Saksalais-suomalainen keramiikkayhteistyö saa jatkoa Porvoossa

Tiia Matikainen teos: Varjo. Valokuva: Pasi Mälkiä. Catharina Kajander, Antero Kahila, Kirsi Poutanen, teos: Kuulolla. Valokuva: Antero Kahila.

Behind the seen -näyttely jatkaa Ornamon ja saksalaisen taideteollisuusalan järjestön yhteistyötä. Saksalaista ja suomalaista keramiikkataidetta esittelevän näyttelyn teemana on Yhteistyö sekä sen piilotettu luonne. Vastaava yhteisnäyttely saksalaisen sisarjärjestömme Bund der Kunsthandwerker Baden-Württemberg e.V.:n kanssa pidettiin Ludwigsburgin linnan historiallisessa keramiikkamuseossa kesällä 2014.

Millaista taidetta saksalais-suomalainen yhteistyö on tuottanut? 

Taiteilijoiden vuorovaikutus on ollut rikastuttavaa. Taiteilijoiden keskinäisen yhteistyön lisäksi näyttely tuo esiin keramiikkateosten synnyn taustavoimia kuten esimerkiksi puu- ja kaasu-uunien polttajia, jotka ovat mahdollistaneet mm. Katri-Maria Huhtakallion sekä Heidi Aulikki Puumalaisen teokset. Yhteistyön sekä vuorovaikutuksen erilaisia muotoja käsittelee myös Catharina Kajanderin terrakottaveistos, joka on muusikon ja kuvataiteilijoiden ryhmän vuorovaikutuksesta syntynyt auditiivinen teos. Barbara Wielandin keramiikkateokset puolestaan heijastelevat taideprojektia pakolaislasten kanssa.

Näyttelyä varten on syntynyt myös uusia teoksia, kuten Mervi Haapakosken sekä Riikka Latva-Sompin yhteisen taiteellisen prosessityöskentelyn tulokset sekä Claudia Mayerin ja Angela Munzin luoma katsojaa osallistava installaatio.

Näyttely on esillä Porvoon taidehallissa 8.5. saakka.

Lisätiedot: behindtheseen2016en.blogspot.fi/
behindtheseen.exhibition@gmail.com