Ornamon Teosmyynti 2024

Design Centre Helsinki

Ornamon Teosmyynti järjestetään helmikuussa 2024 Design Lab Galleriassa, Iittala & Arabia Design Centren tiloissa sekä verkossa teosmyynti.fi-osoitteessa.

Tähän on koottu osallistumisohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa tulevasta tapahtumasta.

Tapahtumaan ilmoittautuminen 20.11.2023 – 5.1.2024.

Teosmyynti 10.-18.2.2024

(Artikkeli julkaistu alunperin 21.9.2023)

Iittala & Arabia Design Centren galleriatila tarjoaa kauniit ja valoisat puitteet taiteen kokemiseen.

Helsinkiläinen kuraattori, galleristi Veikko Halmetoja kuratoi tapahtumaan ilmoitetuista teoksista kokonaisuuden sekä suunnittelee näyttelyn ripustuksen Design Lab Galleriaan. Laadukkaalla näyttelyllä tuomme esiin taideteollisen taiteen erityislaatua.

Näyttely on avoinna yleisölle 10.-18.2.2024 Design Lab Galleriassa osoitteessa Iittala & Arabia Design Centre, 8 krs., Hämeentie 135 A, Helsinki. Teosmyynti.fi -verkkokaupassa myynti jatkuu helmikuun loppuun.

Tutustu alla oleviin osallistumisohjeisiin huolellisesti ennen ilmoittautumista. Ilmoittautumalla sitoudut tapahtuman ja myynnin sääntöihin.

Ilmoittautuminen päättyy 5.1.2024 klo 16:00.

Kysy Teosmyynnistä

Tuotantotiimi

Vastaamme sähköposteihin osoitteesta: teosmyynti@ornamo.fi 

Anna Rikkinen (044 743 3577) tai Nanna Pikkarainen (044 762 0509).

Osallistumisohjeet

Osallistumisohjeet

Ornamon varsinaiset ja vapaajäsenet voivat ilmoittaa uniikkeja teoksia myyntiin tapahtumaan. Mukaan mahtuu 120 jäsentä.

Tapahtumaan osallistuva taiteilija on vastuussa teostensa kestävyydestä ja laadusta sekä pyydetyn aineiston toimittamisesta.

Ornamon jäsenmaksun pitää olla eräpäivään mennessä maksettuna, jotta voi olla mukana tapahtumassa. Tarvittaessa jäsenmaksun osalta riittää myös toimiston kanssa sovittu osamaksusuunnitelma (yhteyshenkilö Outi Liusvaara).

Ornamo vastaa teosten markkinoinnista ja välitysmyynnistä sekä gallerianäyttelytuotannosta ja verkkokaupan ylläpidosta.

Gallerianäyttely on kuratoitu kokonaisuus

Kuraattori Veikko Halmetoja kuratoi kaikista määräaikana tapahtumaan ilmoitetuista teoksista kokonaisuuden sekä suunnittelee näyttelyn ripustuksen Design Lab Galleriaan. Myyntinäyttely on avoinna yleisölle 10.-18.2.2024.

Esille tilaan valitaan 1-3 teosta/taiteilija. Ilmoitamme osallistujille tammikuussa, mitkä teokset on valittu gallerianäyttelyyn.

Teosten ripustus tapahtuu Ornamon toimesta. Ornamo vastaa myös näyttelyvalvonnasta, asiakaspalvelusta ja teosten myynnistä sekä näyttelytilassa että verkkokaupassa. Teokset myydään taiteilijan nimissä ja lukuun.

Teoksista

Kukin osallistuja voi ilmoittaa myyntiin 5 teosta.

Teoksen pitää olla uniikki taideteos, ei piensarjatuote.

Teokset voivat olla vuonna 2020 tai sen jälkeen valmistuneita.

Jokainen teos ilmoitetaan erikseen. Teostietolomake avautuu 1.12.2023 ja sulkeutuu 5.1.2024.

Moniosaisia teoksia ja teossarjoja, jotka on ilmoitettu myyntiin yhtenä kokonaisuutena, ei voi kesken tapahtuman muuttaa osissa myytäviksi. Jos haluat myydä teoskokonaisuuden osissa, ilmoita jokainen kokonaisuuteen kuuluva osa erikseen.

