktiivisesti alan verkostoissa, kuten Placemaking Europe -verkostossa.