Pieces of Hope – kotimaiset muotoilijat yhdistävät voimansa koronavirustutkimuksen puolesta

Pieces of Hope

Muotoilukenttä ei ole jäänyt tuleen makaamaan, vaan käynyt taisteluun koronaviruskriisiä vastaan. Käytetyn designin markkinapaikka Franckly on yhdistänyt 19 muotoilijaa hyväntekeväisyyskampanjassa Pieces of Hope, joka paitsi auttaa suunnittelijoita haastavassa tilanteessa myös tukee Helsingin yliopiston koronavirustutkimusta.

Muotoilija Hanna Anosen kuratoima kokonaisuus on valikoima kotimaista muotoilua, josta löytyy niin taide-esineitä kuin huonekaluja ja sisustustuotteita. Franckly tarjoaa suunnittelijoiden töille kansainvälisen myyntialustan ratkaisuna koronaviruksen aiheuttamiin jakeluongelmiin perinteisempiä kanavia pitkin. Kokoelman tarkoituksena on paitsi tukea koronatutkimusta myös auttaa suunnittelijoita: jokaisen tuotteen hinnasta lahjoitetaan 30 %:a Helsingin yliopistolle COVID-19-taudin tutkimiseen, ja suunnittelijat saavat loput myyntituotot itselleen.

Kampanjan idean takana on Art Director Antti Grundstén, joka myös suunnitteli hyväntekeväisyyskampanjan ilmeen.

”Olen pannut merkille, että tutuilla muotoilijoilla ja taiteilijoilla on varastot täynnä hienoja töitä: yksittäiskappaleita, protoja ja pieniä sarjoja. Tämä on hieno mahdollisuus tehdä hyvää monelta eri kantilta. Mielestäni Hanna onnistui löytämään parhaat tekijät ja työt kokoelmaan”,  Grundstén kertoo.

Hanna Anonen, Plizé rasia. 

Mukana Pieces of Hope -hyväntekeväisyyskampanjassa ovat Aalto+Aalto, Aimo Katajamäki, Antti Uotila, Antrei Hartikainen, Arni Aromaa, Hanna Anonen, Hanna-Kaisa Korolainen, Inka Bell, Linda Linko, Maija Puoskari, Man Yau, Milena Huhta, Milla Vaahtera, Pasi Kärkkäinen, Pauliina Holma, Susan Elo, Tero Kuitunen, Tuula Pöyhönen ja Veera Kulju.

Kaikki myytävät tuotteet valmistetaan käsityömenetelmin Suomessa. Valikoiman suunnittelijoita yhdistää korkealaatuinen design ja halu tehdä hyvää.

Kampanja käynnistyi pääsiäisviikolla ja tuotteita on myyty Suomen lisäksi myös Ruotsiin. Pieces of Hope -kokoelman tuotteet ovat myynnissä vain huhtikuun 2020 ajan.

Tutustu Pieces of Hope -kokoelmaan!

#muotoiluratkaisut #finnishdesignsolutions #covid19