Palveluksessasi, muotoilija!

Ornamon jäsenenä on käytössäsi laaja palveluiden ja etujen verkosto. Asiantuntijamme opastavat ja neuvovat niin juridisissa kysymyksissä kuin oman uran tai liiketoiminnan kehittämisessä. Tervetuloa Suomen suurimpaan muotoilualan ammattilaisten yhteisöön!

Lakimies Iiris Adenius

”Palvelen Ornamon jäseniä juridiikan kentällä. Yrittäjyysasioissa minulta saa mm. sparrausta sopimus- ja hinnoitteluneuvotteluihin sekä neuvontaa IPR-suojauksissa sekä sopimusten läpikäynnissä. Työsuhdeasioissa puoleeni voi kääntyä mm. palkkaukseen sekä työsuhteisiin ja -sopimuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Kannustan ottamaan kaiken irti jäsenyyden kautta avautuvasta tiedosta, palveluista ja jäseneduista! Tarjolla on monenlaista hyödyllistä työelämä- ja toimialatietoa, sopimusmalleja, urainspiraatiota sekä työpaikka- ja kilpailutietoa.”

Maksuton lakineuvonta palvelee jäseniä maanantaisin ja torstaisin klo 9–17 puh. 043 2112 723.

Asiantuntija, projektipäällikkö Petra Ilonen

”Neuvon muotoilijoita työnhaussa ja yrittäjyydessä. Luottamuksellisissa keskusteluissa sparraan portfolioiden ja hakemusten laadinnassa, ja autan kirkastamaan omaa muotoilijaidentiteettiä. Kanssani voi miettiä keinoja oman yritystoiminnan eteenpäin viemiseksi, esim. rahoituksen löytämisessä tai kansainvälistymisessä.

Keväällä sain paljon kyselyitä toiminta-avustusten hakemisesta. Syksyllä olen huomannut, että alan harjoittelupaikat ovat selvästi kiven alla. Maahanmuuttajien vaikeus työllistyä muotoilualalle valmistumisen jälkeen on myös noussut pintaan.

Olemme täällä sinua varten! Ole rohkeasti yhteydessä missä tahansa muotoilijan työhön liittyvässä kysymyksessä.”

Ota yhteyttä: petra.ilonen@ornamo.fi, puh. 046 878 2572

Taiteen asiantuntija Anna Rikkinen

”Sparraan taiteilijoita ammattiin ja uraan liittyvissä kysymyksissä. Kanssani voi esim. käydä läpi kysymyksiä tekijänoikeuksista ja miettiä oman osaamisen tuotteistamista. Autan myös ATA Carnet -tulliasiakirjahakemuksissa, hinnoittelussa sekä kansainvälistymisessä.

Koronatilanteen myötä jäsenet ovat joutuneet siirtämään tai perumaan näyttelyprojektejaan. Säätiöt ja valtio ovat vastanneet tilanteeseen, ja olen ollut tukena rahoituksen hakemisessa tulkitsemassa epäselviä hakuohjeita.

Kannustan panostamaan verkkomyyntiin ja miettimään uusia keinoja tavoittaa asiakkaat. Kivijalkakaupat, galleriat ja messut ovat jalkautumassa vahvemmin verkkoon, joten omasta työstä on viestittävä uusilla alustoilla.”

Ota yhteyttä: anna.rikkinen@ornamo.fi puh. 044 743 3577