Verkkokaupassa on myynnissä kaikki ilmoittamasi teokset. Tapahtuman aikana emme lisää verkkoon teoksia, vaikka kaikki ilmoittamasi teokset olisi jo myyty ja tapahtumaa vielä jäljellä. Sen sijaan välitämme yhteystietosi asiakkaille, jotta he voivat tilata teoksia suoraan sinulta.

Näyttelyyn ilmoitetut työt eivät saa olla myynnissä muualla 5.1. –29.2.2024 välisenä aikana.

Verkkokauppa

Kaikki teokset ovat myynnissä teosmyynti.fi -verkkokaupassa.

Verkkokauppa on avoinna 9. – 29.2.2024.

Jokaisella teoksella pitää olla oma kuljetuksen kestävä pakkaus*, esim. tukeva pahvilaatikko.

Teosten ollessa esillä gallerialla, Ornamo hoitaa teosten kuljetuksen asiakkaille. Taiteilijan varastossa olevien teosten kuljetus on taiteilijan vastuulla. Isojen ja erityisen herkkien teosten kohdalla kuljetus neuvotellaan taiteilijan ja asiakkaan kanssa erikseen.

Taiteilija vastaa teosten postituksesta asiakkaalle itse, kun teokset eivät ole gallerialla.

Kun teoksesi myydään verkkokaupan kautta, Teosmyynnin henkilökunta on sinuun yhteydessä ja antaa ohjeet teoksen lähetykseen. Taiteilijan vastuulla on pakata teos kuljetusyhtiön ohjeiden mukaisesti ja saada se matkaan mahdollisimman pian myynnin jälkeen. Teosten toimitusaika on yleensä Suomessa 4-6 arkipäivää ostohetkestä.

Taiteilija on vastuussa teoksen pakkaamisesta siten, että se kestää kuljetuskäsittelyä eikä aiheuta vahinkoa henkilöille tai muille paketeille. Ornamo ei korvaa pakkaamattomille tai puutteellisesti pakatuille lähetyksille aiheutuneita vahinkoja. Taiteilija voi itse halutessaan vakuuttaa teokset kuljetuksen ajalle.

Käytämme teosten kuljetukseen Pakettiautomaatteja, joiden pakkauskoot ovat seuraavat

 • XXS Enimmäiskoko 3 x 25 x 40 cm, Enimmäispaino 30 kg
 • S Enimmäiskoko 10 x 40 x 55 cm, Enimmäispaino 30 kg
 • M Enimmäiskoko 20 x 40 x 55 cm, Enimmäispaino 30 kg
 • L Enimmäiskoko 35 x 40 x 55 cm, Enimmäispaino 30 kg
 • XL Enimmäiskoko 70 x 40 x 55 cm, Enimmäispaino 30 kg

Isojen ja erityisen herkkien teosten kohdalla pakkaus ja kuljetus neuvotellaan taiteilijan ja asiakkaan kanssa erikseen.

*Kuljetuksen kestävä pakkaus

Pakkauksen tulee kestää normaalia kuljetusrasitusta, kuten vetämistä, työntämistä, hankausta, puristusta ja päälle lastausta.

Tee pakkauksesta suorakaiteen tai kuution muotoinen. Käytä ulommaisena pakkauksena lujaa ja tukevaseinäistä pakkausta. Keramiikan ja lasin kuljetukseen suosittelemme tuplalaatikkoa.

Suojaa lähetettävä tavara kokonaan pehmusteella. Varmista, että teos ei pääse liikkumaan pakkauksen sisällä. Täytä tyhjä tila esim. styroksin palasilla, vaahtomuovilla tai kuplamuovilla.

Osallistumismaksu

Tapahtuman osallistumismaksu on 100€ (alv 0%) + provisio myynneistä 35% (alv 0%), maksu sisältää gallerianäyttelyn ja verkkokauppaan osallistumisen.

Jos haluat ilmoittaa teoksesi pelkästään verkkomyyntiin, osallistumismaksu on 50€ (alv 0%) + provisio myynneistä 35% (alv 0%).

