Ornamon syksyn ohjelmassa inspiroidutaan kiertotaloudesta ja verkostoidutaan kansainvälisesti

Ornamon Small Talk: Teemana kiertotalous

28.8. klo 15.00–17.00
Itämerenkatu 11–13, Ruoholahti, Helsinki

Miten siirrymme kiertotalouteen, jossa muodin kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen? Mitkä ovat kiertotalouden ratkaisut, opit ja tulevaisuuden visiot tällä hetkellä? Miltä ratkaisut näyttävät muodin ja muotoilijan näkökulmasta? Tästä keskustellaan Ornamolaisille räätälöidyssä keskustelutilaisuudessa tulevaisuustalo Sitrassa.

Taiteen kasvukäytävä

5.9. klo 10.00–14.30
Punainen talo, Pohjoinen Asemakatu 10, Riihimäki

Tapahtuma kokoaa Riihimäelle kuntien kehittämisen ja rakentamisen asiantuntijat sekä taidealan edustajat. Tapahtumassa pohditaan, miten kuntien ja kaupunkien kehittämiseen, kaavoitukseen ja rakentamiseen voidaan ottaa mukaan sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys.

HDW: Japanilaisten muotoiluyritysten ja suomalaisten muotoilijoiden Contact Forum

9.9. klo 18.00–20.00
Aalto-yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskus, Otaniementie 9, Espoo

Ornamon ja Aalto-yliopiston tilaisuudessa muotoilijat voivat saapua kertomaan töistään ja esittäytymään japanilaisille yritysjohtajille. Tsubame-Sanjon alueella toimivat yritykset saapuvat Helsinkiin etsimään kontakteja ja suunnitteluyhteistyötä tositarkoituksella.

ID Helsinki: Vuoden sisustusarkkitehti ja Vuoden Kalustesuunnittelija

9.–10.9.
Tapahtumakeskus Telakka, Henry Fordin katu 6, Helsinki, osasto IDH_110

Projektisisustamisen johtavassa ammattilaistapahtumassa ovat mukana SIO:n Vuoden sisustusarkkitehti 2019 Paula Salonen ja Vuoden kalustesuunnittelija Ari Kanerva.

Taide käyttöön European Creative Industries Summitissa

10.–11.9.2019

European Creative Business Network together with Kaapeli proudly presents the 9th European Creative Industries Summit (ECIS) in Helsinki. The ECIS19 is part of the official program and under the auspices of Finland’s EU Presidency. Our project Taide käyttöön will be at the summit presenting what we do and why we should have more art in construction.

Habitare: Puuhuonekalujen muotoilukilpailun julkistus

11.9.
Habitare, Messukeskus, Helsinki

Uudessa kalustekilpailussa Ornamo ja puuteollisuusyrittäjät ry etsivät puun monikäyttöisyyttä edistäviä puisia huonekaluja. Kilpailun julkistetaan Habitaressa 11.9.2019. Kilpailun voittajat julkistetaan Habitare-messuilla syksyllä 2020 ja Puuteollisuusyrittäjien verkkosivuilla.

CLAY-hankkeen kansainvälinen seminaari Seinäjoella

Etelä-Pohjanmaan liitto (EPL) on mukana eurooppalaisessa CLAY-hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää keramiikka-alan pk-yrittäjien toimintaa EP:n alueella. Hankkeen osana 11.–12. syyskuuta järjestetään hankepartneriaatin tapaaminen Seinäjoella. Ornamon asiantuntija Asta Boman pitää puheenvuoron klo 9.30– 10.00 otsikolla Ceramics in Finland – heritage of modernism and challenges of future. Kutsutilaisuus.

Taide käyttöön Kuntamarkkinoilla: Taide tuo elinvoimaa alueille

12.9. klo 14.00–14:45
Kuntamarkkinat, Kuntatalo, Helsinki

Taide käyttöön -hanke osallistuu tänä vuonna Kuntamarkkinoille keskusteluohjelmalla. Tule kuuntelemaan kiinnostavien asiantuntijavieraidemme näkemyksiä siitä, kuinka taide tuo elinvoimaa alueille

HDW: Tutustu muotoiluun: Designia, ideoita ja empatiaa

14.–15.9. klo 10.00–16.00
Lasten viikonloppu, Annantalo, Annankatu 30, Helsinki

Designmuseon ja Ornamon Muotoilun Skidiakatemia on vienyt muotoilukasvatusta kerhotoimintaan ja kouluopetukseen vuodesta 2010. Skidiakatemian piipahduspajassa lapset ovat muotoilijoita. Työpajaa ohjaa muotoilija ja Muotoilun Skidiakatemian ohjaaja Silvia di Iorio. Piipahduspaja on tarkoitettu kaikille, eikä vaadi erikoisosaamista.

Ornamo mukana FallUp 2019 -tapahtumassa

18.–19.9.
Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, Helsinki

Ornamo, TEK ja Suomen Ekonomit ovat yhteisellä osastolla mukana Aaltoesin järjestämässä opiskelijoiden yrittäjyystapahtumassa FallUpissa.

Mikkeli Design Week Luovien menestykseen vol. 2

20.9. klo 12-16, vapaa pääsy
Yliopistokeskus, Lönnrotinkatu 7, Mikkeli

Ornamon asiantuntija Asta Boman-Björkell paljastaa puheenvuorossaan ”Mitä kuuluu, muotoiluala?” alan tuoreimmat kuulumiset.

BEDA International Design Policy Conference

5.12. klo 8.30–16.00
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä BEDA – Bureau of European Design Associations järjestää juhlavuotensa kunniaksi Helsingissä kansainvälisen designpolitiikan konferenssin. Konferenssi järjestetään yhteistyössä Ornamon kanssa, ja se linkittyy samalla Suomen EU-puheenjohtajuuteen.

Ornamon Design Joulu

6.–8.12. Avoinna perjantaina klo 15–19, lauantaina klo 10–18 ja sunnuntaina klo 10–18
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, Helsinki

Ornamon Design Joulu -tapahtuma kokoaa kotimaisen designin ja taidekäsityön ammattilaiset myymään tuotteitaan Helsingin Kaapelitehtaalle itsenäisyyspäivän viikonloppuna. Esillä on suomalaista huippumuotoilua ja taidekäsityötä, muotia, kodin tekstiilejä ja käyttöesineitä sekä grafiikkaa.