Uutta näkemystä hallitukseen

Ornamon uudet hallitusjäsenet tekstiilitaiteilija, taidepedagogi Laura Isoniemi ja sisustusarkkitehti Elina Katajamäki.
Ornamon uudet hallitusjäsenet tekstiilitaiteilija, taidepedagogi Laura Isoniemi ja sisustusarkkitehti Elina Katajamäki.

Ornamon hallitukseen valittiin syyskokouksessa 3.11. kaksi uutta jäsentä: tekstiilitaiteilija, taidepedagogi Laura Isoniemi ja sisustusarkkitehti Elina Katajamäki.

Laura Isoniemi kertoo olevansa pitkän matkan moniosaaja.

”Tapani vaikuttaa muotoilun kentällä on ollut elinikäisen oppimisen malli; jokaisella vuosikymmenellä olen opiskellut jotain uutta.: tekstiilitaiteen, taidepedagogiikan ja Idbm Pro -opinnot Aalto-yliopistossa ovat pitäneet minut kiinni kiinnostavissa muotoilu- ja taidehankkeissa jo kolme vuosikymmentä. Uskon juuri tämän osaamiseni olevan hedelmällisin anti Ornamon hallitustyöskentelyssä.”

Tällä hetkellä Isoniemi työskentelee ideoimansa Suomi 100 Echoes- 100 Years of Finnish Design and Architecture -näyttelyn tuottajana ja kuraattorityöryhmän jäsenenä.

Elina Katajamäki kertoo olevan eteläpohjanmaalaisilla juurilla varustettu kuopiolainen. Muotoilun ja käsillä tekemisen kulttuurin hän on perinyt lapsuuskodistaan. Katajamäellä on Kuopiossa oma sisustusarkkitehtitoimisto, Avico Sisustusarkkitehdit. Hän lähti vastikään mukaan myös Itä-Suomen Muoto ry:n toimintaan.

”Tavoitteenamme on parantaa muotoilun asemaa ja tunnettuutta Itä-Suomessa. Siksi aktivoiduin hakemaan myös Ornamon hallituspaikkaa. Tarvitsemme verkostoa ja yhteyksiä kansalliseen järjestöömme ja muihin ornamolaisiin, jotta saisimme kaiken irti muotoilun ilosanomasta myös Itä-Suomessa.”