Muotoiluratkaisut koronaviruskriisiin: Götessons toi kevyesti liikuteltavan hygieenisen seinäkkeen tuotantoon kolmessa päivässä

ScreenIT Health & Care lattiaseinäke on suunniteltu sairaalaolosuhteisiin, ja vinyylipinta tekee siitä helpon ja nopean puhdistaa sekä desinfioida. Kuvassa sairaala.
Götessonsin ScreenIT Health & Care -lattiaseinäke on varusteltu 30mm paksuisella ääntä vaimentavalla materiaalilla.

Helsinki Design Weekly ja Ornamo jatkavat myönteisten muotoiluratkaisujen keräämistä: kuinka muotoilu voi auttaa näinä vaikeina aikoina? Götessonsin uusi terveydenhuollon käyttöön suunniteltu seinäke vähentää infektioiden riskiä ylikuormitetuissa sairaaloissa.

Koronakriisin kiihtyessä muun muassa seinäkeratkaisuista tunnettu ruotsalainen Götessons alkoi saada yhteydenottoja terveydeydenhoitoalan ammattilaisilta. Ensiksi puhelu tuli suoraan sairaalasta Norjasta, ja samana päivänä vielä Belgiasta. Ilmeni, että tarve uudelle sairaalseinäkkeelle on akuutti.

”Olemme nopeita tuotteistamisessa muutenkin, mutta tämä oli ennätys jopa meille”, kertoo Götessonsin Suomen maajohtaja Liisa Druey. Kolmessa päivässä tuotantoon saatu ScreenIT Health & Care lattiaseinäke on suunniteltu sairaalaolosuhteisiin, ja vinyylipinta tekee siitä helpon ja nopean puhdistaa sekä desinfioida. Seinäkkeen on tarkoitus vähentää infektioiden riskiä sairaaloissa.

Pyörillä liikkuvia ScreenIT Health & Care -lattiaseinäkkeitä voidaan kytkeä kiinni toisiinsa rajaton määrä.

”Mobiili sairaalaseinäke pidetään ehdottomasti tuotannossa myös tulevaisuudessa”, Druey sanoo. ”Tuotetta voivat käyttää monet muutkin instanssit kuin vain terveydenhuollon ammattilaiset, esimerkiksi auloissa tai koulutustilaisuuksissa.” Tähän mennessä uusia lattiaseinäkkeitä on toimitettu Ruotsiin, Espanjaan, Sveitsiin, Belgiaan, Norjaan ja Tanskaan.

”ScreenIT Health & Care ei ole tuote, jolla tekisimme voittoa tavallisen ansaintamallin mukaan. Tärkeintä on olla nopeasti ylikuormitetun terveydenhuollon apuna.”

Mikä on muotoiluratkaisusi koronakriisiin ja kriisin keskellä? Se voi olla uusi toimintatapa, innovaatio, tuote tai palvelu – haluamme kuulla kaikista ja kaiken kokoisista hyvistä muotoiluratkaisuista. Haastamme koko alan mukaan talkoisiin hashtageilla #muotoiluratkaisut #designsolutionsfinland ja #covid19.

Hae mukaan täällä.