Markkinointi

Markkinoimme sekä verkkokaupan että näyttelyn teoksia kokoelmille, kuraattoreille, yrityksille ja useille taiteesta kiinnostuneille ostajille: Tiedotuslistallamme on 2000 kontaktia + Ornamon jäsenet 3000 kontaktia.

Teosmyynnistä viestitään myös Instagramissa, Facebookissa ja Teosmyynnin Uutiskirjeessä.

Teoskuvat

Käytämme teoskuvia suoramarkkinointiin kokoelmille ja yrityksille jo tammikuussa sekä julkaisemme kuvia tapahtuman sivuilla Facebookissa ja Instagramissa. Teoskuvilla pitää olla julkaisuoikeudet.

Panosta laadukkaisiin tuotekuviin, joissa on hyvä valaistus ja selkeä, yksivärinen tausta! Heikkolaatuinen kuvamateriaali voi johtaa siihen, että teosta ei esitellä verkkokaupassa. Voit ladata sivustolle yhdestä teoksesta max. 3 kuvaa. Toivomme, että yksi niistä on teoskuva tilassa.

Teoskuvia ei enää lähetetä sähköpostitse. Kuvat toimitetaan Teostietolomakkeen kautta, joka avautuu 1.12.2023.

Tiedostoformaatti: Kuvien tulee olla .jpg muodossa. 

Tiedostokoko: Suosittelemme alle 1 Mt kuvia, jotta verkkokaupan latausnopeus pysyy optimaalisena.

Kuvan mitat noin 1305 x 870 px. Kuvat voivat olla pysty tai vaakakuvia.

Hinnoittelu

Hinnoittelu, myyntiprovisio ja alv-verokanta

Taiteilija hinnoittelee teoksensa itse.

Ota huomioon teoksesi hinnassa teoksen vaatimat pakkausmateriaalit ja kuljetuskulut.

Tarjoamme verkkokaupassa teoksille ilmaisen kuljetuksen Suomeen: Teoskuljetuksissa käytetään enimmäkseen pakettiautomaatteja. Isompien installaatioiden ja erityisherkkien teosten kuljetuksista neuvotellaan taiteilijan ja ostajan kanssa erikseen.

Teosmyynnin myyntiprovisio on 35 % (alv 0%) teoksen verottomasta myyntihinnasta.

Teosmyynnin hintalaskuri toimii apuna hinnoittelussa. Laskuri toimii 10€ tarkkuudella. Sen avulla voi laskea vakuutusarvon ja alv:n määrän. Linkki laskuriin löytyy sivun alalaidasta.

Ilmoita teostietolomakkeella teoksen myyntihinta, joka sisältää myyntiprovision sekä arvonlisäveron (jos olet arvonlisäverovelvollinen) ja kuljetuskulut.

Ilmoita oletko arvonlisäverovelvollinen. Jos et ole alv-velvollinen, merkitse tietoihin alv 0%. Jos olet arvonlisäverovelvollinen, ilmoita alv-verokanta 10% tai 24%.

Ilmoita moniosaisten teosten ja teossarjojen kokonaismyyntihinta. HUOM! Moniosaisia teoksia ja teossarjoja, jotka on ilmoitettu myyntiin yhtenä kokonaisuutena, ei voi kesken tapahtuman muuttaa osissa myytäviksi.

Teosten vakuuttaminen

Ornamo vakuuttaa gallerianäyttelyyn kuratoidut teokset niiden vakuutusarvosta ripustuksen, näyttelyn ja purkamisen ajalle. Enintään 3 teosta/taiteilija vakuutetaan. Teosmyynnin hintalaskurilla voit tarkistaa teoksesi vakuutusarvon. Teoksen mennessä rikki, taiteilija vastaa vakuutuksen omavastuuosuudesta, joka on 500 €.

Ornamon vakuutus ei koske tuonti- ja noutokuljetuksia taiteilijalta gallerialle. Teoskuljetuksia asiakkaille ei myöskään vakuuteta Ornamon toimesta.

