Ornamon hallitukseen uutta asiantuntemusta

Mari Siikonen (vas), Mikko Kutvonen, Päivi Tahkokallio, Hanna-Kaisa Alanen, Lars Räihä ja Kristian Keinänen Ornamon syyskokouksessa 2.11.2017.
Mari Siikonen (vas), Mikko Kutvonen, Päivi Tahkokallio, Hanna-Kaisa Alanen, Lars Räihä ja Kristian Keinänen Ornamon syyskokouksessa 2.11.2017.

Teollisuustaiteen Liitto Ornamon hallitukseen valittiin järjestön syyskokouksessa 2.11.2017 kaksi uutta jäsentä: muotoilija ja kouluttaja Mikko Kutvonen Helsingistä ja muotoilija Taina Laaksonen Tampereelta.

Futuricessa palvelumuotoilijana työskentelevä Kutvonen pitää tärkeänä, että perinteikäs muotoiluosaaminen säilyy erottamattomana osana huomisen muotoajattelua. Tämä on hänelle tärkeää myös hallitustyöskentelyssä.

”Yhdistetään perinteisen muotoilun perustaidot digiajan muotoiluajatteluun ja varmistetaan, että maineikkaalle muotoiluosaamiselle on kysyntää myös tulevaisuudessa”, Mikko Kutvonen visioi.

Taina Laaksonen on Pirkanmaan muotoiluyhdistys Modus ry:n puheenjohtaja ja Ornamon alueyhteyshenkilö Pirkanmaalla. Laaksonen tuo hallitukseen näkemystä myös urbaanista kaupunkiviljely- ja muotoiluhankkeesta, jonka muotoilujohtajaksi hän siirtyy joulukuussa.

Toiselle hallituskaudelle valittiin syyskokouksessa suunnittelija Hanna-Kaisa Alanen Helsingistäsisustusarkkitehti Lars Räihä Espoosta, johtava asiantuntija Mari Siikonen Helsingistä ja toimitusjohtaja Päivi Tahkokallio Rovaniemeltä.

Ornamon hallituksen puheenjohtajana jatkaa kehityspäällikkö Kristian Keinänen Lahdesta. Hän työskentelee Lahden seudun kehitys LADECissa vastaten alueen muotoiluosaamisen kehittämisestä ja kansainvälistämisestä. Aiemmin Keinänen on vetänyt  suunnittelutoimistoa Suomessa sekä ulkomailla ja toiminut useissa muotoilualan organisaatioissa.

Kokenut​ ​suunnittelun​ ​ammattilainen​ Hanna-Kaisa Alanen ​on ​työskennellyt​ ​muun​ ​muassa​ ​muodin​ ​ja​ ​kodin alueilla​ ​konseptisuunnittelijana. Sisustusarkkitehti Lars Räihä on uransa aikana suunnitellut isoja hotellikohteita, huoneistomuutoksia, kalusteita ja detaljeja. Rakennetun ympäristön laatu ja kaupunkimuotoilu puolestaan ovat WSP Design Studion johtavana asiantuntijana työskentelevän Mari Siikosen erityisaluetta. Päivi Tahkokallio toimii strategisen muotoilun asiantuntijana Rovaniemeltä käsin.  Hän on viime vuosina keskittynyt mm. muotoilun hyödyntämiseen osana arktisen alueen kehittämistä.

Hallituksessa jatkavat tekstiilitaiteilija, taidepedagogi Laura Isoniemi Helsingistä ja sisustusarkkitehti SIO Elina Katajamäki Kuopiosta.

Laura Isoniemi on työskennellyt kuluvat vuoden aikana muotoilun näkököalapaikalla muun muassa ideoimansa Suomi 100 Echoes- 100 Years of Finnish Design and Architecture -näyttelyn tuottajana ja kuraattorityöryhmän jäsenenä. Elina Katajamäki pyörittää omaa sisustusarkkitehtitoimistoa, Avico Sisustusarkkitehdit, Kuopiossa. Hän on myös mukana Itä-Suomen Muoto ry:n toiminnassa.

Ornamon uuden hallituksen kausi alkaa 1.1.2018.

Teollisuustaiteen Liitto Ornamon hallitus 2018

Kehityspäällikkö Kristian Keinänen, puheenjohtaja
Suunnittelija Hanna-Kaisa Alanen
Tekstiilitaiteilija, taidepedagogi Laura Isoniemi
Sisustusarkkitehti SIO Elina Katajamäki
Muotoilija, kouluttaja Mikko Kutvonen
Muotoilija Taina Laaksonen
Sisustusarkkitehti SIO Lars Räihä
Toimitusjohtaja Päivi Tahkokallio
Johtava asiantuntija Mari Siikonen