Muotoilutalkoot tylsyyttä vastaan

Bobola

Kotonaolon ei tarvitse olla tylsää! Ornamo tutustui lapsiperheiden avuksi luotuun Bobolaan, jonka takana ovat Studio Finnan muotoilijat HK Heikkilä ja Anni Pitkäjärvi.

Bobolassa tehdään retkiä tilojen, muotojen ja taiteen maailmaan.

“Ajattelimme että ankeilu saa nyt riittää”, sanoo Studio Finnan muotoilija HK Heikkilä joka vastaa puhelimeen kotitoimistoltaan. “Sen sijaan halusimme kanavoida luovan energian ja vapautuneen ajan johonkin positiiviseen.” 

Bobola on verkkosivu, johon ilmestyy joka päivä uusi muotoiluun, arkkitehtuuriin tai taiteeseen liittyvä tehtävä tai puuha. Parhaillaan käynnissä on tilaviikko: millaisia ovat unelmien tilat, miten 2Dstä syntyy 3Dtä, ja mitä tilallisuus ylipäänsä tarkoittaa. 

Bobola on on suunniteltu lapsiperheiden avuksi, sekä kaikille muotoilusta ja luovasta tekemisestä kiinnostuneille. Tehtävissä on käsitelty tilojen lisäksi tarinallisuutta ja värejä. Tavoitteena on kehittää sisältöä yhä rakenteellisempaan suuntaan, jotta palvelua voisivat hyödyntää monipuolisesti eri kohderyhmät. “Meillä on viikko-ohjelma valmiina toukokuun loppuun asti”, Heikkilä kertoo. ”Teemat sivuavat isoja kokonaisuuksia arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen saralta.”

Bobolan yksi sunnuntaivieraista, Kathrin Alischer. Kuva: Kathrin Alischer.

Palvelu on saatavilla suomeksi ja englanniksi. “Dataa seuraamalla on ollut ilo huomata, että vierailijoita on ollut jo monelta mantereelta, aika paljon Pohjois- ja Etelä-Amerikasta.”

Bobolassa voi tavata myös kansainvälisiä vierailijoita, kuten työssään tiloihin, tuotteisiin, valokuvaukseen ja filosofiaan keskittyvän Kathrin Alischerin. Alischerin suunnittelemissa puuhissa leikittiin kontrasteilla ja väreillä.

“Lapset, muotoilu ja leikki ovat todella inspiroiva kenttä – mahdollisuuksia on loputtomasti!”, Heikkilä sanoo. Bobolan ensisijainen tarkoitus onkin juuri inspiroida ja innostaa. “Leikki ja huumori ovat meidän täsmäiskumme ankeutta vastaan.”

Tutustu Bobolaan täällä.

Helsinki Design Weekly ja Ornamo jatkavat myönteisten muotoiluratkaisujen keräämistä: kuinka muotoilu voi auttaa näinä vaikeina aikoina? Kerromme ratkaisuista ja hyvistä esimerkeistä kanavissamme: sivuillamme, uutiskirjeissä, podcastissa ja somekanavissamme. Haastamme koko alan mukaan talkoisiin hashtageilla #muotoiluratkaisut #designsolutionsfinland ja #covid19. 

Hae mukaan täällä.