Teosten toimittaminen gallerialle

Teosten toimittaminen

Valitut teokset tulee toimittaa näyttelytilaan maanantaina 5.2. klo 12–18. Esille asetetaan vain määräaikana toimitetut teokset. Isokokoiset teokset voi kuljettaa kahdeksanteen kerrokseen tavarahissillä.

Toimitusosoite: Design Lab Galleria, 8. krs, Iittala & Arabia Design Centre, Hämeentie 135 A, Helsinki.

Teoksen voi toimittaa myös postin tai kuljetusliikkeen avulla.  Kuljetuksen tulee olla perille toimitettu määräaikana. Merkitse lähetykseen: Jakelu maanantai 5.2. klo 9–17. Teosmyynnin puhelinnumero 044 756 6474.

Myymättömät teokset on noudettava sunnuntaina 18.2.2024 klo 16–17 tai viimeistään maanantaina 19.2. klo 10-12 . Mikäli kuljetusliike noutaa teokset, on palautuksesta sovittava erikseen Teosmyynnin tuottajan kanssa.

Taiteilija vastaa teosten toimittamisesta näyttelytilaan ja sieltä pois. Taiteilija voi itse halutessaan vakuuttaa teokset kuljetuksen ajalle.

Toimita teokset ripustusvalmiina ja kuljetuspakkauksissaan

Kiinnitä erityistä huomiota ripustamisen helppouteen ja ripustuksen kestävyyteen.

Jokaiseen teokseen (pohjaan tai taustalle) on kiinnitettävä taiteilijan ja teoksen nimi. Kiinnitä kuljetuspakkauksen päälle teoksen kuva ja nimi sekä taiteilijan nimi.

Teoksiin on suositeltavaa liittää ripustusohje, mieluiten kuvallinen. Jos teos vaatii erikoisjalustan, taiteilijan on toimitettava myös se teoksen mukana.

Teosmyynnin henkilökunta huolehtii teosten ripustamisesta. Vaikeasti ripustettavat teokset on taiteilijan ripustettava itse ripustuksesta vastaavan osoittamaan paikkaan.

Ainoastaan pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) ulkopuolella asuvat voivat tuoda varateoksia näyttelyn ajaksi Ornamon ilmoittamaan varastoon. Varateoksista ja niiden tuonnista sovitaan kunkin kanssa erikseen.

Näin ilmoittaudut

Ilmoittautuminen on päättynyt 5.1.2023.

Ilmoittautumislomakkeella voit valita, annatko teoksesi pelkästään verkkomyyntiin vai haluatko, että teoksiasi on esillä myös kuratoidussa näyttelykokonaisuudessa.

Täyttämällä lomakkeen ja ilmoittamalla teoksesi myyntiin sitoudut noudattamaan osallistumisohjeita ja valtuutat Ornamon välittämään teoksiasi.

Ilmoittautuminen osallistujille 20.11.2023 alkaen

Täytä ensin Ilmoittautumislomake ja maksa osallistumismaksu.

Valitse osallistumisvaihtoehdoista toinen ja täytä luottokortin tiedot lomakkeelle. Ilmoittautumista ei voi lähettää ilman maksua

 • HUOM! Ilmoittautuessa sinun pitää olla kirjautuneena FinnishDesigners -alustalle. Avaa kirjautumisen jälkeen uusi välilehti selaimelle ja klikkaa alla olevaa painiketta.

Alla ohjeet, mikäli sinulla ei vielä ole FinnishDesigners-tunnusta:

 • Kun kirjaudut FinnishDesigners -alustalle ensimmäistä kertaa, tulee sinun ensin mennä vaihtamaan salasanasi ornamo.fi -jäsensivuilla. Anna sähköpostiosoitteesi ja seuraa sähköpostiisi saamiasi ohjeita. UUDET JÄSENET: Jos olet liittynyt Ornamoon Heinäkuun 2023 jälkeen voit kirjautua Finnish Designers alustalle samoilla tunnuksilla, jotka loit kirjautuessasi ensimmäistä kertaa Ornamo.fi-jäsenpalveluihin.
 • Tämän jälkeen kirjaudu sisään Finnish Designersiin sähköpostiosoitteellasi ja juuri luomallasi salasanalla.
 • Jos haluat vaihtaa salasanasi, tapahtuu se ornamo.fi jäsensivulla, jolloin myös Finnish Designers -sivun salasana vaihtuu.

