Ornamo Award nostaa esille muotoilun kärkijoukon – ehdota meille suosikkiasi!

Tunnetko taitavan ja vastuullisen muotoilun uranuurtajan tai alaa laaja-alaisesti kehittävän soveltajan? Kuka ansaitsee Ornamo Award -tunnustuksen muotoilun kärkijoukossa? Tänä vuonna palkitaan innovatiivisimmat osaajat, jotka hyödyntävät työssään tai strategiassaan vastuullisuuden näkökulmia kestävällä tavalla.

2024 TEEMA

Vuoden 2024 Ornamo Award -palkinnon teema on kestävän kehityksen innovaatiot. Kestävän kehityksen innovaatioilla tarkoitetaan uudenlaisia lähestymistapoja, ratkaisuja tai tuotteita, jotka tuottavat uutta lisäarvoa ja kasvua niitä kehittäville ja kaupallistaville yrityksille sekä ratkaisuja kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisiin yhteiskunnallisiin ja ympäristöön liittyviin haasteisiin.

KATEGORIAT

Kategoriat vaihtelevat vuosittain ja niiden avulla tuodaan esiin Ornamon strategisia painopisteitä. Tänä vuonna palkintokategorioita on kaksi: Muotoilun Suunnannäyttäjä ja Muotoilun Hyödyntäjä. Muotoilun ammattilaisista ja muotoilun sidosryhmistä koolle kutsuttu palkintoraati valitsee molempien kategorioiden voittajat.

Muotoilun Suunnannäyttäjä

Muotoilun Suunnannäyttäjä -palkinto on ensisijaisesti kollegiaalinen tunnustus. Palkintoehdokkaaksi voi ehdottaa ornamolaista muotoilijaa tai muotoilun alalla toimivaa yritystä. Palkittavaksi haetaan ehdokkaita, jotka toiminnallaan edistävät kestävän kehityksen toteutumista monilla eri mittareilla tarkasteltuna. Palkittava osoittaa innovatiivista otetta ja edistää vastuullisuuden toteutumista esimerkiksi materiaalien, kuluttajatuotteiden, rakennetun tai digitaalisen ympäristön tai palveluiden muotoilussa. Muotoilun Suunnannäyttäjä palkitaan 2 500 euron arvoisella rahapalkinnolla.

Muotoilun Hyödyntäjä

Muotoilun Hyödyntäjä -palkinto jaetaan julkisen sektorin toimijalle, organisaatiolle, kaupalliselle yritykselle tai konsernille. Palkittava toimija hyödyntää muotoilua osana strategiaansa joko muotoilun tilaajana tai työllistäjänä. Palkittava toimija hyödyntää muotoilua ja muotoilun alan ammattilaisia kaikilla toimintansa kannalta relevanteilla sektoreilla tuotesuunnittelusta käyttöliittymä- tai kaupunkisuunnitteluun. Palkittava toimija vaikuttaa toiminnallaan kuluttajakäyttäytymisen muutokseen kohti vastuullisempaa maailmaa. Tunnustuksena palkinnonsaajalle annetaan Timo Sarpanevan suunnittelema Ornamo Pallo -palkintoveistos.

Juryn valitsemien voittajien lisäksi Ornamo palkitsee 1–2 muotoilun alan lopputyötä Kannustuspalkinnolla. Kannustuspalkinnon saajat ehdottaa muotoilun alan oppilaitokset ja korkeakoulut.

Ehdota suosikkejasi

Ehdota omia suosikkejasi Ornamo Award -tunnustuspalkintojen saajiksi 31.5. mennessä!

Kuka ansaitsee Ornamo Award -tunnustuksen muotoilun kärkijoukossa? Tänä vuonna palkitaan innovatiivisimmat osaajat, jotka hyödyntävät työssään tai strategiassaan vastuullisuuden näkökulmia kestävällä tavalla. 

Vinkkaa meille Muotoilun Suunnannäyttäjä -palkintoehdokas Ornamon jäsenistöstä. Ehdota itseäsi, kollegaasi ja idoliasi. Tutustu jäseniimme mm. Finnishdesigners.fi -palvelussa.  

Muotoilun Hyödyntäjäksi voit ehdottaa ketä tahansa toimijaa, organisaatiota tai yritystä.  

Vinkkaajien kesken arvotaan 250 euron arvoinen lahjakortti Finnish Design Shopiin

Palkintoehdokkaita voi ehdottaa 31.5.2024 saakka.