Syksyn koulutuskalenteri

Suunnittelijan työpöytä.

Syksy on hyvää aikaa saada uusia ideoita ja innostua kehittämään omaa osaamistaan. Ornamossa on vielä loppuvuodelle luvassa useita kiinnostavia koulutuksia, joissa pääset pureutumaan ammatillisiin kysymyksiin ja tapaamaan muita Ornamolaisia. Syksyn koulutukset keskittyvät mm. kannattavaan luovaan yrittäjyyteen, sopimusneuvotteluihin ja rahoitukseen. Ohjelmassa on myös some- ja mediaviestinnän koulutusta. 

2.10. Design or Die: Pienyrittäjän tuoteilta

Aika: tiistai 2.10. klo 18–19:30
Paikka: Spotti, Wanhan Lehtitalon 2. krs, Lampikatu 8, Heinola

Miten hyödyntää muotoilijoita tuotekehitystyössä? Miten muotoilualan alihankkijoiden kanssa kannattaa sopia yhteistyöstä? Mitä yhteistyöhön liittyviä asioita voi suojata ja miten? Näihin asioihin haetaan vastauksia Lahden ammattikorkeakoulun ja Ornamon järjestämässä koulutuksessa. Koulutus on maksuton ja suunnattu eri alojen pienyrittäjille, joita kiinnostaa yhteistyö muotoiluyrittäjien ja freelancerien kanssa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan. 

5.10. Design or Die: Kannattava luova yrittäjyys ja keskeiset muotoilualan sopimukset

Aika: perjantai 5.10. klo 13–16:30
Paikka: Kuopion muotoiluakatemia, Piispankatu 8, Kuopio

Itä-Suomen Muoto ry:n ja Ornamon järjestämässä koulutustilaisuudessa puhutaan kannattavasta luovasta yrittäjyydestä sekä sopimusasioista. Kouluttajina toimivat Ornamon asiantuntijat Petra Ilonen ja Jussi Ilvonen.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

11.10. Design or Die: Price Setting Workshop for Textile Designers

Time: Thursday 11.10. at 9–11 AM
Location:
Ornamo office, Annankatu 16 B 35–36, Helsinki

Do you have problems in price determination for your design work? Do you wonder how to make good deals at international fairs? On top of workshopping you will hear examples of how to deal with your customer relations in terms of consulting, pattern design, illustration, weaving and exhibiting at fairs. The event is hosted by textile designer Liina Blom and it is in English.

Read more and sign up.

24.10. Design or Die: Introduction to intellectual property rights

Time: Wednesday 24.10. at 9–11 AM
Location:
NewCo Helsinki, Ensi linja 1, 00530 Helsinki

Intellectual property rights (IPR), such as copyrights, industrial design rights and trademarks, are highly important assets especially to design and creative businesses as well as knowledge intensive business services (KIBS). Essentially IPRs provide safety against counterfeiting and a key element for business growth, especially via licensing.

Read more and sign up.

7.11. Ornamo-aamiainen: Vaikuttajamarkkinointi ja brändin rakentaminen somessa

Aika: keskiviikko 7.11. klo 9–11. Aamiaista tarjolla klo 8:45.
Paikka: Pentagon Design, Vilhonvuorenkuja 11 A 16, Helsinki.

Millä tavoin oman työn esittely saadaan kiinnostavaksi ja tieto ammattilaisestakulkemaan somereittejä. Mitkä ovat rajat työn ja yksityisyyden välillä? Millaiset kuvat ja tekstitiedot toimivat nopeassa somemaailmassa? Koulutuksen vetää sisustussuunnittelija SI, sisustusstailisti ja somevaikuttaja Susanna Vento. Koulutus on suunnattu erityisesti Ornamon Design Joulun osallistujille.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

14.11. Design or Die: Opi neuvottelemaan – ansaitse paremmin!

Aika: keskiviikko 14.11. klo 16–19
Paikka:
Ornamon toimisto, Annankatu 16 B 35–36, Helsinki. Koulutus myös videoidaan ja julkaistaan koulutuksen päätyttyä Ornamon jäsensivuilla.