Teostietojen ja kuvien lähettäminen 1.12.2023 alkaen

Teostiedot lähetetään toisella lomakkeella, jonka kautta ne latautuvat suoraan verkkokauppaan.

 • Täytä kullekin teokselle oma teoslomake. Tiedot on täytettävä huolellisesti. Teostiedot ja -kuvat annetaan vain lomakkeen kautta, ei sähköpostitse.
 • Kaikki määräajassa ilmoitetut teokset (max. 5 kpl/taiteilija) tulevat myyntiin Teosmyynti.fi -sivuille. Pidätämme oikeuden olla julkaisematta teoksia, joiden kuvat eivät ole laadukkaita.
 • Jos ilmoitit väärät tiedot, lähetä uusi lomake.

HUOM! Ilmoittaessasi teoksia sinun pitää olla kirjautuneena FinnishDesigners -alustalle. Avaa kirjautumisen jälkeen uusi välilehti selaimelle ja klikkaa alla olevaa painiketta.

Lomakkeet sulkeutuvat 5.1.2024

Molemmat lomakkeet sulkeutuvat 5.1.2023 klo 16:00 Suomen aikaa. Teostietoja ei voi muuttaa 5.1.2024 jälkeen. Myöhästyneitä ilmoituksia ei käsitellä. Maksettu maksu ja tyhjä lomake ei ole ilmoittautuminen tapahtumaan!

Ilmoittautuminen 20.11.2023-5.1.2024

Aikataulu

Aikataulu – Tarkentuu syksyn aikana

20.11.2023

Ilmoittautumislomake avautuu.

1.12.2023

Teoslomake avautuu.

5.1.2024

Ilmoittautuminen päättyy.

Tapahtuman yritysmarkkinointi alkaa.

15.1.

Näyttelyn kuratointi valmistuu.

5.2.

Kuratoitujen teosten tuonti Design Lab näyttelytilaan klo 12–17.

Osoite: Iittala & Arabia Design Centre, 8 krs. Hämeentie 135 A, Helsinki

5. – 7.2.

Näyttelyn ripustetaan.

8.-9.2.

Ennakkonäyttö gallerialla kutsuvieraille.

9.2.

Avajaiset klo 17-19.

10.–18.2.

Näyttely on avoinna yleisölle.

18.2.

Teosten nouto sunnuntaina vain klo 16-17.

19.2.

Teosten nouto maanantaina klo 10-12.

9.–29.2.

Kaikki teokset ovat myynnissä verkkokaupassa.

15.4.

Tilitykset taiteilijoille 15.4. mennessä.

Kysy Teosmyynnistä

Lisätietoja

Anna Rikkinen, projektipäällikkö, puh. 044 743 3577

Nanna Pikkarainen, tuottaja, puh. 044 762 0509

teosmyynti@ornamo.fi 

Autamme mielellämme lomakkeiden täyttämisessä puhelimitse tai sähköpostitse.

Tuotantotiimi on joululomalla 22.12.2023-1.1.2024.

Päivystämme 2.1.-5.1.2024 välillä klo 9-11, jolloin voit soittaa Annalle (044 743 3577) tai Nannalle (044 762 0509).

Ornamon Teosmyynti asiakaspalvelunumero tapahtuman aikana 044 756 6474. Teoshankintatiedustelut teosmyynti@ornamo.fi.

Ornamo jäsenaamu: Kysy Teosmyynnistä

Ornamo jäsenaamu: Kysy Teosmyynnistä 20.11.2023 klo 9-10Teosmyynnin ilmoittautuminen on avoinna 20.11.2023-5.1.2024. Mukaan mahtuu 120 jäsentä. Tule kuulemaan ohjeet ilmoittautumiseen ja kysymään kysymyksiä ilmoittautumiseen ja Teosmyyntiin liittyen. Tilaisuudessa…
Tapahtuma
Alkaa: 20.11.2023 klo 09.00