Ornamo tukee taiteilijan uraa ja edistää taidealan ammattimaisia käytäntöjä

Etsitkö uusia työmahdollisuuksia? Osaatko hinnoitella työsi oikein? Uurastatko palkatta näyttelysi rakentamiseksi? Taitelijan ansainta syntyy monista puroista. Kun toiminnan rahoitus on kunnossa, taitelija voi keskittyä varsinaisen työnsä tekemiseen. Siksi on tärkeää pitää huolta tekijänoikeuksistaan ja pysyä ajan tasalla apurahahauista. 

Työskentely- ja toimeentulomahdollisuuksiin vaikuttavat monet muutkin tekijät kuin vain taiteellinen lahjakkuus. Taitelija ei vain seuraa taiteellista kutsumustaan, hän myös etsii oikeaa tasapainoa apurahajärjestelmän, kollegoiden, taiteen välittäjien, galleristien, kriitikoiden ja suuren yleisön vaatimusten välillä. Taiteilija saa tehdä hartiavoimin töitä ostavan yleisön löytämiseksi tai tilausteosten saavuttamiseksi.

Ornamo edistää reiluja ja ammattimaisia käytäntöjä taiteen alalla sekä ansaintalogiikan monipuolistamista. Tavoitteenamme on parantaa taiteilijan työelämää ja ammattilaisten edellytyksiä osallistua julkisen taiteen tilausteoksiin, kuten prosenttiperiaatekohteisiin.

Ornamosta saat henkilökohtaista neuvontaa ja koulutusta

Ornamon jäsenenä pääset mahdollisuuksien äärelle

Voit osallistua ilmaisiin koulutuksiin ja seminaareihin

Ornamossa olet osa ammattilaisten yhteisöä

Ornamo pitää taidealan puolia