Kuinka muotoilijan tulisi neuvotella sopimuksensa? Miten sovitaan työpanoksesta ja tekijänoikeuksista? Kuinka neuvotteluun valmistaudutaan? Koulutuksessa käydään läpi alan sopimusmalleja sekä perehdytään siihen, miten neuvotttelutilanteessa tulisi toimia. Vetäjinä Muusikkojen liiton lakiasiain päällikkö Lottaliina Pokkinen ja Ornamon lakimies Jussi Ilvonen.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

20.11. Design or Die: Mistä rahat liiketoiminnan kehittämiseen?, osa 2

Aika: tiistai 20.11. klo 15–19
Paikka:
Auditorio Roba, Iso Roobertinkatu 20-22 A, Helsinki

Suuntaatko kansainvälisille markkinoille, mutta rahavirrat eivät ole vielä auki? Oletko kiinnostunut liiketoiminnan kehittämisestä ja tuotekehityksestä? Ornamon alkuvuonna järjestämä suosittu rahoitusseminaari saa nyt jatkoa. Seminaarissa käsitellään julkisen rahoituksen hakemista sekä selvitetään IPR-strategian merkitystä rahoituksen myöntämisen kannalta. Tilaisuus on suunnattu moutoilualan mikro- ja pienyrittäjille.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

21.11. Linkedin työnhaussa

Aika: keskiviikko 21.11. klo 17–19.
Paikka: Ornamon toimisto, Annankatu 16 B 35–36, Helsinki. Koulutus myös videoidaan ja julkaistaan koulutuksen päätyttyä Ornamon jäsensivuilla.

Oletko hakemassa työpaikkaa? Etsitkö uutta uraa? Oletko vastavalmistunut ja siirtymässä työelämään? Linkedinissä voit tulla löydetyksi tai etsiä itse aktiivisesti kontakteja ja työmahdollisuuksia. Linkedin kasvattaa koko ajan merkitystään työnhaun kanavana ja nyt onkin aika ottaa Linkedin tehokäyttöön. Kouluttajana toimii markkinoinnin asiantuntija Rami Salomaa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan. 

5.12. Ornamo-aamiainen: Instagramia taiteilijoille

Aika: keskiviikko 5.12. klo 9–11.
Paikka: Ornamon toimisto, Annankatu 16 B 35–36, Helsinki. Koulutus myös videoidaan ja julkaistaan koulutuksen päätyttyä Ornamon jäsensivuilla. 

Instagramin merkitys taiteen markkinoinnissa ja myynnissä kasvaa jatkuvasti. Instagramia käyttää jo miljardi ihmistä ympäri maailmaa, ja #art on yksi palvelun suosituista aihetunnisteista. Kuinka suomalaiset taiteilijat voivat hyötyä Instagramista? Ornamon taideasiantuntija Miisa Pulkkinen esittelee esimerkkien kautta hyviä keinoja oman taiteen esittelyyn.

12.12. Ornamo-aamiainen: Näin saat viestisi läpi mediassa

Aika: keskiviikko 12.12. klo 9:30–11:30
Paikka:
Ornamon toimisto, Annankatu 16 B 35–36, Helsinki.

Ethän jätä kertomatta hyvästä työstäsi medialle? Mediassa julkaistut jutut tuovat ansaittua ja arvostettua näkyvyyttä, joka jää mieleen. Ornamo-aamiaisella pureudutaan mediaviestinnän mahdollisuuksiin käytännön esimerkkien kautta. Koulutuksen vetää viestintäyrittäjä Johanna Lassy-Mäntyvaara.

Lisätietoja. 

14.12. Design or Die: Luovan yrityksen liiketoiminnan kehittäminen

Aika: perjantai 14.12. klo 9–11.
Paikka: Ornamon toimisto, Annankatu 16 B 35–36, Helsinki.

Haluaisitko laajentaa liiketoimintaasi? Onko mielessäsi ensimmäisen oma työntekijän palkkaaminen tai uuden liikekumppanin löytäminen? Koulutuksessa perehdytään luovan yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen, sekä käydään läpi yrityksen kasvun polutusta.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.